<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Akár 50 százalékkal is emelkedhet az Astra biztosító ügyfeleinek díja.

Akár napokon belül új kötelező biztosítót kell választaniuk az Astra magyarországi fióktelepe ügyfeleinek. Az új szerződések a biztosítók jelenleg érvényes „évközi” (azaz nem kampányos) díjszabásai alapján kerülhetnek majd megkötésre, melyek nyilván drágábbak lesznek, mint korábban - a novemberi kampányokban már megszokott -  díjszintek - hívja fel a figyelmet a Biztosítás.hu internetes biztosítási portál.

160 ezer magyar autósról van szó

Míg a kampányos átlagdíjak az elmúlt években 11-15 ezer forint körül alakultak, addig az évközi átlagdíj ma már 20-22 ezer forint. Azok az Astra ügyfelek tehát, akik korábban igen kedvező „kampányos” díjakon szerződtek az Astra-hoz, jelentős díjemeléssel is találkozhatnak a biztosítóváltásnál. Bár a piaci szereplők többsége szívesen fogadná kedvezőbb díjon is az Astra mintegy 160 ezer kötelező ügyfelét, valószínűleg nem tud majd egyedileg megállapított, „Astra előzményszerződésekre szóló” kedvezményes díjat kínálni a számukra. Ennek oka, hogy a biztosítók a vonatkozó szabályozás szerint új díjat csak 60 napra tudnak hirdetni, arra viszont kevés az esély, hogy az Astra szerencséje addig kitartana.

Az Astra vélhetőleg hamarosan meginduló felszámolásával ugyanis a társaság végleg elveszíti jelenlegi biztosítottjait, akiknek így új biztosítót kell választaniuk, az aktuális tarifákból választva. A Biztosítás.hu szerint erre mielőbb szükség is lenne, hiszen a csődbe ment biztosító helyett majdan fizető román kártalanítási alapnak (FGA) nemcsak a magyar, a román, hanem még az ASTRA szlovák leányvállalatának károsultjai felé is helyt kell majd állnia, ami nyilván a felszámolási eljárás közepette nem lesz zökkenőmentes.

Voltak más ügyfelek is

Az Astra S. A. Biztosító magyar leányvállalata mintegy 160 ezer kötelező felelősség-, 20 ezer lakás- és 10 ezer CASCO biztosítási szerződéssel rendelkezett. A kötelező biztosítások mellett tehát jelentős számú egyéb termék is terítéken van. Szerencsére Magyarországon az új Ptk. a lakás és a CASCO biztosítások esetén ma már lehetőséget ad arra, hogy az ügyfelek ún. „többszörös biztosítást” kössenek. Vagyis bárki - aki a fenti bizonytalan és kockázatos helyzetet el akarja kerülni – akár már ma köthet új lakás- és új CASCO biztosítást is, másik biztosítónál. Nekik jövőbeni káraikat már az új biztosítójuknál kell bejelenteniük, amely azt - függetlenül az Astra-s előzmény szerződéstől - köteles lesz egy személyben rendezni - írja a biztosítási portál.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Felvásárolta a MagNet Bank a Sopron Bankot
Privátbankár.hu | 2021. október 14. 11:34
A tranzakcióra még a Magyar Nemzeti Banknak rá kell bólintani. 
Személyes pénzügyek A mobil mindent elbír: a biztosítások jövője már a zsebünkben van
Privátbankár.hu | 2021. október 8. 13:33
A digitális offenzívában megjelenő újabb és újabb megoldások népszerűek és egyre inkább beépülnek a hétköznapjainkba, hiszen a mesterséges- és emberi intelligencia szoros együttműködésében van a jövő. A cél, hogy ahol lehetséges, ott teljesen képesek legyünk automatizálni a folyamatokat – derül ki a K&H előrejelzései alapján.  
Személyes pénzügyek Megtetszettek a magyaroknak a készpénzmentes megoldások
Privátbankár.hu | 2021. október 7. 12:16
Vevő a lakosság az új, elektronikus - egyben készpénzmentes digitális megoldásokra - közölte Árva András a K&H lakossági szegmensért felelős marketingvezetője, egy csütörtöki, üzleti eseményen.
Személyes pénzügyek Jó hírt kaptak a nyugdíjasok: nagyobb kiegészítésről döntött az Orbán-kormány
Privátbankár.hu | 2021. október 7. 07:48
A kormány jócskán nagyobb mértékű kiegészítő nyugdíjemelésről döntött, mint amire a törvényi előírások alapján számítani lehetett. 
Személyes pénzügyek Több mint tíz banknál már biztosan igényelhetünk zöld lakáshitelt
Csabai Károly | 2021. október 5. 15:04
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) mai sajtótájékoztatóján az is elhangzott, hogy bár nem tudják megítélni, mennyi időre lehet elég a 200 milliárd forintos keret, ha az kimerül, akkor a Monetáris Tanács minden bizonnyal áldását adja a további források biztosítására.
Személyes pénzügyek Akár 2 százaléknál olcsóbban is hozzá lehet jutni ehhez a hitelhez (frissítve)
Privátbankár.hu | 2021. október 4. 11:11
Október 4-től, vagyis mától indul a Zöld Otthon Program, ami akár 70 millió forint, a piaci hiteleknél jóval olcsóbb lakáshitelt is jelenthet azoknak, akik új építésű, energiatakarékos otthonban gondolkodnak.
Személyes pénzügyek Mennyi a törlesztőrészlete az őszi szezonban egy 10 millió forintos lakáshitelnek?
Privátbankár.hu | 2021. október 2. 19:52
Egy lakáshitel havi törlesztőrészletét nagyban meghatározza, hogy mekkora jövedelemmel és milyen távú kamatperiódus mellett veszik fel. A Bank 360 elemzői azt vizsgálták, hogy hogyan alakul a törlesztője egy 10 millió forintos lakáshitelnek két különböző fizetés és kamatperiódus mellett.
Személyes pénzügyek Egyre több bankban büntetik azokat, akik túl sok pénzt tartanak a számlán
MTI | 2021. szeptember 30. 12:02
Közel négyszázra emelkedett azon németországi bankok és takarékpénztárak száma, amelyek "büntetőkamatot" vetnek ki egy bizonyos összeg felett ügyfeleik betétjeire a Verivox összehasonlító portál kimutatása alapján.
Személyes pénzügyek Így segít az MNB az online csalókkal szemben
MTI | 2021. szeptember 27. 10:41
Egy év alatt mintegy 1,3 millió alkalommal jelentek meg a legnépszerűbb internetes keresőprogramon az MNB figyelmeztetései a jogosulatlan befektetési szolgáltatókkal kapcsolatban.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! Diákverseny 2021 - online találkozó regisztráció
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 25. 22:18
Regisztráció az október 20-i online találkozóra.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos