TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A személyi kölcsönök állománya a tavalyi év során mintegy 50 százalékos növekedést ért el. Az egyik legnépszerűbb és legtöbb igényléssel rendelkező hiteltípusról beszélünk, amely a lakáshitelek piacán is kiszorító hatással volt képes megjelenni.

A Minikölcsön munkatársa elmondása szerint a személyi kölcsönök lendülete több tényezővel magyarázható. A folyamatos gazdasági növekedés, illetve az elmúlt évek bérrobbanása jelentősen növelte a hitelek iránti érdeklődést, ráadásul az alacsony kamatkörnyezetnek köszönhetően a pénzintézetek által biztosított kamatok továbbra is kedvezők.

Sőt, a relatív alacsony kamatokhoz hozzájárul a pénzintézetek folyamatos versengése is. Mivel ezek a kölcsönök az esetek túlnyomó többségében ingatlanfedezet nélkül igényelhetők, így az adósoknak nem kell attól tartaniuk, hogy fedél nélkül maradnak. A rendszeres jövedelmük a biztosíték arra, hogy folyamatosan törleszteni tudják a kölcsön részleteit.

A személyi kölcsönök sikerét a szabad felhasználás is segíti. Ez rendkívül fontos tulajdonsága ennek a hiteltípusnak, hiszen nagyfokú szabadságot ad az igénylő számára; tulajdonképpen arra fordíthatja, amire csak szeretné, senkinek nem tartozik magyarázattal. Mivel a személyi kölcsönök feltételei egyre kedvezőbbé váltak, illetve az igényelhető összeg nagysága egyre nőtt, a személyi kölcsönök megjelentek az ingatlanpiacon is. Egy-egy jobb konstrukció tökéletesen alkalmas lehet felújítási munkálatok finanszírozására; nem kell mindent számlával igazolni, ráadásul ingatlanfedezetet sem kell vállalni.

Cserébe rendszerint magasabb kamatokat kell fizetni, de sokak számára még így is megéri - legalábbis erre utal a lakáshitelek piacán megjelenő kiszorító hatás.

A személyi kölcsön tehát bármire felhasználható; fedezhetjük belőle egy gyógykezelés költségeit, vásárolhatunk új hűtőszekrényt vagy akár elmehetünk pihenni egy szép helyre. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy a „laza adósság” ugyanúgy fizetési kötelezettséget ró ránk, mint bármely más hiteltípus.

A legjobb szándék ellenére is előfordulhat, hogy az adós ideiglenesen fizetésképtelenné válik. Felvetődik a kérdés, mi van ilyenkor, mi a megoldás a problémára… Sokan sokféleképpen reagálnak egy fizetési felszólításra; egyeseket teljesen hidegen hagy, mások pánikba esnek.

Szerencsére a pénzintézetek rendelkeznek kialakított gyakorlattal ideiglenes nemfizetés esetére; ezt rendszerint prolongáció néven említik, ami tulajdonképpen a futamidő meghosszabbítását jelenti. Érdemes tudni, hogy a prolongációs díj nem elhanyagolható a törlesztőrészletek nagyságához viszonyítva sem, ezért érdemes némi tartalékot képezni még arra az esetre is, ha személyi kölcsönért folyamodunk.

A pénzügyeink folyamatos felügyeletével, illetve a nem létfontosságú költéseink csökkentésével sokat tehetünk azért, hogy elkerüljük a fizetésképtelenséget, illetve némi tartalékot képezzünk az esetleges problémák elkerülése érdekében.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Kialakult a diákverseny országos döntőjének 19 fős mezőnye
Privátbankár.hu | 2020. október 21. 15:43
Az eddig bejutott csapatok után az október 20-ai elődöntőkben egy kiskunfélegyházi, egy kiskunhalasi, egy szegedi, egy békéscsabai és egy budapesti team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében. Nem csak a győztes csapat tagjai részesülnek majd jutalomban, a verseny támogatói, szakmai partnerei ugyanis számos értékes díjat ajánlottak fel.
Személyes pénzügyek Hátrányba kerültek a magyar munkavállalók Ausztriában a határzár miatt?
Eidenpenz József | 2020. október 21. 05:08
Majdnem a tavaly őszi szinten járt szeptemberben a magyar állampolgárok száma az osztrák munkaerő-piacon. Nagyjából stabilnak nevezhető a létszám a legfrissebb jelentés szerint Németországban is. Ám a korábbiaktól eltérően feltűnően több román, szlovén, lengyel, török, horvát és német kapott munkát Ausztriában, mint magyar. Kérdés, mi lesz a síszezonban – ha megtartják egyáltalán.
Személyes pénzügyek 400-450 milliárd forint maradhat az adósoknál a hitelmoratórium meghosszabbítása miatt
Privátbankár.hu | 2020. október 20. 11:11
Ez eddigi moratóriumosok 47 százaléka élhet a folytatással.
Személyes pénzügyek Már csak öt hely kiadó a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 18. 20:04
Az eddig bejutott kilenc megyei győztes után ugyanis a csütörtöki elődöntőkben egy zalaegerszegi, egy egri, egy kazincbarcikai, egy fehérgyarmati és egy nyíregyházi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében. A még szabad öt helyért október 20-án, kedden kerül sor az utolsó elődöntőkre, amelyekben négy megye (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok), valamint Budapest csapatai csapnak össze.
Személyes pénzügyek További öt hely kelt el a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 16. 13:15
A múlt héten bejutott győri, szombathelyi, tatai és pápai csapat után az október 13-ai megyei elődöntőkben egy székesfehérvári, egy siófoki, egy villányi, egy szekszárdi és egy budaörsi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében.
Személyes pénzügyek Novembertől már az Erste sem értékesít lakástakarék-szerződést
Privátbankár.hu | 2020. október 14. 14:39
Mindezt a honlapján tette közzé a hitelintézet. A lépés szinte napra pontosan egy évvel azután következik be, hogy az OTP Bank is a piacról való - egyelőre átmeneti - kivonulásról döntött. MIndezek következtében október 31. után már csak a Fundamenta-Lakáskasszánál lehet új lakástakarék-szerződést kötni.
Személyes pénzügyek Otthonfelújítási programot indít a kormány a legalább egygyerekes családoknak
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 14. 10:04
2021. január elsején indul.
Személyes pénzügyek Sok lakáshiteles törlesztője megemelkedhet, amint lejár a moratórium
Privátbankár.hu | 2020. október 12. 08:19
A moratórium miatt nem, de a bankok közötti referencia kamatok emelkedése miatt pont a legnehezebb időszakban nőhet a változó kamatozású hitelek törlesztőrészlete. Sokakat érhet kellemetlen meglepetés, mikor a moratórium lejárta után újfent fizetniük kell a törlesztőrészleteket.
Személyes pénzügyek Négy hely már biztos a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 11. 12:09
Egy győri, egy szombathelyi, egy tatai és egy pápai csapat nyerte az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny október 8-ai megyei elődöntőit, így ők már készülhetnek a november 4-ei országos döntőre. Október 13-án, kedden újabb elődöntőkre kerül sor, ezúttal öt megye csapatai csapnak össze.
Személyes pénzügyek Csőtörésnél bánja igazán a magyar, hogy nincs lakásbiztosítása
Privátbankár.hu | 2020. október 10. 11:18
A legtöbben csak beázásnál vagy csőtörésnél eszmélnek. 100-ból 25 megkérdezettet ért már olyan káresemény, amikor jól jött volna a meglévőnél kiterjedtebb körű lakásbiztosítás. Bár a magyarok nagy része gondoskodik otthona biztosítási védelméről, sokan nem kezelik tudatosan szerződésüket, és nem követik figyelemmel, hogy pontosan mire is terjed ki a meglévő biztosítási csomagjuk – derül ki egy friss kutatásából.
hírlevél