<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A fél országot lázban tartja az ötöslottó közel 3 milliárd forintos heti nyereménye. A hirtelen jött hatalmas pénz azonban legalább akkora felelősség, mint öröm. Te mihez kezdenél, ha most hétvégén a te számaidat húznák ki, és hirtelen az öledbe hullana 2,87 milliárd forint?
MTI Fotó: Honéczy Barnabás

Az átlagosnál nagyobb vagyonnal rendelkező ügyfelek igényeit jól ismerő Horváth István, a K&H Private banking igazgatójának 5 jó tanácsa a bűvös öt szám mellé.

1. diszkréció: Általános tapasztalat, hogy a hirtelen jött pénzzel sok „jóakaró” és rég nem látott „barát” is érkezik, akik próbálják „segíteni”, befolyásolni a nyertes döntéseit. Ezért - bármennyire is nagy a kísértés arra, hogy ország-világnak elmondjuk szerencsénket -, érdemes a helyzetet bizalmasan kezelni. Csak olyanokkal javasolt megosztani a hírt, akikkel valóban együtt akarunk dönteni, akikben megbízunk, kíváncsiak vagyunk a tanácsaira, és segíteni tudnak.

2. az idő (rengeteg) pénz: Nagyobb pénzösszegnél semmiképp se sajnáljuk az időt arra, hogy felmérjük a különböző pénzügyi szolgáltatók tanácsait. Sőt, magukat a szolgáltatókat is! Hiszen nagy összegnél a veszteség is óriási lehet.

3. luxus, de meddig: Persze egy nagyobb pénznyereménynél alapvető, hogy megvegyük vagy megvalósítsuk korábbi álmainkat. Kell, hogy legyen azonban egy határa a költekezésnek, hiszen a luxus autók, ékszerek, ingatlanok fenntartási és védelmi költségei akár már néhány év alatt a nyereménynél is hatalmasabb összegeket vihetnek el. Az ölünkbe hullott pénz negyedénél, harmadánál többet ezért semmiképp nem érdemes ilyen célokra elszórni.

4. nagy pénz nagy adó: Nemcsak a kisebb megtakarításoknál érdemes jól megnézni az olyan adómegtakarítási lehetőségeket, mint a TBSZ, NYESZ vagy egyes biztosítási formák, de a nagyobb vagyonnál is.  Hiszen egy ekkora összegnél már akár egy komolyabb autó árát is elviheti az adó.

5. ha mi nem is, a pénzünk azért dolgozzon: Amellett, hogy legyen egy likvid, könnyen hozzáférhető része vagyonunknak, fontos az is, hogy legyen olyan része is, ami hozamot termel. Hiszen csak így tartható fenn hosszabb távon egy valóban új, minőségibb életmód.

  Jól jönne 1,5 millió forint?

  A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

  Személyes pénzügyek Elképesztő, hogy mekkorát ugrott az üzemanyagok ára
  Privátbankár.hu | 2021. október 26. 10:44
  Alig másfél éve még 20 százalékos éves árcsökkenést mutatott a grafikon, ma már 23 százalékos éves áremelkedést mértek az EU-ban. A magyar adat sem semmi, de még így is sikerült valamivel az uniós átlag alatt maradnunk az éves drágulásban.
  Személyes pénzügyek Újabb magyar bankkártyákat használhatunk a Google Pay-ben
  Privátbankár.hu | 2021. október 26. 10:16
  Az Erste Bank ügyfelei akár Mastercard, akár Visa kártyájukat rögzíthetik mától a Google Pay-be.
  Személyes pénzügyek Egyre biztosabb, hogy jövőre 260 ezer forint lesz a garantált bérminimum
  MTI | 2021. október 21. 17:27
  Erről Nagy Márton, a miniszterelnök gazdasági főtanácsadója beszélt.
  Személyes pénzügyek Nem várt pénzügyi helyzetekre készíti fel a fiatalokat a K&H
  Privátbankár.hu | 2021. október 20. 10:21
  A koronavírus-járvány az addig megszokott életet teljesen felborította világszerte, így Magyarországon is újraírta a mindennapokat. Kézzelfoghatóbbá vált a bizonytalanság, a kiszolgáltatottság, a pandémiához köthető kedvezőtlen tényezők miatt ugyanakkor felértékelődött a biztonság - közölte a K&H.
  Személyes pénzügyek Felvásárolta a MagNet Bank a Sopron Bankot
  Privátbankár.hu | 2021. október 14. 11:34
  A tranzakcióra még a Magyar Nemzeti Banknak rá kell bólintani. 
  Személyes pénzügyek A mobil mindent elbír: a biztosítások jövője már a zsebünkben van
  Privátbankár.hu | 2021. október 8. 13:33
  A digitális offenzívában megjelenő újabb és újabb megoldások népszerűek és egyre inkább beépülnek a hétköznapjainkba, hiszen a mesterséges- és emberi intelligencia szoros együttműködésében van a jövő. A cél, hogy ahol lehetséges, ott teljesen képesek legyünk automatizálni a folyamatokat – derül ki a K&H előrejelzései alapján.  
  Személyes pénzügyek Megtetszettek a magyaroknak a készpénzmentes megoldások
  Privátbankár.hu | 2021. október 7. 12:16
  Vevő a lakosság az új, elektronikus - egyben készpénzmentes digitális megoldásokra - közölte Árva András a K&H lakossági szegmensért felelős marketingvezetője, egy csütörtöki, üzleti eseményen.
  Személyes pénzügyek Jó hírt kaptak a nyugdíjasok: nagyobb kiegészítésről döntött az Orbán-kormány
  Privátbankár.hu | 2021. október 7. 07:48
  A kormány jócskán nagyobb mértékű kiegészítő nyugdíjemelésről döntött, mint amire a törvényi előírások alapján számítani lehetett. 
  Személyes pénzügyek Több mint tíz banknál már biztosan igényelhetünk zöld lakáshitelt
  Csabai Károly | 2021. október 5. 15:04
  A Magyar Nemzeti Bank (MNB) mai sajtótájékoztatóján az is elhangzott, hogy bár nem tudják megítélni, mennyi időre lehet elég a 200 milliárd forintos keret, ha az kimerül, akkor a Monetáris Tanács minden bizonnyal áldását adja a további források biztosítására.
  Személyes pénzügyek Akár 2 százaléknál olcsóbban is hozzá lehet jutni ehhez a hitelhez (frissítve)
  Privátbankár.hu | 2021. október 4. 11:11
  Október 4-től, vagyis mától indul a Zöld Otthon Program, ami akár 70 millió forint, a piaci hiteleknél jóval olcsóbb lakáshitelt is jelenthet azoknak, akik új építésű, energiatakarékos otthonban gondolkodnak.
  Friss
  Privátbankár
  Mfor
  Piac és Profit

  Munkatársakat keresünk!

  Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

  Részletek

  hírlevél
  depositphotos