<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az előzetes adatok szerint 2014 első három hónapjában 21 274 gyermek született, 0,9 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A halálozások száma 32 596 volt, ami 3,9 százalékos csökkenést jelent tavalyhoz képest. A természetes fogyás 11 322 fő volt, 1 519-cel kevesebb az egy évvel korábbinál.

Az előzetes adatok szerint 2014 első három hónapjában több gyermek született, a halálozások száma pedig mérséklődött az előző év azonos időszakához képest.A születésszám januári enyhe emelkedését követően februárban 1,1 százalékkal kevesebb újszülött jött világra, mint egy évvel korábban. Ezt követően a márciusban regisztrált 7 150 újszülött 2,4 százalékkal múlta felül az előző év azonos havi születésszámát. Összességében az év első három hónapjában született 21 274 gyermek 191-gyel, 0,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

A halálozások száma az év mindhárom hónapjában kevesebb volt, mint tavaly. Különösen a márciusi visszaesés volt jelentős, amikor az egy évvel korábbihoz képest 6,7 százalékos mérséklődés volt tapasztalható. Az év első három hónapjában 3,9 százalékkal csökkent az elhunytak száma, ez az előző évhez képest 1 328-cal kevesebb halálozásból adódott.

Több volt az esküvő


Az első negyedévben számottevően többen kötöttek házasságot, mint egy évvel ezelőtt. A házasságkötések száma mindhárom hónapban felülmúlta az egy évvel korábbit. A legnagyobb mértékű emelkedés februárban történt, amikor 19,1 százalékkal több házasságot regisztráltak az előző év azonos időszakához képest. Az év első három hónapjában anyakönyvezett 4 247 házasságkötés jelentősen, közel 10 százalékkal, számszerűen 380-nal haladta meg a bázisidőszaki értéket. 

Ezer lakosra 8,7 élveszületés és 13,4 halálozás jutott. Az előbbi értéke 0,1 ezrelékponttal magasabb, az utóbbi 0,5 ezrelékponttal alacsonyabb volt 2013. január–márciushoz viszonyítva. Az év első három hónapjában ezer élveszületésre 5,1 csecsemőhalálozás jutott, ami 0,2 ezrelékpontos növekedést jelentett az egy évvel korábbihoz képest. A házasságkötési arányszám 1,7 ezrelékes értéke 0,1 ezrelékponttal volt magasabb az előző év január–márciusinál.

Lassabban fogy a magyar


A halálozások száma számottevően mérséklődött, a születéseké enyhén emelkedett, ennek következtében a természetes fogyás üteme 5,3 ezrelékről 4,7 ezrelékre csökkent, ami a 2013. január–márciusi 12 841-gyel szemben 2014 első három hónapjában 11 322 főt jelentett.A születések és halálozások száma régiónként különböző mértékben változott. A születésszám két régióban, Dél-Alföldön és Közép-Dunántúlon csökkent (3,6, illetve 1,9%), a többiben emelkedett. A növekedés mértéke Észak-Magyarországon és Észak-Alföldön volt a legjelentősebb (5,3, illetve 5,1%). A halálozások száma négy régióban mérséklődött, háromban emelkedett. A legnagyobb mértékű növekedés Észak-Alföldön (2,4%), a legjelentősebb csökkenés pedig Közép-Magyarországon volt (7,3%).  

2014 első három hónapjában a természetes fogyás üteme Dél-Alföld kivételével mindegyik régióban mérséklődött. Közép-Magyarországon – főleg a halálozások átlagosnál nagyobb mértékű csökkenése miatt – 25,1 százalékkal mérséklődött, Dél-Alföldön viszont – a születésszám visszaesése és a halálozások számának növekedése miatt – 8,8 százalékkal volt magasabb a természetes fogyás mértéke. A házasságkötések száma mindegyik régióban emelkedett, a legnagyobb mértékben Észak-Magyarországon (24,5%), a legkisebb növekedést (6,4 %) pedig Dél-Dunántúlon regisztrálták.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Itt most kiszámolhatja, mennyi támogatást kap családja egy évben
Privátbankár.hu | 2021. december 8. 15:07
Családtámogatási kalkulátort indított a kormány.
Személyes pénzügyek Átlagosan hatvan ezer forintot szánunk ajándékra karácsonykor 
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 13:11
Erős az online költés és a hitelből vásárlás.
Személyes pénzügyek Jön a részvénynyugdíj, mutatjuk, mit tudunk róla eddig
Privátbankár.hu | 2021. december 5. 19:04
Németországban újfajta nyugdíj bevezetését tervezik, amely az eddigi klasszikus állami nyugdíjt egészítené ki, és a járulék részvényekbe fektetésén alapulna. Ez felpezsdítheti a németek befektetési kedvét és a részvénypiacot is. Irigykedve nézik a svéd modellt, amely igencsak bejött, évente átlag 11 százalékot hozott a nyugdíjasoknak húsz éven keresztül.
Személyes pénzügyek Melyiket érdemes választani: a napelemes pályázatot vagy az otthonfelújítási támogatást?
Privátbankár.hu | 2021. december 5. 10:56
December 6-tól nagylelkű támogatási forma válik elérhetővé a napelemes rendszerek telepítésére és fűtéskorszerűsítésre, akár 11 millió forintos értékben. Ez számottevően meghaladja a maximum hárommillió forintot kínáló otthonfelújítási támogatást, de az ördög a részletekben rejlik: az új napelemes pályázat nemcsak a személyi feltételekben, de a költségek elszámolásában is szigorúbb - derül ki a Bank360 összeállításából.
Személyes pénzügyek Milliókat adnál a gyerek 18. szülinapjára? Most kell rámenni az állami támogatásra
Privátbankár.hu | 2021. december 5. 09:10
Az idei állami támogatás még csak 6 ezer forint a babakötvényre, jövőre viszont megduplázzák - aki az idei pénzt sem akarja az államnál hagyni, az még most fizessen be.
Személyes pénzügyek Jöhet a nyugdíjfordulat? Félnek a jövőtől a fiatalok
Privátbankár.hu | 2021. december 2. 14:55
Nőtt azoknak a 35 év alattiaknak a száma, akik nyugdíj- és egészségpénztárban gondolkodnak – derül ki a Prémium Önkéntes Pénztárak adataiból.
Személyes pénzügyek Még mindig sok a tévhit, ha a végrendeletekről van szó
Privátbankár.hu | 2021. december 2. 13:46
Csaknem 10 százalékkal többen tettek végintézkedést közjegyző előtt az idén november közepéig, mint tavaly egész évben. Ugyanakkor a lakosság többsége még mindig nem rendelkezik vagyonáról a halála esetére.  
Személyes pénzügyek Sokan nem terveznek a tavalyinál fényűzőbb karácsonyt
Privátbankár.hu | 2021. december 1. 15:34
A koronavírus-járvány gazdasági hatásai az idei ünnepeken is nyomot hagynak.
Személyes pénzügyek Megrohamozták a hazai bankokat
Privátbankár.hu | 2021. december 1. 10:07
Ráharaptak a Zöld Otthon Program kedvezményes kamatú hitelére az ingatlant vásárlók és építők. A bankokhoz már az első hónapban annyi igénylés futott be, hogy ilyen ütemben fél év alatt elfogyhat a jegybank 200 milliárdos kerete. Sokan más lakáskölcsönnel együtt veszik fel a zöld hitelt, és akár az építési, vásárlási terveiket is módosítják ennek érdekében.
Személyes pénzügyek Rengeteg értékes szerves hulladék megy veszendőbe
Natív tartalom | 2021. november 30. 16:03
Éves szinten óriási mennyiségű szerves hulladék keletkezik a háztartásokban. Bár már egyre többen felismerik, hogy ez értékes alapanyag is lehet, de a biztató folyamatok ellenére sajnos jelentős mennyiségben még mindig kommunális hulladékként végzi az egyébként komposztálható hulladék.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló