BUX
36 346.09
+0.72%
+261.00
OTP
10 450.00
+2.05%
+210.00
MOL
1 993.00
-1.04%
-21.00
RICHTER
6 945.00
+0.58%
+40.00
MTELEKOM
399.00
+1.14%
+4.00
 
2019. október 5. 13:00

A személyi kölcsönök állománya minden korábbinál magasabb, ráadásul az idei növekedés 28,5 százalék körüli. A gazdasági környezet kifejezetten kedvező a további kihelyezésekre; az alacsony kamatkörnyezet mellett a bankok és hitelintézetek piaci gyakorlata is a növekedést segíti.

A pénzintézetek gyakran egymást túllicitálva kínálják a hiteltermékeiket, ami értelemszerűen az ügyfelek javát szolgálja, ugyanakkor az ajánlatok között könnyű eltévedni. A különböző ajánlatok összehasonlítása csak látszólag egyszerű, mivel a teljes hiteldíj mutató csak részben ad megfelelő támpontot. A Minikölcsön munkatársa arra hívja fel a figyelmet, hogy a THM csupán a kamatot, a kezelési költséget, a hitelbírálati díjat, az értékbecslési díjat, illetve a kötelező számlavezetés díját foglalja magába, azonban előfordulhatnak olyan költségelemek, amelyek a THM körén kívül esnek. Ilyen lehet például a közjegyzői díj és a késedelmi kamat.

Mindenkinek van véleménye arról, szabad-e kölcsönt igényelni a kisebb összegű kiadások fedezésére. Vannak, akik szerint a kölcsönök csakis a bankok gazdagodását szolgálják, mások pedig úgy gondolják, hogy a kölcsönök észszerű lehetőséget kínálnak arra, hogy bármit megvásárolhassunk, amire vágyunk.

Tény, hogy a személyi kölcsönökkel kapcsolatban érezhető a „laza adósság” jelensége. Mivel ezek a konstrukciók ingatlanfedezet nélkül igényelhetők, így gyakran meggondolatlan költekezésre sarkallhatnak. Körültekintéssel megóvhatjuk magunkat a problémáktól.

Tervezzük meg alaposan a költségvetésünket; tegyük mérlegre a rendszeres jövedelmünket és a kiadásainkat is! Minél alaposabb munkát végzünk, annál nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat a futamidő alatt. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy bármikor jelentkezhetnek váratlan kiadások, ezért lehetőség szerint rendelkezzünk némi tartalékkal, ami biztosítja a fizetőképességünket. Amennyiben a törlesztőrészlet kifizetése problémát okoz, a prolongáció jelent megoldást, ugyanakkor tudni kell, hogy ennek is jelentős költségei lehetnek.

A túlzott eladósodással szemben részben védelmet jelent a jogszabályi korlátozás, miszerint az igazolható jövedelem fele fordítható törlesztésre, átlagos jövedelem esetén azonban az ilyen mértékű adósság komoly terhet ró a háztartásokra. Emiatt alaposan meg kell fontolnunk, mennyit tudunk törlesztésre fordítani, illetve milyen törlesztőrészleteket vállalhatunk.

Segítséget jelenthetnek az akciós ajánlatok. Ma már a személyi kölcsönök piacán is szép számban találkozhatunk akciós ajánlatokkal, azonban a körültekintés ezek esetében is kötelező! Sajnos előfordulnak esetek, amikor az akciós ajánlat csupán az első hónapokra vonatkoznak, vagy a kedvezményes ajánlatot extrém feltételekhez kötik. Az apróbetűs rész olvasása minden esetben kötelező.

A személyi kölcsönök piacát egyre inkább meghatározzák az online igénylést biztosító hitelintézetek, amelyek elektronikus aláírást, videóazonosítást és bankszámlamegosztó funkciót tesznek lehetővé.

Ha személyi kölcsönre van szükségünk, némi utánajárás árán megtalálhatjuk a számunkra leginkább megfelelő konstrukciót, a tájékozódáshoz szükséges időt azonban nem érdemes megspórolnunk.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Személyes pénzügyek Nem könnyű passzív jövedelmet szerezni, ezért veszik az aranyat
Privátbankár.hu | 2020. május 27. 13:01
A nemesfémek lehetnek a következő évek legjobb befektetése. Az előző válság után is megugrott az árfolyamuk, a nagy intézményi befektetők most is vásárolják. A passzív jövedelem bűvöletében sok fiatal él, főleg most, hogy a létbizonytalanság növekedett. De lehet, hogy sok az eszkimó, és kevés a fóka.
Személyes pénzügyek A Fidesz illetékmentessé tenné a testvérek közötti öröklést
MTI | 2020. május 26. 06:36
A jövőben a testvérek is illetékmentesen ajándékozhatnának egymás között, illetve örökölhetnének egymástól - egy erről szóló törvényjavaslatot terjeszt Kósa Lajos és Novák Katalin, a Fidesz-alelnökei az Országgyűlés elé.
Személyes pénzügyek Szélesebb vásárlói kör számára lesz elérhető az elektromos autó
Privátbankár.hu | 2020. május 21. 15:09
A klímacélok elérése és a villanyautózás ösztönzése érdekében új állami támogatási rendszerben kaphatnak támogatást a villanyautó-vásárlók, a jövőben 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatás kérhető a 11 millió forintnál olcsóbb tisztán elektromos autókra. A Magyar Lízingszövetség és a Gémosz örömtelinek tartja az új támogatási rendszert, amely fontos lépés a környezetkímélőbb autópark létrehozásában - közölte a két szervezet.
Személyes pénzügyek 10 pontos lista a Facebook-tól – már dolgozni is maszkban kell majd?
Privátbankár.hu | 2020. május 20. 21:10
Hogyan készülnek a “Szilícium-völgy” cégei, a nagy amerikai technológiai vállalatok a visszatérésre az irodákba? Leginkább azok alapos újrarendezésével, az asztalok ritkításával, a dolgozók szeparálásával, sőt a terek újraépítésével, maszkokkal, hőmérőzéssel. De olyan is van, aki legalább októberig megengedi az alkalmazottaknak az otthoni munkát. Sőt olyanok is, akik a járvány után is végleg otthonról dolgozhatnak.
Személyes pénzügyek Hitelmoratórium: újabb félreértést pontosított az MNB
Privátbankár.hu | 2020. május 19. 08:16
Az MNB ismét azt hangsúlyozza, hogy hitelekre vonatkozó fizetési moratórium miatt nem nő az ügyfelek törlesztőrészlete a moratórium lezárulta után. Havi terhük januártól így legfeljebb ugyanannyi lesz, mintha nem is lett volna törlesztési szünet.
Személyes pénzügyek Befektessük-e a moratórium révén nálunk maradt összegeket?
Privátbankár.hu | 2020. május 18. 15:21
Ha mindenkire automatikusan vonatkozik a hitelmoratórium, akkor lényegében kapunk kilenc havi haladékot - fontos, hogy ez csak a hitelekre vonatkozik, a biztosításokra nem, azokat továbbra is fizetni kell. Nem lenne jó a havi törlesztőrészleteket gyorsan befektetni, megforgatni, és nyerni az ügyön? A Bank360 összeállítása.
Személyes pénzügyek Rengeteget buktak a szupergazdagok is a koronavírus miatt
Privátbankár.hu | 2020. május 17. 08:29
Alig néhány hét alatt több mint 50 milliárd fontot vesztettek a brit gazdagok leggazdagabbjai a koronavírus-járvány súlyos gazdasági és piaci hatásai miatt, amelyek a brit uralkodó befektetési portfolióját sem kímélték.
Személyes pénzügyek Töltse fel most még kedvezőbb feltételekkel dolgozói SZÉP-kártyáját!
Natív tartalom | 2020. május 16. 09:45
Kétszer ad, ki gyorsan ad, tartja a mondás, és ez most különösen igaz azokra a munkaadókra, akik június 30-ig töltik fel dolgozóik SZÉP-kártyáját. A megnövekedett keretösszeg és a csökkentett terhek mind a béren kívüli juttatások gyors odaítélése mellett szólnak.
Személyes pénzügyek Utalás adatrögzítés nélkül
Privátbankár.hu | 2020. május 13. 11:35
Stygár László, a Számlázz.hu szolgáltatásfejlesztési vezetője szerint most tényleg eljött az idejük a digitális megoldásoknak a céges számlaforgalomban.
Személyes pénzügyek Mennyit spórolhatunk a babaváró hitelen, ha kérjük a moratóriumot?
Privátbankár.hu | 2020. május 12. 20:22
A törlesztési moratórium egy piaci kamatozású hitelnél bizonyos mértékű kamat összegyűlésével és a futamidő kitolásával jár, ezért érdemes megfontolni, hogy éljünk-e a lehetőséggel. A babaváró hitelnél ezzel nem kell számolni, sőt, a kamattámogatott kölcsön egyik sajátossága miatt akár spórolhatunk is, ha felfüggesztjük a törlesztést. A Bank360.hu összefoglalta, hogy mennyit nyerhetnek a babaváró hitelesek a moratóriummal.
hírlevél