<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Sok a legálisan ingyen utazó, növekszik a cég vesztesége. 

Továbbra is díjmentesen utazhatnak többek között a BKV járatain az egészségügyi dolgozók, a közszolgálati tisztviselők, a honvédek és a rendőrök, miután a héten újabb félévvel, jövő év június elejéig meghosszabbította a járványügyi veszélyhelyzetet a kormánypárti többségű Országgyűlés - írta a nepszava.hu.

A villamoson is sok az engedéllyel ingyen utazó (fotó: MTI)A villamoson is sok az engedéllyel ingyen utazó (fotó: MTI)

A lap utal rá, hogy a kedvezményezettek száma több ezer lehet, hiszen ide kell még venni azt a több ezer hallgatót, akit kirendeltek a szűrésekre és az ellátásra. De ide sorolhatók a kórházakba küldött katonák is. A Magyar Honvédség november végi közlése szerint mintegy 870 katona támogatja az egészségügyi ellátórendszer munkáját a járványkezeléssel összefüggésben. Meg nem erősített információk szerint nagyon sok védekezésben való közreműködésről szóló igazolást állítottak ki a kormányhivatalokban is, márpedig a fővárosi és a Pest megyei kormányhivatal együttes létszáma meghaladja a 8000 főt. 

A BKV nem adott bő tájékoztatást, de elismerte, hogy vannak olyan ügyfeleik (cégek, hivatalok), akik a távmunka miatt kevesebb bérletet rendeltek. 

Az első kormányrendelet hatályba lépése, azaz 2020. november 11. óta a mai napig az üzleti ügyfélkörben bruttó 32 221 475 forint értében térítették vissza a megvásárolt díjtermékeket. A kieső bevétel méretét azonban meg sem becsülték. Támpontként: ha havonta csupán 5 ezer dolgozói bérletet nem vásároltak meg az ingyenesség okán, akkor az havi 47,5 millió, 12 hónap alatt 570 millió forint jegyárbevétel-kiesést jelent a fővárosnak.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettest idézve a lap hozzáfűzte: a cég jegyárbevétele 2021 első félévében 18 milliárd forint volt, szemben a járvány előtti utolsó „békeév”, 2019 első félévében elért 34,8 milliárddal. A BKV idei üzemi vesztesége az amortizációt is beleszámítva várhatóan megközelíti a 10 milliárd forintot.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Putyin elüldözte, Orbán Viktor szerethette – történetek a Mekiről itt és ott
Mester Nándor | 2022. május 16. 18:44
Ma, vagyis 2022 május 16-án hivatalos lett: végleg elhagyja az orosz piacot a McDonald’s. Hamburgerét még a ma esküt tett magyar kormányfő is imádhatta. Jegyzet.
Vállalat Bejelentést tett a 4iG: egy lépéssel közelebb a Magyar Honvédség digitalizációjához
Privátbankár.hu | 2022. május 16. 10:52
A Rheinmetall AG (51 százalék), a 4iG Nyrt. (39 százalék) és a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. (HM EI Zrt.) (10 százalék) képviselői közös vállalat alapításáról írtak alá előzetes megállapodást – jelentette be a 4iG a Budapesti Értéktőzsdén.
Vállalat Nagyot szakít a Mol az orosz olajon
Privátbankár.hu | 2022. május 14. 09:47
Napi négymillió dollár extrabevétele származik.
Vállalat Sebességrekordot döntött a 4iG montenegrói mobilcége
Privátbankár.hu | 2022. május 11. 14:22
A One Crna Gora új montenegrói rekordot állított fel. 
Vállalat Orbán Gábor: a tavalyinál nem lesz rosszabb a Richter idei éve
Csabai Károly | 2022. május 10. 10:10
Sem a forgalom, sem az eredmény tekintetében. De fontos kihangsúlyozni, hogy a gyógyszercég vezérigazgatójának kijelentése a forintértékekre vonatkozik, és csak akkor áll meg, ha nem következik be törés a rubel árfolyamában.
Vállalat A MOL segíti az ukrán energetikai hálózat működését
Privátbankár.hu | 2022. május 7. 13:00
A MOL eszköztámogatással segíti az ukrán energetikai hálózat folyamatos működését, eddig 290 ezer eurónak megfelelő támogatást ajánlottak fel, és az ukrán fél visszajelzése alapján 50 ezer euró értékben szállítottak eszközöket a határhoz.
Vállalat Új tisztségviselőket választott az Appeninn Nyrt. igazgatótanácsa
Privátbankár.hu | 2022. május 7. 08:32
Egy új tag lett és megvan az új elnök is.
Vállalat Dubai cégalapítás: vállalkozás az adóparadicsomban
PR | 2022. május 6. 13:42
Dubai. Elsők között alighanem a gazdagság, a luxus és a fényűzés jut az emberek eszébe az országról. Sokat nem is tévednek. Az Egyesült Arab Emírségekben külföldi vállalkozói szemmel is szélesek a lehetőségek. A cégalapítással együtt járó kedvező adózási rendszer szinte egy karnyújtásnyira van. Akár a teljes adómentesség is elérhető.
Vállalat Egyelőre megmenekül több ezer kisvállalkozás
Privátbankár.hu | 2022. május 5. 10:07
Továbbra is használatban maradhatnak azok a pénztárgépek, amelyek nem rendelkeznek érvényes forgalmazási engedéllyel - jelentette be Varga Mihály csütörtökön.
Vállalat Nem jött jól az Erstének, hogy be kellett szállnia a Sberbank-ügyfelek kártalanításába
Csabai Károly | 2022. május 4. 11:01
Az osztrák Erste Group 70, az Európai Újjáépítési és Bank, illetve a magyar állam 15-15 százalékos tulajdonában lévő hitelintézet alapvetően azért zárta közel 1 milliárd forintos veszteséggel az idei első negyedévét, mert a március elején bedőlt orosz bank ügyfeleinek kártalanítása érdekében 7,9 milliárdot kellett befizetnie az Országos Betétbiztosítási Alapba (OBA).
hírlevél
Ingatlantájoló