4p

Az osztrák anyabank négy leánycégénél már működő, George nevet viselő alkalmazást egyelőre a lakossági ügyfelek használhatják, de a tervek szerint azt 2022-től már a mikrovállalkozások is elérhetik.

Az első robotpilótát George-ra keresztelték, a mai napig is világszerte ez a robotpilóták hívójele – lebbentették fel a fátylat az Erste Bank vezetői mai sajtótájékoztatójukon az elmúlt hetek masszív reklámkampányának misztikumáról. Vagyis arról, miért pont ez a neve a bank új digitális platformjának. Amelyet az anyabank, az Erste Group AG 2012-ben vezetett be Ausztriában, majd azt követően több közép- és kelet-európai országban, sorrendben Szlovákiában, Romániában és Csehországban. 

Több újdonság érkezik. Fotó: MTI
Több újdonság érkezik. Fotó: MTI

S ötödikként február 8-án, hétfőn Magyarországon is elérhető lesz. Egyelőre a lakossági ügyfelek számára, de a tervek szerint a jövőben a vállalatok is használhatják majd, mindenekelőtt a mikrovállalkozások, 2022-től.

A George használatával nemcsak a banki szolgáltatások válnak könnyebbé, hanem a pénzügyek is áttekinthetőbbek lesznek, mindenki saját magára szabhatja a szolgáltatási kínálatot. Ezen kívül az Erste ügyfelei akár a mobiljukról is nyithatnak értékpapírszámlát, kezelhetik a befektetéseiket, vásárolhatnak állampapírokat, választhatnak befektetési alapok közül, és egy grafikus felületen megnézhetik, mekkora hozamot termelt a portfóliójuk. Technikai újdonság, hogy – egyedüliként a magyar piacon – a szolgáltatás az Amazon felhőjében fut, ami rendkívüli gyorsaságot és biztonságot garantál.

A digitális platform teljesen felváltja az Erste jelenlegi lakossági netbankját és mobilbankját, miközben a George az Erste első csomagáras folyószámláját kínálja. Ezt teljesen online, videós azonosítás segítségével lehet igényelni mindazoknak, akik nem rendelkeznek folyószámlával a banknál. A George számla okos árazású, vagyis a díja automatikusan igazodik a számlaforgalomhoz: 250 ezer forintos havi forgalomig mindössze 390, 400 ezer forintos havi forgalomig 990 forintért kínál digitális csatornák – online megbízások és átutalások, bankkártyás fizetések – használata esetén egyéb költségektől mentes csomagot az ügyfeleknek, havi legalább százezer forintos jóváírás teljesítése esetén. Ráadásul a bevezető kampányban az első három hónap díját el is engedi a pénzintézet és hasonló díjmentességet biztosít az értékpapírszámla-vezetésre is.

A George-számlához egy különleges kártya is kapcsolódhat, amelynek az a specialitása, hogy az eddigi fekvő megoldások helyett a magyar piacon először álló helyzetű lesz – a magyarázat szerint azért, mert a kártyát mindenki ebben a helyzetben használja, helyezi be az automatába vagy a fizető terminálba. 

Az Erste több mint 300 ezer magyarországi mobilbank-felhasználója automatikus frissítésként kapja meg a George-ot a következő hetekben, míg a netbank esetében az átállás fokozatos lesz, a webes felületet egy ideig a hagyományos megoldással párhuzamosan lesz elérhető. Nyár közepétől azonban az Erste-ügyfelek már csak a George megoldásaival találkozhatnak a mobil- és az internetbankban egyaránt, miközben a folyamatos frissítések révén a rendszer addig is havonta megújul. 

Szintén nyáron a George a Google Pay-jel bővül, így az androidos mobilokkal rendelkező ügyfelek is élhetnek az egyszerű mobilfizetés lehetőségével. De a bank terveiben szerepel a telefonon vásárláskor igénybe vehető részletfizetés, a teljesen online személyi kölcsön igénylés és egy új kedvezményrendszer, amely az Erste ügyfeleinek kínál különböző vásárlások után visszatérítési lehetőséget.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Személyes pénzügyek Most érdemes megnéznie, mennyit kaphat az eurójáért
Privátbankár.hu | 2024. február 29. 18:23
Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtökön a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.
Személyes pénzügyek Nagy segítséget kaphatnak azok a fiatalok, aki saját lakást szeretnének
Privátbankár.hu | 2024. február 26. 08:09
Több tényező miatt is nagyon megnőhet a babaváró hitelek igénylése.
Személyes pénzügyek Ne reménykedjünk, hogy hazatérnek az Ausztriában dolgozók
Eidenpenz József | 2024. február 23. 05:44
A számok, a hosszú idősorok alapján nyoma sincs annak, hogy az Ausztriában dolgozó vagy letelepedett magyarok haza akarnának térni. Ehelyett inkább újabb és újabb rekordok dőlnek, de így van ez sok más ország állampolgárai esetében is. A Covid is csak ideiglenesen akasztotta meg ezt a történelmi léptékű folyamatot.
Személyes pénzügyek Rendesen megemberelte magát a forint
Privátbankár.hu | 2024. február 20. 18:31
Erősödött kedden a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.
Személyes pénzügyek Újabb banknál jön az inflációs feketeleves, ennyivel emelik a díjakat május 1-jétől
Privátbankár.hu | 2024. február 16. 12:37
Azt mondják, ennél többet is emelhettek volna.
Személyes pénzügyek Egymás lábát tapossák a bankok, hogy olcsóbb lakáshitelt adhassanak, de ki tudott mindenki alá ígérni?
Privátbankár.hu | 2024. február 16. 10:38
Februárban tovább vágják a kamatokat a bankok, már közelítik a 6 százalékot, de hol kaphatjuk most a legjobb ajánlatot?
Személyes pénzügyek Na, már ilyen is van: CSOK Plusz mellé banki jóváírás
Privátbankár.hu | 2024. február 15. 11:45
A januárban indult CSOK Plusz versenyt gerjesztett a pénzintézetek között, az egyik hazai bank már jóváírással csábítja magához a lakáshitelre vágyókat.
Személyes pénzügyek Új korszak kezdődik, a magyarok százbillió forintos vagyona a tét
Privátbankár.hu | 2024. február 13. 14:22
Új korszak indul a magyarországi lakásbiztosítási piacon - márciusban ugyanis mindenki lecserélheti a meglévő lakásbiztosítását, ennek eredményeként javulhat a helyzet az alulbiztosítottság szempontjából - közölte a Netrisk.
Személyes pénzügyek Besült a kormány családtámogatási csodafegyvere?
Privátbankár.hu | 2024. február 13. 10:15
Tíz százalékkal kevesebben igényelték ezt a forrást, mint egy évvel korábban.
Személyes pénzügyek Egy különös kormányzati honlap nyugdíjasoknak
Privátbankár.hu | 2024. február 8. 11:07
Ha valaki bemegy a világ legnagyobb internetes keresőjébe, a Google-be és ott beírja a nyugdíj szót, akkor a második helyen mindjárt a magyar kormány nyugdíjasokkal foglalkozó honlapját találja. Aztán ha belekattint akkor sorjáznak a meglepetések. Folytatjuk laptársunk, szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Piac&Profit, valamint az Oltalom Rádió közös műsorát a Nyugdíjszervizt Dr. Farkas Andrással és Karácsony Mihállyal. Magyarország első szolgáltató podcastja, ahol minden érintett választ kaphat kérdéseire. Egy műsor, amelynek témái előbb-utóbb minden családban előkerülnek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG