3p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Isten is arra teremtette a mobiltelefont, hogy vásároljanak, fizessenek vele, hiszen az emberek állandóan maguk mellett tartják, nézegetik – mondták el a Privátbankár konferenciáján. A puszta fizetés mellé azonban számos más kényelmi szolgáltatást érdemes adni, a mozijegy-vételhez például moziműsort, vagy parkolójegy-vásárlást.

A korábbi korszakokban nagyon más volt az eladás művészete. Az 1900 körüli időkben a boltosok vártak a kisüzletben, hogy kiszolgálhassák még ki is álltak elé, és hívogatták a vendégeket. Az 1950-es években az önkiszolgáló üzletek terjedtek el, az emberek felismerték, hogy szeretnek vásárolni.

Szeretnek árukat nézegetni, válogatni, egyfajta szabadságérzetet ad, sokaknak cseppet sem unalmas tevékenység – mondta el Szász Ferenc, az Ingenico Group magyarországi értékesítési igazgatója a Privátbankár Fintech Innovation 2016 konferencián.

(Fotó: Ingenico Group)

Sok bevásárlóközpontban nagyon szűk a hely, ez is befolyásolja, hogy a fogyasztók nagy része milyen fizetési módot preferál. Még az önkiszolgáló üzletekben is ki kell pakolni az árut a szalagra, sokat kell mozgatni az árut. Miért nem olvassuk le a kódjukat már az áru kiválasztása során? Ez nagyban felgyorsítaná a fizetési folyamatot. Sok idősebb ember igényli a személyes kontaktust az eladókkal, a fiatalabb generációk azonban már nem feltétlenül.

Az okosterminálokat, e-fizetési módokat kínáló cég számos megoldása „contactless”, azaz az eladó és a vevő már nem is áll kapcsolatban egymással. A készülékek az internetre csatlakoznak. Az igazgató szerint a jelenleg igen sokszínű készpénzkímélő fizetési módok a jövőben egységesedhetnek, „csak egy lesz a nyertes”.

Szász Ferenc, Ingenico

Az OTP Mobil vezérigazgató-helyettese, Nyéki Zsolt szerint 9 millió bankkártya van már Magyarországon, köztük egyre növekvő arányban érintőkártyák. Az e-commerce a kiskereskedelemben már 270 milliárd forintot tesz ki,

Az emberek átlagosan ötvenszer nézik naponta a mobiljukat, azaz mintegy 20 percenként. A mobiljuk általában kevesebb mint egy méterjük van tőlük még akkor is, ha alszanak. Állítólag negyedük még a zuhanyzáshoz is magával viszi a készüléket. A mobil ezek miatt a legjobb felület arra, hogy kereskedelmi ügyleteket hajtsanak vele végre – mondja Nyéki Zsolt.

Sok olyan kereskedő van, aki fantasztikus weblapokon jó termékeket kínál, ám a fizetési rendszert nem jól dolgozta ki. A tranzakciók 50 százaléka is meghiúsulhat a nem megfelelő fizetési rendszer miatt.

Az OTP-nél a Simple rendszer nem egyszerűen fizetési rendszer, sokkal több annál. A fizetés mellé számos más szolgáltatás kapcsolható, a kuponelfogadástól a Cinema City moziműsor megtekintéséig. (Ahol a megfelelő film, mozi és időpont kiválasztása után a jegy is azonnal megvehető.)

A rendszer hozzáférést biztosít a Bookline könyveihez, parkolást lehet fizetni vele. A fizetési szolgáltatást mindig az adott termékkör vagy szolgáltatás sajátosságaihoz kell igazítani – mondja Nyéki Zsolt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Személyes pénzügyek Mi történik itt? Lakáshitelekben dúskál Magyarország
Privátbankár.hu | 2024. július 17. 14:55
Hatalmas növekedést mutat a magyar lakáshitelpiac 2024 első felében. A Bankmonitor szakértőinek becslése szerint júniusban a szerződések volumene átlépte a 130 milliárd forintot és ezzel az első félévi lakáshitel volumen már közel 10 százalékkal meg is haladja a 2023. év egészében felvett lakáshitelek összegét.
Személyes pénzügyek Nem is gondolná, mennyivel olcsóbb lehetne a devizaváltás és -utalás!
Csabai Károly | 2024. július 14. 13:13
Mindössze el kéne fogadni a már hosszú évek óta Magyarországon is jelenlévő fintech cég, a Wise javaslatát, ami azt célozza, hogy a bankok és egyéb pénzügyi szolgáltatók ügyfeleinek csak tavaly 30 milliárd euró értékben felszámított rejtett költségek eltűnjenek. Magali Van Bulckkal, a Wise EMEA régiójának szabályozásért és kommunikációs stratégiáért felelős igazgatójával a cég londoni központjában beszélgettünk.
Személyes pénzügyek Még hogy pénzromlás! Van egy réteg, amely elégedetten dörzsölheti a tenyerét
Csabai Károly | 2024. július 11. 05:44
A legalább 20 millió forintjukat, de az esetek többségében ennek a többszörösét profikra bízó honfitársaink összvagyona közel 18 százalékos éves növekedés eredményeként átlépett egy lélektani határt, június végén már 10 ezer milliárd forint fölé került. Ez az összeg közel 60 ezer számlán fial, 5 százalékkal többön, mint egy évvel korábban, ami jelzi, hogy folyamatosan nő azok tábora, akik még a vad infláció közepette is képesek gyarapodni. Egyéb érdekességek is kiderülnek lapunk félévente elkészített friss felméréséből, a Privátbanki Körképből.
Személyes pénzügyek Belemászik a pénztárcákba az MI: hallgatna-e rá pénzkérdésekben?
Buksza blog | 2024. július 10. 15:02
A vagyonkezelés alapvetően egy tanácsadói üzletág, amelyben a szakértők javaslatokat tesznek a befektetési döntésekre azoknak, akik hallgatnak rájuk. Ezt a munkát elvileg az MI is elvégezhetné.
Személyes pénzügyek Egyre jobb buli önkéntes nyugdíjpénztári tagnak lenni
Privátbankár.hu | 2024. július 4. 10:53
Csökkentek a díjterhelési mutatók, a magas hozamok miatti sikerdíjak mellett is csak alig nőttek a költségek.
Személyes pénzügyek Nyugalmasabb időszak jön a babavárónál
Privátbankár.hu | 2024. június 29. 14:01
Véget érhet az elmúlt éveket jellemző nagy kilengések időszaka a babaváró hitelnél: 2024. első négy hónapjában havi kétezer szerződés környékén stabilizálódott a kereslet, és ha nem jön a képbe újabb jogszabályváltozás, nagyjából erre a szintre állhat be a piac. A támogatott konstrukció súlya viszont az előttünk álló években már csökkenhet a lakossági piacon.
Személyes pénzügyek Üzentek Matolcsy Györgyék a pórul járt Apple Pay-ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2024. június 27. 16:19
Minden károsultnak visszajár a jóvá nem hagyott tranzakciók összege.
Személyes pénzügyek Ön Apple Pay-ügyfél? Akkor még mindig retteghet!
Privátbankár.hu | 2024. június 27. 14:06
Szerda estétől a rendszer szabálytalan működése miatt számos ügyfél bankszámláiról százezrek tűntek el.
Személyes pénzügyek Strandlabdát az OTP-től? - a bank online piactere, a fizz.hu élesre vált
Privátbankár.hu | 2024. június 27. 12:57
Az eddig tesztüzemben működő oldal a nagybank segítségével vezető szerepre törne. Magyar nyelvű ügyfélszolgálatot, és áruhitelt is kínálnak. Bíznak a banki háttér meggyőző erejében.
Személyes pénzügyek Kedvezményekkel és ajándékokkal csábítják a bankok a diákokat, nézze csak!
Privátbankár.hu | 2024. június 21. 06:52
Pénteken kicsengetnek az iskolákból, a bankok azonban már a következő tanévre hangolnak. Jól tudják, hogy sok diáknak lesz szüksége szeptembertől vagy még addig is a nyári munkához saját bankszámlára, és ezért nem fukarkodnak a számlanyitási kedvezményekkel. Vannak olyan bankok, ahol több tízezer forintot is be lehet zsebelni a számlanyitás fejében.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG