TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Nemcsak hosszú, de rövid távon is jól járnak azok, akik tavaly figyelmet fordítottak az öngondoskodásra, hiszen adójóváírásban részesülhetnek
Nemcsak hosszú, de már rövid távon is jól járnak azok, akik tavaly figyelmet fordítottak az öngondoskodásra, hiszen idén adójóváírásban részesülhetnek.

Legkésőbb júniusban a nyugdíj-előtakarékossági számlákra érkeznek a 2010-es befizetések után visszaigényelhető adójóváírások, amelyeknek mértéke – a tavaly befizetett összegtől és az életkortól függően – maximálisan 130.000 illetve 100.000 forint lehet – tájékoztatott Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

A cég közleménye szerint a tavalyi évben - a tbsz hangsúlyos kommunikációja, és az öngondoskodás növekvő igénye miatt – a hazai lakosság körében jelentősen megugrott a nyugdíj-előtakarékossági számla (nyesz) kedveltsége, így év végére már több mint 300 milliárd forintot tettek ki az ilyen típusú számlákon elhelyezett megtakarítások. A kifejezetten nyugdíjcélú megtakarításra szolgáló nyugdíj-előtakarékossági számla egyik nagy előnye, hogy az éves befizetések összege után személyi jövedelemadó jóváírás igényelhető. 2011-től ez az összeg az előző évben elhelyezett megtakarítások 20%-a, maximum 130.000 forint lehet azok számára, akik 2020 előtt érik el a nyugdíj-korhatárt, és maximum 100.000 forint a 2020 után nyugdíjba vonulók számára.

Meghosszabbított nyitva tartással készül a személyi jövedelemadó bevallások jövő pénteki feladási határidejére a Magyar Posta>>
Az állami támogatás az szja bevallás során igényelhető vissza, és a benyújtást követő 30 napon belül válik esedékessé, így a május 20-ai határidőt figyelembe véve legkésőbb június 20-ig kerülhet a számlákra. Fontos tudni azonban, hogy az adóvisszatérítés nem kerül ténylegesen kifizetésre, hanem a nyesz számlához kapcsolt technikai számlán kerül jóváírásra, és a magánszemély döntése, hogy a későbbiekben milyen befektetésben helyezi azt el. Ahhoz tehát, hogy a számlatulajdonos ez után az összeg után is hozamhoz juthasson, a korábbi befizetésekhez hasonlóan érdemes valamilyen értékpapírban – állampapírban, részvényben, befektetési jegyben – elhelyezni – javasolja a befektetési szakember.

Az öngondoskodás növekvő igénye miatt a következő hónapokban a magánnyugdíjpénztári rendszerből kifizetésre kerülő hozamok is a hosszú távú megtakarítási számlák állományát növelhetik. Ennek mértéke nehezen becsülhető, de az érintettek széles köre miatt jelentős összeget képviselhet – mondta el Zobor Zsuzsanna.

Az öngondoskodásé a jövő?

A válság következtében nagyon kemény sokkok érték a bankokat és az ügyfeleket egyaránt. A hiteltörlesztések sok gondot okoztak az ügyfeleknek, a bankok életét pedig az adminisztratív gátak nehezítették meg. Azonban látszik már némi javulás és egyre inkább előtérbe kerülhet az öngondoskodás.

Bővebben>>

Privátbankár

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Közel kétezer milliárddal tartoznak a NAV-nak a magyarok
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 27. 07:33
Igaz, minimálisan, de mérséklődött az adóhivatal követelésállománya.
Személyes pénzügyek Világutolsó olajcégek, stagnáló magyar munkavállaló-szám Ausztriában
Privátbankár.hu | 2020. október 26. 17:04
Az olajcégek és energiavállalatok nyomott árfolyamáról és az Ausztriában, Németországban dolgozó magyar munkavállalók helyzetéről beszélt munkatársunk a TrendFM-nek.
Személyes pénzügyek Újdonsággal rukkolt elő a Gránit Bank
Privátbankár.hu | 2020. október 26. 12:23
A hazai bankok között elsőként, akár már a számlanyitás másnapján, plasztik nélküli, vásárlásra alkalmas digitális bankkártyát biztosít új ügyfeleinek a Gránit Bank. E kártyaszolgáltatás újdonsága abban áll, hogy az ügyfeleknek a számlanyitás után nem kell megvárniuk a fizikai bankkártyát ahhoz, hogy a mobiltelefonjukkal fizetni tudjanak.
Személyes pénzügyek Álomnyugdíj: így halmozhat fel tízmilliókat
Privátbankár.hu | 2020. október 26. 11:35
Több mint 24 millió forintot tud felhalmozni egy huszonéves nő a nyugdíjba vonulásáig, ha a nettó átlagfizetésének körülbelül 10 százalékát havonta félreteszi. Egy tíz évvel idősebb férfi pedig 26 millió forintra tehet szert - derül ki a K&H Biztosító összeállításából. A társaság tapasztalatai szerint az öngondoskodás és a nyugdíjas évekre történő takarékoskodás egyre inkább a fókuszba kerül szinte mindegyik korosztályban. Ezt jelzi az is, hogy a K&H Biztosító az idei első félévben - a koronavírus-járvány ellenére – nyugdíjbiztosítások értékesítésében 24 százalékos növekedést ért el.  
Személyes pénzügyek Kialakult a diákverseny országos döntőjének 19 fős mezőnye
Privátbankár.hu | 2020. október 21. 15:43
Az eddig bejutott csapatok után az október 20-ai elődöntőkben egy kiskunfélegyházi, egy kiskunhalasi, egy szegedi, egy békéscsabai és egy budapesti team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében. Nem csak a győztes csapat tagjai részesülnek majd jutalomban, a verseny támogatói, szakmai partnerei ugyanis számos értékes díjat ajánlottak fel.
Személyes pénzügyek Hátrányba kerültek a magyar munkavállalók Ausztriában a határzár miatt?
Eidenpenz József | 2020. október 21. 05:08
Majdnem a tavaly őszi szinten járt szeptemberben a magyar állampolgárok száma az osztrák munkaerő-piacon. Nagyjából stabilnak nevezhető a létszám a legfrissebb jelentés szerint Németországban is. Ám a korábbiaktól eltérően feltűnően több román, szlovén, lengyel, török, horvát és német kapott munkát Ausztriában, mint magyar. Kérdés, mi lesz a síszezonban – ha megtartják egyáltalán.
Személyes pénzügyek 400-450 milliárd forint maradhat az adósoknál a hitelmoratórium meghosszabbítása miatt
Privátbankár.hu | 2020. október 20. 11:11
Ez eddigi moratóriumosok 47 százaléka élhet a folytatással.
Személyes pénzügyek Már csak öt hely kiadó a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 18. 20:04
Az eddig bejutott kilenc megyei győztes után ugyanis a csütörtöki elődöntőkben egy zalaegerszegi, egy egri, egy kazincbarcikai, egy fehérgyarmati és egy nyíregyházi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében. A még szabad öt helyért október 20-án, kedden kerül sor az utolsó elődöntőkre, amelyekben négy megye (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok), valamint Budapest csapatai csapnak össze.
Személyes pénzügyek További öt hely kelt el a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 16. 13:15
A múlt héten bejutott győri, szombathelyi, tatai és pápai csapat után az október 13-ai megyei elődöntőkben egy székesfehérvári, egy siófoki, egy villányi, egy szekszárdi és egy budaörsi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében.
Személyes pénzügyek Novembertől már az Erste sem értékesít lakástakarék-szerződést
Privátbankár.hu | 2020. október 14. 14:39
Mindezt a honlapján tette közzé a hitelintézet. A lépés szinte napra pontosan egy évvel azután következik be, hogy az OTP Bank is a piacról való - egyelőre átmeneti - kivonulásról döntött. MIndezek következtében október 31. után már csak a Fundamenta-Lakáskasszánál lehet új lakástakarék-szerződést kötni.
hírlevél