3p
Az év végére 100 milliós adózás előtti nyereséget és további számottevő díjbevétel-bővülést kell elérnie a Vienna Life Biztosítónak. A féléves adatok biztatóak.

A Vienna Life Biztosító a tavalyi év első hat hónapjában elért 5,78 milliárd forintos díjbevételét 21 százalékkal, 6,99 milliárd forintra növelte, aminek köszönhetően piaci részaránya erősödött. A társaság hosszú távú, stabil növekedését biztosító rendszeres díjas díjbevétele 2 százalékkal, 4,98 milliárd forintra emelkedett az előző év azonos időszakában elért 4,87 milliárd forintról.

A társaság 727 nyugdíjbiztosítási szerződést értékesített az idei év első felében, ami közel 200 millió forint díjbevételt eredményez a társaságnak egy év alatt. A nyugdíjbiztosítások aránya a rendszeres díjas unit linked új szerzésekben 37 százalékról 48 százalékra emelkedett, vagyis ez a termék nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a biztosító idén további 19 százalékkal növelte az értékesítések számát. A biztosító prémium ügyfélszegmenssel rendelkezik, a portfóliójában lévő szerződéseinek átlagdíja eléri a 288 ezer forintot, ami messze meghaladja a piaci átlagot.

A társaság tavaly bevezetett egyösszegű befektetési termékei révén a Vienna Life egyszeri díjas konstrukcióiból származó díjbevétele 181 százalékkal, 1,7 milliárd forintra bővült. A társaság csoportos egészségbiztosításait eddig több mint 125 ezer biztosítottra kötötték meg a hazai cégek és egyéb szervezetek. A biztosító teljes csoportos biztosítási állományából származó díjbevétele az első félévben 43 százalékkal emelkedett.

A korábbi AXA „sikerterméke” az utasbiztosítás is jól fogyott: a Vienna Life a hazai utasbiztosítási piac 6. legnagyobb szereplője – a társaság az idei első félévben 315 millió forint bevételt ért el utas- és sztornó biztosításokból, ami 3 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakában teljesített 305 millió forintos díjbevételt. A Vienna Life két utasbiztosítást is bevezetett idén a magyarok által kedvelt nyári úti célokra fókuszálva: a Horvátország és az Európa strandjai utasbiztosításokból az idei szezonban 10 ezer darabot értékesített.

Az év végéig a tulajdonos Vienna Insurance Group (VIG) 14 milliárd forintot meghaladó teljes díjbevételt vár el a leánycégétől s 100 millió forint felett kell lennie az adózás előtti eredménynek is. - mondta a Vienna Life Biztosító vezérigazgatója, Vadas-Földvári Anett, aki szerint továbbra is céljuk, hogy a VIG vezető biztosítójává váljanak Magyarországon elsősorban a prémium szegmensben az egyéni élet-, nyugdíj- és utasbiztosítások, valamint a csoportos élet- és egészségbiztosítások piacán.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Személyes pénzügyek Néhány banánhéj, amin elcsúszhatnak a városi CSOK-ot igénylők
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 12:46
Akik igénybe akarják venni a Babaváró hitelt még az idei feltételekkel vagy a városi CSOK-ot, azoknak már csak egy hónapjuk maradt, hogy benyújtsák az igényléshez szükséges dokumentációt és szerződést kössenek.
Személyes pénzügyek Jó hír a kölcsönt felvevőknek: januártól csökken a hitelek maximális díja
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 11:46
A jegybank legutóbbi kamatvágásának már meglesz a hatása a THM-plafonra is: január elsejétől 35,5 százalékra csökken a személyi kölcsönöknél a maximális teljes hiteldíj mutató, a hitelkártyák esetén pedig éppen 50 százalék fölött marad ez az érték.
Személyes pénzügyek 6 dolog, amit nem tudnak a bankbetétek
Privátbankár.hu | 2023. november 27. 19:11
Sok ember számára a bankbetétek hosszú ideig az egyik legbiztonságosabb befektetést jelentették a pénz tárolására. Azonban a bankbetétek korlátai manapság egyre inkább jelentkeznek, amelyeket érdemes figyelembe vennie annak, aki hosszú távú, biztos befektetési lehetőséget keres. A csökkenésnek indult kamatok és a kormányzati intézkedések hatására azonban egyre nehezebb hosszú távra pénzügyi célokat elérni a bankbetétekkel. Mi hát a megoldás?
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis: teljes a döntő mezőnye!
Privátbankár.hu | 2023. november 23. 17:11
Megvan a 20 legjobb csapat: kiderült, kik vehetnek részt a Privátbankár.hu által szervezett pénzügyi tudatossági diákverseny döntőjében.
Személyes pénzügyek Havi tízezrekkel tehető most olcsóbbá a meglévő lakáshitel
Privátbankár.hu | 2023. november 23. 10:58
Érdemes számolgatni és utánajárni azoknak, akik a kamatplafon előtt vettek fel hitelt, elképzelhető, hogy sokkal kisebb törlesztőket is fizethetnének.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis: ezek a csapatok jutottak a döntőbe
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 11:55
Folytatódott a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi tudatossági verseny 2. fordulója.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - 2023 ősz, 2. forduló - NagyÁgyúk
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 07:01
Mit tudsz a pénzügyekről? Itt a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2. fordulója a NagyÁgyúk csapatnak!
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - 2023 ősz, 2. forduló 5. nap
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 07:00
Mit tudsz a pénzügyekről? Itt a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2. fordulója a Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés vármegyei és budapesti csapatoknak!
Személyes pénzügyek CSOK Plusz: nagyon nem lesz mindegy, melyik bankhoz megyünk
Privátbankár.hu | 2023. november 19. 11:43
Akár százezres tételt jelentő különbségek is lehetnek a különböző ajánlatok között
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis: a döntős csapatok fele már megvan
Privátbankár.hu | 2023. november 17. 16:11
Tolna, Nógrád, Pest és Heves vármegyei diákok mérhették össze tudásukat a verseny második körének harmadik versenynapján.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG