2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Nő a nyomás a nagy amerikai cégeken világszerte, hogy hagyják el az orosz piacot Ukrajna orosz megtámadása miatt.

Miközben az elmúlt napokban számos amerikai nagyvállalat kivonult Oroszországból, folyamatosan nő a nyomás azokon a cégekre, amelyek ezt még nem tették meg, mint a McDonald's vagy a Levi's, hogy függesszék fel ottani gazdasági tevékenységüket - jelentette az AFP kedden. A McDonald's hétfő este a 850 oroszországi éttermének az ideiglenes bezárásáról döntött, de a kivonulást nem vette napirendre. A cégnél 62 ezren dolgoznak az országban. Hasonló döntést hozott a Pepsi, a Starbucks és a Cioca-Cola is, vagyis átmenetileg bezárnak.

Nagy falatról mondana le a gyorskiszolgáló cég, ha kivonulna Oroszországból. Fotó: pixabay.com
Nagy falatról mondana le a gyorskiszolgáló cég, ha kivonulna Oroszországból. Fotó: pixabay.com

A francia hírügynökség tudósítása szerint az online közösségi portálokon már megjelentek olyan gyűjtőszavak, amelyek a fenti cégek bojkottjára szólítanak fel.

New York állam nyugdíjalapjának egyik vezetője pedig a minap levelet küldött számos multinacionális vállalat vezérigazgatójának, többek között az Estée Lauder, a Coty, a Mondelez kekszgyártó és a Bunge brókercég vezetőinek, amelyben arra kéri a vállalatok igazgatóit, hogy "fontolják meg, megéri-e üzletelni Oroszországgal és kockáztatni ebben a rendkívül volatilis gazdasági időszakban?".

A Connecticut állambeli Yale Egyetem egyik diákszervezete listát vezet az Oroszországban még mindig jelentős gazdasági tevékenységet folytató amerikai cégekről. Ezek a vállalatok, mint például a McDonald's, az Estée Lauder, a Kimberly-Clark, a Coty, a Mondelez és a Bunge, az AFP cikke szerint továbbra is "csendben maradtak", amikor más cégek már kivonultak Oroszországból.

A Starbucks cég tájékoztatása szerint a vállalat mintegy 130 kávézót üzemeltet Oroszországban egy kuvaiti konglomerátumon keresztül. A Starbucks felajánlotta, hogy az Oroszországban szerzett teljes bevételét humanitárius segítségnyújtásra fordítja Ukrajnában.

A Yum! Brands vállalat közleménye azt hangsúlyozta, hogy az Oroszországban működő mintegy ezer KFC-gyorséttermet és 50 Pizza Hut pizzériát helyi független tulajdonosok üzemeltetik licenc- vagy franchise-engedéllyel. A cég hétfő esti közleménye szerint a Yum! Brands felfüggeszti oroszországi beruházásait, és eközben "minden további lehetőséget mérlegel", valamint bejelentette, hogy az Oroszországból származó teljes bevételét a jövőben humanitárius tevékenységre fordítja.

(MTI)

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Bekeményítenek a vállalatok, jönnek a fenyegetések: támadás indul a home office ellen
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2023. szeptember 17. 18:01
A vállalatvezetők 90 százaléka úgy véli, hogy belátható időn belül vissza kell szorítani a távmunkát az amerikai piacon, mert rontja a dolgozók munkájának hatékonyságát és gyengíti a cégek szervezeti kultúráját. Ugyanakkor az ötnapos munkahét visszaállítása majdnem lehetetlen feladatnak tűnik. 
Vállalat Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 12. 11:28
Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik. 
Vállalat Újabb sztrájk jön a Ryanairnél - durva meglepetés várta a vezérigazgatót
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 7. 14:54
Két hónapon belül negyedszer lépnek sztrájkba szeptember 14-én és 15-én a Ryanair diszkont légitársaság brüsszeli pilótái, magasabb fizetést és jobb munkakörülményeket követelve - közölte a VRT belga hírcsatorna csütörtökön a pilótákat képviselő szakszervezetek bejelentésére hivatkozva.
Vállalat Az állam kiszáll a Posta Biztosítókból
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 5. 14:03
Az állam eladja a Posta Biztosítókban lévő tulajdonrészét – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.
Vállalat Változások a Vodafone vezetésében
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 31. 18:51
A 4iG cégcsoport közleménye szerint integrációjának felgyorsítására és márkaváltásra készül 2024-ben, amely mellett üzleti működési hatékonyságát is növelni kívánja.
Vállalat Közel 7 milliárd forintos befektetést zárt a Transcend magyar-amerikai startup
Natív tartalom | 2023. augusztus 31. 18:06
A Vespucci Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Alap a korai magvető fázisban a Transcend H2O első és egyetlen befektetője volt. A mostani tőkebevonással sikerült exitet realizálniuk, pozitív hozammal, mindössze 3 és fél év után. Ez az eredmény kimagasló a közép-európai régióban is.
Vállalat Már légitársasága is van az Európában terjeszkedő ukrán csomagküldő cégnek
Mester Nándor | 2023. augusztus 31. 16:19
Ötször akkora lett a Nova Posta profitja az első félévben, mint tavaly ugyanebben az időszakban.
Vállalat Megvédte a konyhai gépek koronázatlan királyát a Whirlpool
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 30. 14:54
Két kínai vállalat arra vetemedett, hogy a Whirlpooléhoz hasonló konyhai robotgéppel álljon elő, ám az amerikai bíróságok teljes mellszélességgel kiálltak az eredeti termék mellett.
Vállalat Lezárult a Mol-kutak eladása Szlovéniában
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 28. 17:11
Összesen 39 töltőállomás kerül át a Shellhez.
Vállalat Botrányosan rossz lett a kínai olajmogul első féléve
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 28. 13:20
Nem közölték, hogy mi az oka a profit visszaesésének.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG