<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

A K&H Csoportnál akár havi 30 százalékkal is kevesebb lehet a nemdohányzók életbiztosításának havi díja.

A cég közleménye alapján a dohányzás kockázata másképpen jelenik meg a K&H Csoport életbiztosításainál a jövőben. A nem dohányzók kedvezményt kapnak a kockázati életbiztosítások díjából, így ennek köszönhetően, egy átlagos konstrukció esetében akár havi 30 százalékkal alacsonyabb lehet ez az összeg. Ezzel a K&H az egészségtudatosságra hívja fel a figyelmet. Erre szükség is van, hiszen a magyar lakosság körében egy évtized alatt ugyan minimálisan 2,1 százalékponttal csökkent a rendszeresen dohányzók aránya, ám így is közel 25 százalékos. Akik leteszik a cigarettát, több szempontból is jól járnak. A dohánytermékek fokozatosan drágulnak, így ezt a kiadást eleve megspórolják, ami akár fedezetet nyújthat az olcsóbb biztosításhoz. Persze az életbiztosítások rengetegében nem mindig könnyű eligazodni, de erre is van már - interaktív példákkal “felsze

Egészségesebb életmódra ösztönöz a cég új konstrukciója. Fotó: DepositphotosEgészségesebb életmódra ösztönöz a cég új konstrukciója. Fotó: Depositphotos
relt” - megoldás.

 

Szemléletváltást eredményez a mindennapokat teljesen átalakító koronavírus-járvány, ugyanis az egészségmegőrzés a korábbinál is nagyobb fókuszt kapott szinte mindenkinél. Ez a változás lépésre késztette a K&H-t is: a társaság az eddigi kockázati életbiztosítását új konstrukcióra cserélte, amely az egészséges életmódot ösztönzi.

Füstmentes bónusz

“A változtatások egyik fontos célja, hogy rávilágítsunk arra, hogy mindenki felelős az egészségéért. Formai módosítás, hogy családi életbiztosítás helyett simán életbiztosításként fut az új konstrukció. Gyakorlati módosítás, hogy több tarifakategóriát vezettünk be, mert az életbiztosítási díj mértéke attól függ, hogy leendő ügyfelünk a dohányzók, a nem dohányzók, vagy az alkalmi dohányosok csoportjába tartozik-e”

- mondta Székely Pálma, a K&H életbiztosítási üzletág és saját értékesítési csatornák divízió vezetője. Hozzátette: “Kicsit fordítottunk a logikán: nem a dohányosokat büntetjük, hanem alacsonyabb díjat kapnak azok, akik nem rendszeresen dohányoznak, vagy füstmentes életmódra váltanak.

“A biztosítási piac másik szegmenséből vett példával élve egyfajta bonus-malus rendszerről van szó. A kötelező járműbiztosításoknál a sok kárt okozó autósok többet fizetnek a nagyobb kockázat miatt, a balesetmentesen közlekedő, akár B10-be sorolt sofőrök kevesebbet. Az életbiztosításainknál bevezetett új forgatókönyv úgy érvényesül, hogy bónuszt kapnak, akik nem dohányoznak”

- mondta Székely Pálma.

Egy átlagos havi díjú kockázati életbiztosítás esetében a kedvezmény mértéke akár 30 százalékos egy nem dohányzó esetében. A leszokás mellett szól az is, hogy a dohánytermékek ára évek óta meredek emelkedőn van: a KSH inflációs kosarában szereplő egyik cigaretta éves átlagára 2011-ben még 591 forint volt, 2016-ban már 1040 forint, 2021-ben pedig 1680 forintot tett ki. 10 év leforgása alatt majdnem a triplájára drágult a cigaretta, igaz, 2017-ig 19 szál volt egy csomagban, azóta pedig 20 darab. A cigarettakiadások megtakarítása pedig akár egy életbiztosítási konstrukcióra is fedezetet nyújthatnak.

A kockázati életbiztosítások átalakításában szerepet játszott az is, hogy még mindig nagyon sokan dohányoznak Magyarországon. 2019-ben a magyar lakosok 24,9 százaléka napi rendszerességgel dohányzott, ami ugyan 2,1 százalékpontos csökkenésnek felel meg 2009-hez képest, de még mindig magas arány, hiszen azt jelenti, hogy minden negyedik ember naponta rágyújt.

Az életbiztosítások annyiban speciális termékek, hogy személyre lehet szabni azokat, a megfelelő életkorra és élethelyzetre tekintettel. Abban, hogy pontosan milyen kockázatokkal lehet számolni és melyik életbiztosítási konstrukció a legjobb, a K&H interaktív példákkal “felszerelt” életbiztosítási tervezője nyújt segítséget mindenkinek. Egyúttal segíti az ügyfeleket abban, hogy felkészüljenek a legváratlanabb helyzetekre.

 

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat A brutális energiaár-emelkedés miatt sorra dobják be a törölközőt a nagy gyárak
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 18. 15:15
Szerdán Szlovákia egyetlen alumíniumfeldolgozója jelentette be, hogy végleg lehúzza a rolót, ma Románia egyik legnagyobb vegyi üzeme jelentett két hét szünetet. 
Vállalat Bajban van egy újabb kínai óriáscég
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 18. 10:26
Felére esett az adózott eredmény, a cég piaci értéke pedig közel harmadával csökkent.
Vállalat Végleg lehúzza a rolót a legnagyobb szlovákiai alumíniumfeldolgozó
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 14:45
A magas energiaárakra reagálva végleg leállítja gyártását a legnagyobb szlovákiai alumíniumfeldolgozó, a Slovalco szeptembertől.
Vállalat Szervezeti átalakításokról döntött a 4iG igazgatósága
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 09:59
Cél az üzleti és integrációs folyamatok összehangolása, valamint a telekommunikációs és informatikai divíziók hatékonyabb támogatása.
Vállalat Bűnhődött az Aldi, mert megsértette az árstopot
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 08:22
Egymillió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az Aldi Magyarországra a Baranya Megyei Kormányhivatal, mert a cég egyik pécsi üzletében drágábban adták a kristálycukrot az árstopos árnál.
Vállalat Vágj bele az őszbe versenyképes tudással: hiánypótló képzések indulnak
PR | 2022. augusztus 16. 11:30
Idén ősszel a HRPOWER képzési palettáján négy kurzust is találunk, amelyekkel mindössze néhány hónap alatt a legkiválóbb szakemberektől sajátíthatjuk el a hatékony vállalati működéshez és önmagunk fejlesztéséhez szükséges tudást. Képzésajánló vezetőknek, HR-eseknek, értékesítőknek, és mindenkinek, aki szívesen bővítené szakmai eszköztárát.
Vállalat Megszenvedte a logisztika drágulását a Henkel
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 16. 07:28
De jelentősen növelte a bevételét az első félévben.
Vállalat Megtévesztő hirdetések miatt fizethet kompenzációt a Vodafone
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 15. 09:11
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Vodafone valótlanul hirdette korlátlanként egyes mobilnet-kiegészítő csomagjait. A cég elismerte a jogsértést és extra adatkerettel kompenzálja az érintett ügyfeleket, ezzel 60 millió forintra mérsékelte a rá kirótt bírságot - közölte a GVH.
Vállalat Kanadában terjeszkedik a BÉT-re készülő Chameleon Smart Home Zrt.
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 13:13
Az okosotthon-rendszerek piacán nyomul a cég.
Vállalat Jó hírt közölt a 4iG montenegrói leánya a magyar turistákkal
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 11. 11:09
A balkáni állam mobilszolgáltatója, a One korlátlan kapcsolattartást biztosít az országba látogatóknak.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG