Kormos Olga-Wéber Balázs cikkei

 

Makro / Külgazdaság "Logikus, ha a Pfizer rugalmassági elemeket is beépített a szerződésbe" - mondja a jogász
Kormos Olga-Wéber Balázs | 2021. január 23. 11:15
A Pfizer átmenetileg csökkenti az Európába tartó vakcina-szállítmányok mennyiségét. Az olaszok és a lengyelek perelnének, a németek idegesek, a magyarok szerint jogilag nem támadható a cég a késésekért. Az Európai Bizottság magyarázatot vár a Pfizertől. Jogi szakértőt kérdeztünk és körbenéztünk, hol, milyen lépéseket terveznek az oltási ütemtervek belassulása miatt.
Makro / Külgazdaság Nem lazítanak Európában a Covid-ellenes korlátozásokon
Kormos Olga-Wéber Balázs | 2021. január 5. 05:37
Orbán Viktor úgy látja, hogy megfékeztük a második hullámot. Kérdés, hogy ennek fényében a kormány hogyan dönt ezen a héten a korlátozásokról: feloldja január 11-én, vagy kitolja február 8-ig, a háromhónapos veszélyhelyzet végéig? Európában általában meghosszabbítják a koronavírus-ellenes intézkedéseket, sőt, egyes országokban további szigorításokat fontolgatnak.
Makro / Külgazdaság Versenyt futnak az országok a lélegeztetőgépekért
Kormos Olga-Wéber Balázs | 2020. március 26. 14:03
Egymás után jelentik be nagy amerikai cégek, hogy egészségügyi felszerelések gyártására állítják át termelésük egy részét a koronavírus-járvány miatt. Több vállalat a lélegeztetőgépek előállításába is beszállna, ahhoz azonban speciális szaktudásra van szükség. A professzionális gyártók teljes kapacitáson pörögnek, de még így sem tudják kielégíteni az igényeket.
hírlevél
depositphotos