<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Sok a legálisan ingyen utazó, növekszik a cég vesztesége. 

Továbbra is díjmentesen utazhatnak többek között a BKV járatain az egészségügyi dolgozók, a közszolgálati tisztviselők, a honvédek és a rendőrök, miután a héten újabb félévvel, jövő év június elejéig meghosszabbította a járványügyi veszélyhelyzetet a kormánypárti többségű Országgyűlés - írta a nepszava.hu.

A villamoson is sok az engedéllyel ingyen utazó (fotó: MTI)
A villamoson is sok az engedéllyel ingyen utazó (fotó: MTI)

A lap utal rá, hogy a kedvezményezettek száma több ezer lehet, hiszen ide kell még venni azt a több ezer hallgatót, akit kirendeltek a szűrésekre és az ellátásra. De ide sorolhatók a kórházakba küldött katonák is. A Magyar Honvédség november végi közlése szerint mintegy 870 katona támogatja az egészségügyi ellátórendszer munkáját a járványkezeléssel összefüggésben. Meg nem erősített információk szerint nagyon sok védekezésben való közreműködésről szóló igazolást állítottak ki a kormányhivatalokban is, márpedig a fővárosi és a Pest megyei kormányhivatal együttes létszáma meghaladja a 8000 főt. 

A BKV nem adott bő tájékoztatást, de elismerte, hogy vannak olyan ügyfeleik (cégek, hivatalok), akik a távmunka miatt kevesebb bérletet rendeltek. 

Az első kormányrendelet hatályba lépése, azaz 2020. november 11. óta a mai napig az üzleti ügyfélkörben bruttó 32 221 475 forint értében térítették vissza a megvásárolt díjtermékeket. A kieső bevétel méretét azonban meg sem becsülték. Támpontként: ha havonta csupán 5 ezer dolgozói bérletet nem vásároltak meg az ingyenesség okán, akkor az havi 47,5 millió, 12 hónap alatt 570 millió forint jegyárbevétel-kiesést jelent a fővárosnak.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettest idézve a lap hozzáfűzte: a cég jegyárbevétele 2021 első félévében 18 milliárd forint volt, szemben a járvány előtti utolsó „békeév”, 2019 első félévében elért 34,8 milliárddal. A BKV idei üzemi vesztesége az amortizációt is beleszámítva várhatóan megközelíti a 10 milliárd forintot.

A rovat támogatója a 4iG

Vállalat A Vörös Dior 85 éves lett
Elek Lenke | 2023. március 26. 16:23
Szegény munkáscsalád gyermekéből lett világhírű divattervező Szlava Zajcev, akinek először engedélyezték a Szovjetunióban, hogy ruhái saját nevén futhassanak.
Vállalat Elszólta magát Elon Musk - elképesztő, mennyi pénzt bukott
Privátbankár.hu | 2023. március 26. 11:57
A Twitter alkalmazottainak küldöt emailből derül ki, mennyit ér szerinte most a 44 milliárd dollárért megvett cég.
Vállalat Nem győzte meg a törvényhozókat a TikTok vezére
Privátbankár.hu | 2023. március 24. 11:28
Az amerikai kongresszus csütörtökön meghallgatta Shou Zi Chew szingapúri vállalkozót, a TikTok videómegosztó applikáció elnök-vezérigazgatóját.
Vállalat Hasít a Nike
Privátbankár.hu | 2023. március 22. 13:59
A Nike amerikai sportszergyártó negyedéves bevétele és részvényarányos nyeresége is magasabb lett a vártnál.
Vállalat Bele sem gondolunk, mekkora logisztikai kihívást jelent egy sajtburger kis krumplival
Privátbankár.hu | 2023. március 21. 16:52
Amikor beugrunk egy gyorsétterembe (angol nevén: Quick Service Restaurantba, azaz QSR-be), bele sem gondolunk, milyen hatalmas mennyiségű alapanyagra van szükség a zökkenőmentes és villámgyors kiszolgáláshoz, ahhoz, hogy a hamburger és a szalmakrumpli 50 másodpercen belül a tálcánkon landoljon. Az ehhez kapcsolódó logisztikai kihívásokról beszélt a Trend FM műsorában Haiman Ferenc, a Quick Service Logistics (QSL) magyarországi cégvezetője. 
Vállalat Bevásárolta magát a magyar állam a Yettelbe
Privátbankár.hu | 2023. március 20. 18:22
Részvénycsereügyletet kötött az állam képviseletében eljáró Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. és a 4iG Nyrt. leányvállalataként működő Antenna Hungária Zrt. A tranzakció eredményeképpen a Corvinus Zrt. közvetett kisebbségi tulajdonrészt szerez a Yettel Magyarországban, közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).
Vállalat Nagy dilemmába kerültek a hazai vállalkozások
Privátbankár.hu | 2023. március 20. 11:57
A Magyar Bankholding kutatása feltérképezte a vállalkozók aktuális pénzügyi helyzetét és vállalkozásvezetéssel kapcsolatos nehézségeit.
Vállalat Bajban a román autósok, és ez a magyar autósoknak is rossz hír lehet
Privátbankár.hu | 2023. március 17. 12:33
Bajban van a legnagyobb román kgfb-biztosító.
Vállalat Hatalmasat ütött a háború a Gazpromon
Privátbankár.hu | 2023. március 17. 09:36
A cég legfrissebb jelentése brutális képet fest az eredményekről.
Vállalat Ukrajnában épít gyárat az Unilever
Privátbankár.hu | 2023. március 16. 14:31
A 20 millió eurós beruházással új sampon- és tusfürdőgyár épül, amivel megduplázzák ukrajnai dolgozók számát.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG