TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Csökkenéssel ért véget a keddi hullámvasút a tőzsdén. Eközben a forint ma is gyengült az euróval és a svájci frankkal szemben is
Csökkenéssel ért véget a keddi hullámvasút a tőzsdén. Eközben a forint ma is gyengült az euróval és a svájci frankkal szemben is.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 51,39 pontos, 0,31 százalékos csökkenéssel, 16.489,35 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 24,9 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

A bankpapírokban a hétfői egész napos felfüggesztés után újraindult kereskedés határozta meg a napot - mondta Nagy Bertalan, az Equilor vezető befektetési tanácsadója.

Friss devizapiaci árfolyamok a Privátbankáron>>
Az OTP 2,4 százalékos mínuszban nyitott, majd rövidesen 8 százalékos veszteségbe fordult az árfolyama, innen azonban javulás következett. A két bankpapír kereskedését előző nap azért függesztették föl, mert a kibocsátók arra számítottak, hogy a miniszterelnök parlamenti beszédében olyan információk kerülnek napvilágra a devizahitelek végtörlesztésével kapcsolatban, amelyek jelentősen befolyásolhatják a papírok árfolyamát. A rögzített árfolyamon történő végtörlesztés javaslatát pénteken jelentette be Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, aznap 15 százalékig esett az OTP részvények árfolyama.

Nagy Bertalan szerint a lépés nyomán felmerülő, a bankrendszert érintő kérdések jobban nyomasztották a devizapiacot, a forint gyengült a főbb devizákkal szemben. A részvénypiac délután már megnyugvást mutatott, hasonlóan a fejlett európai piacokhoz. Utóbbiak délelőtt szintén veszteségben voltak, mert olyan információ terjedt el a piacon, hogy Görögországgal kapcsolatban közös nyilatkozatot tesz a német és a francia vezető, ez azonban elmaradt.


Forrás: BÉT

A Mol 235 forinttal, 1,63 százalékkal 14.660 forintra erősödött, 4,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 102 forinttal, 2,73 százalékkal 3.638 forintra csökkent, forgalmuk 18,8 milliárd forintot tett ki. Az FHB papírok 3,23 százalékos gyengüléssel, 570 forinton zártak. A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,23 százalékkal 482 forintra esett, forgalma 603,6 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 320 forinttal, 0,98 százalékkal 32.820 forintra nőtt, a részvények forgalma 723,8 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 59,2 millió forintos forgalom mellett 235 forinttal, 1,57 százalékkal 14.705 forintra gyengült.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1.402,59 ponton zárt kedden, ez 7,37 pontos, 0,53 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Újra gyengülni kezdett a forint

Már-már úgy tűnt, hogy a forint napközbeni gyengülése megállt, azonban kora este újra esésnek indult az árfolyam. Az euró 5 óra után már 285 felett is járt.

A hazai deviza a svájci  frankkal szemben sem tudta tartani magát, amely benézettt 237 fölé is.

MTI, Privátbankár

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Óriási részvénykibocsátás készül, nemsoká 370 lehet az euró
Eidenpenz József | 2020. szeptember 23. 18:44
Az európai tőzsdék még pluszban tudtak végezni, de elromlott a hangulat az amerikai értékpapír-piacon, elsősorban a technológiai részvényeket adják. Jött egy kellemetlen adat az amerikai gazdasági aktivitásról, sokan már a karácsonyi szezont temetik. Jött egy ígéretes hír az egyik oltóanyagról, de tönkremehet néhány német bank. Kilenc százalékkal esik a Tesla, gyengécske a forint.
Részvény / Deviza / Áru Bárki is vezeti az informatikai robbanást, ez a cég benne lesz a sűrűjében
MFC Equity | 2020. szeptember 23. 15:11
Stock Picking rovatunkban az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. A sorozat 7. részében a Lam Research vállalatot elemzik, amely sokat profiltálhat a növekvő adatigényekből a felhőalapú számítástechnika térnyerésével.
Részvény / Deviza / Áru A gyenge forint esete a kolbásztöltéssel, Tesla-meghallgatás Berlinben
Eidenpenz József | 2020. szeptember 23. 11:23
Miután tegnap este szép emelkedéssel zárt Amerika, ma jó a hangulat Európában is, másfél-két százalékos pluszban vannak az indexek. A BUX index épphogy kilóg kicsit ebből a tartományból, elsősorban az OTP és a Richter viszi. A forint kissé tovább süllyedt, elemzők szerint az MNB enyhe csalódást okozott tegnap. Nagyot esett a Tesla, nem volt meggyőző a bemutatója.
Részvény / Deviza / Áru Nem lesz több segélycsomag? Fúziók a bankszektorban?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 22. 19:00
Mára megnyugodtak a tőkepiacok, az indexek többsége emelkedik, bár kivételek is vannak. A BUX előnye a nap végére csökkent, végül csak 0,2 százalékos pluszban végzett. Főleg a Mol tartotta meg, miközben az OTP folytatta az esést. Az MNB nagy napján tovább drágult az euró, nincs már túl messze a tavasszal beállított történelmi csúcstól. Fúziókról beszélnek az európai bankszektorban, nem várható második csomag az USA-ban.
Részvény / Deviza / Áru A forint gyengülése hosszú távú trend, a pénzbőség hajtja az árupiacokat
Eidenpenz József | 2020. szeptember 22. 13:05
A magyar gazdaság 2022-re érheti el a válság előtti szintet, a forintnak pedig lehetnek erősödő szakaszai, de hosszú távon megmaradhat a lassú gyengülő trend – mondja az Equilor Befektetési Zrt. A pénzbőség meglepetéseket hozott az árupiacokon is, több terméknél kitarthat az emelkedés lendülete. Az OTP-t alulsúlyozásra, a Richtert felülsúlyozásra javasolják.
Részvény / Deviza / Áru A hétfői vérfürdő után is gyengélkedik az OTP
Király Béla | 2020. szeptember 22. 11:40
Hétfőn jelentősen gyengült a forint, és kedden délelőtt sem mutatott erőt. A magyar fizetőeszköz szempontjából nagy kérdés, miként dönt kora délután az MNB, ez ugyanis befolyásolhatja a forint mozgását. A tőzsdék a hétfői zuhanás után kedden délelőtt korrigáltak, ugyanakkor az OTP csak minimálisan tudott emelkedni a beszakadás után.
Részvény / Deviza / Áru A tőzsdekrach oka 200 ezer halott Amerikában, 400 ezer fertőzés Magyarországon?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 21. 18:55
Csúnya, két-három hónapja nem látott mélyrepülést mutatnak a tőzsdék, részben a járvány rohamos terjedése, részben az amerikai stimulus hiánya, részben pedig a bankszektor problémái miatt. A német index különösen nagyot esett, de a BUX sem sokkal maradt el tőle. A forint is gyengült, a dollár viszont erősödött, ami az árupiacokat is a mélybe lökte. Amerikában ráadásul még politikai komplikációk is felmerültek.
Részvény / Deviza / Áru Túlzás volt a reggeli OTP-zuhanás? Megvan a TikTok-megoldás
Eidenpenz József | 2020. szeptember 21. 11:31
A koronavírus súlyosbodó második hullámával és szigorodó biztonsági intézkedésekkel, valamint a bankszektor teljesítményével magyarázzák, hogy ma is nagyon rossz a tőzsdék hangulata. A tőzsdeindexek esése a két-három százalékot is eléri, közéjük tartozik a hazai BUX-index is. Az OTP különösen nagyot esett, ennek magyar és európai okai is vannak. A forint gyengül, a dollár erősödik.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot esett az OTP, megvan, miért emelkedik a Telekom
Eidenpenz József | 2020. szeptember 18. 18:49
Rossz hangulatban telik a hét utolsó napja a tőzsdéken, Európában főleg a magas fertőzésszámok okoznak aggodalmakat. A BUX index az európai átlaghoz hasonlóan esett, üde színfolt volt a Magyar Telekom, amely egy tenderrel kapcsolatban kapaszkodott feljebb. Az euró/forint makacsul 360 felett tartózkodott, az olaj drágulása viszont leállni látszik.
Részvény / Deviza / Áru Tik-tak, tik-tak: ma dönt Trump a TikTokról, holnap a kormány a hitelmoratóriumról
Csabai Károly | 2020. szeptember 18. 11:26
Úgy tűnik, a világgazdaság mielőbbi kilábalásával kapcsolatos aggodalmak az amerikai és az európai piacokat jobban megfektették, mint az ázsiaiakat, ez a nemesfémek malmára hajtották a vizet. Az olaj erős hetet zárt, ami baljós előjel a számunkra, vége szakadhat ugyanis a hazai üzemanyagárak csökkenésének. Az OTP és a forint árfolyamát a hiteltörlesztési moratóriumról holnap belengetett döntés bizonytalan kimenetele tarthatja nyomás alatt. Az USA-ban pedig a vigyázó szemek Trumpra vetődnek atekintetben, hogyan dönthet az amerikai elnök a TikTokról.
Friss
hírlevél