<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Az Isten is arra teremtette a mobiltelefont, hogy vásároljanak, fizessenek vele, hiszen az emberek állandóan maguk mellett tartják, nézegetik – mondták el a Privátbankár konferenciáján. A puszta fizetés mellé azonban számos más kényelmi szolgáltatást érdemes adni, a mozijegy-vételhez például moziműsort, vagy parkolójegy-vásárlást.

A korábbi korszakokban nagyon más volt az eladás művészete. Az 1900 körüli időkben a boltosok vártak a kisüzletben, hogy kiszolgálhassák még ki is álltak elé, és hívogatták a vendégeket. Az 1950-es években az önkiszolgáló üzletek terjedtek el, az emberek felismerték, hogy szeretnek vásárolni.

Szeretnek árukat nézegetni, válogatni, egyfajta szabadságérzetet ad, sokaknak cseppet sem unalmas tevékenység – mondta el Szász Ferenc, az Ingenico Group magyarországi értékesítési igazgatója a Privátbankár Fintech Innovation 2016 konferencián.

(Fotó: Ingenico Group)

Sok bevásárlóközpontban nagyon szűk a hely, ez is befolyásolja, hogy a fogyasztók nagy része milyen fizetési módot preferál. Még az önkiszolgáló üzletekben is ki kell pakolni az árut a szalagra, sokat kell mozgatni az árut. Miért nem olvassuk le a kódjukat már az áru kiválasztása során? Ez nagyban felgyorsítaná a fizetési folyamatot. Sok idősebb ember igényli a személyes kontaktust az eladókkal, a fiatalabb generációk azonban már nem feltétlenül.

Az okosterminálokat, e-fizetési módokat kínáló cég számos megoldása „contactless”, azaz az eladó és a vevő már nem is áll kapcsolatban egymással. A készülékek az internetre csatlakoznak. Az igazgató szerint a jelenleg igen sokszínű készpénzkímélő fizetési módok a jövőben egységesedhetnek, „csak egy lesz a nyertes”.

Szász Ferenc, Ingenico

Az OTP Mobil vezérigazgató-helyettese, Nyéki Zsolt szerint 9 millió bankkártya van már Magyarországon, köztük egyre növekvő arányban érintőkártyák. Az e-commerce a kiskereskedelemben már 270 milliárd forintot tesz ki,

Az emberek átlagosan ötvenszer nézik naponta a mobiljukat, azaz mintegy 20 percenként. A mobiljuk általában kevesebb mint egy méterjük van tőlük még akkor is, ha alszanak. Állítólag negyedük még a zuhanyzáshoz is magával viszi a készüléket. A mobil ezek miatt a legjobb felület arra, hogy kereskedelmi ügyleteket hajtsanak vele végre – mondja Nyéki Zsolt.

Sok olyan kereskedő van, aki fantasztikus weblapokon jó termékeket kínál, ám a fizetési rendszert nem jól dolgozta ki. A tranzakciók 50 százaléka is meghiúsulhat a nem megfelelő fizetési rendszer miatt.

Az OTP-nél a Simple rendszer nem egyszerűen fizetési rendszer, sokkal több annál. A fizetés mellé számos más szolgáltatás kapcsolható, a kuponelfogadástól a Cinema City moziműsor megtekintéséig. (Ahol a megfelelő film, mozi és időpont kiválasztása után a jegy is azonnal megvehető.)

A rendszer hozzáférést biztosít a Bookline könyveihez, parkolást lehet fizetni vele. A fizetési szolgáltatást mindig az adott termékkör vagy szolgáltatás sajátosságaihoz kell igazítani – mondja Nyéki Zsolt.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Nagyon pörögnek az online hitelek
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 10:28
A személyi hitelek közel negyedét például már így költjük, de a láthatáron már ott vannak a bonyolultabb tranzakciók is.
Személyes pénzügyek Csalók a fiatalok bankszámláit is célba vehetik
Privátbankár.hu | 2022. május 17. 08:11
Éppen ezért nagyon fontos, hogy a diákok képben legyenek a legfontosabb biztonsági teendőkkel. 
Személyes pénzügyek Áron alul kelt el a világ legnagyobb fehér gyémántja
Privátbankár.hu | 2022. május 12. 10:29
Potom 6,8 milliárd forintért kótyavetyélték el, pedig rekorddöntést vártak tőle.
Személyes pénzügyek A KSH visszaszólt a GKI-nak: nem is olyan magas az az infláció
Privátbankár.hu | 2022. május 12. 08:58
A KSH szerint az nem mérvadó, hogy mit érzékel a lakosság, a hivatalos statisztika adja a teljes képet.
Személyes pénzügyek Megindultak az infláció után a betéti kamatok, érdemes odafigyelni a lekötésekre
Privátbankár.hu | 2022. május 12. 08:33
Az infláció kilőtt, de már a bankbetétek kamatai is megmozdultak felfelé. A legtöbb pénz viszont még mindig kamat nélkül értéktelenedik el a számlákon.
Személyes pénzügyek Megvannak az idei Revolut-fejlesztések – az ország ötödik legnagyobb bankja lehetne
Eidenpenz József | 2022. május 1. 15:01
Az ügyfelek számát tekintve az ország nagybankjai közé tartozhatna a Revolut, főleg a fiatalok és az új technológiákra fogékonyak körében hódít. Alapelvei közé tartozik az állandó újítás, fejlesztés, már ebben az évben is vagy két tucatnyi szolgáltatást vezettek be különböző piacaikon.
Személyes pénzügyek Mennyit romlik a spórolt pénzünk?
Privátbankár.hu | 2022. április 29. 11:09
A márciusban 8,5 százalékra megugró infláció, az ukrán-orosz konfliktus, valamint a koronavírus-járvány kedvezőtlen hatásai lezárták a korábbi - alacsony kamatkörnyezet és jegybanki pénzbőség jellemezte -  korszakot.
Személyes pénzügyek Megjött a magyarok kedve az okoseszközös fizetésekhez
Privátbankár.hu | 2022. április 28. 11:03
A bankkártyás forgalom drasztikus bővülése mellett az okoseszközös fizetések még látványosabb karrierbe kezdtek - közölte a K&H.
Személyes pénzügyek Csak a magyarok harmada él kényelmesen a fizetéséből
Privátbankár.hu | 2022. április 26. 10:20
A magyarok többsége szerint úgy is lehet közös kasszán egy pár, ha a bankszámlájuk nem közös – derült ki a Cofidis Hitel Monitor reprezentatív kutatásából, amely ezúttal a családi pénzügyeket vizsgálta.
Személyes pénzügyek Objektivitást kér a pénzügyi összehasonlító oldalaktól az MNB
Privátbankár.hu | 2022. április 25. 10:00
Az MNB vezetői körlevélben szólította fel a pénzügyi intézményeket és a pénzügyi termékeket összehasonlító oldalakat működtető pénzpiaci közvetítőket, hogy az ott elérhető információk transzparensek, megalapozottak és közérthetőek legyenek.
hírlevél
Ingatlantájoló