3p
Az egyik nyertes kivitelező Paár Attila West Hungária Bau-ja.
Az uszoda külső látványterve. (Forrás: Sopron Megyei Jogú Város)

Az eredetileg becsült ár kétszereséért épülhet fel Sopron új uszodája, olvasható az uniós közbeszerzési értesítőben. A hirdetmény szerint a beruházás eredetileg 5 milliárd forintosra saccolt összköltsége a nyertes kivitelezőkkel való szerződéskötésig

a duplájára, 10,8 milliárd forintra nőtt.

Sopron önkormányzata tavaly márciusban írta ki a pályázatot a Modern Városok Program - Lőverek Program keretében, melynek pontos feladata a Csík Ferenc uszoda lebontása, majd annak a helyén egy új komplexum felépítése. Az új uszodában lesz

  • egy 25 négyzetméteres bemelegítő medence, lehetőséget biztosítva szinkronúszáshoz, úszáshoz, vízilabdához
  • egy 50 négyzetméteres medence úszó számokhoz és vízilabdára
  • két tanmedence
  • egy merülő melegvizes medence
  • és egy jacuzzi

Lelátókat mind a 25, mind az 50 négyzetméteres medence kap, de csak egyoldali elhelyezésűeket. A nagyobbikra 908 fő ülhet majd le, a kisebbik 362 nézőt tud majd fogadni. Előtetővel árnyékolják majd őket. A lelátók alatt, a medencecsarnok szintjén lesznek a 360-360 fős férfi és női öltözők, az öt csoportos öltöző (150 főre), az egy, 10 fős mozgáskorlátozott öltöző, valamint a bírói öltöző. A konditerem, a szauna és az orvosi szoba is itt lesz.

Az uszodát a Deákkúti útról lehet majd megközelíteni, de ahhoz azt át kell alakítani: építenek hozzá egy 160 kocsinak és 7 busznak férőhelyet biztosító parkolót.

A pályázati eljárás nyílt volt, a szerződést tavaly december 5-én kötötték meg a nyertesekkel. Akik közül az egyik nem más, mint a bejáratott közbeszerzés-bajnok Paár Attila West Hungária Bau Kft.-je. A WHB-sikereknek se szeri, se száma, így most inkább csak a tavalyi évből idézünk fel néhány milliárdos értékű villanást:

A WHB nem egyedül dolgozik a soproni uszodán, a helyi FÉSZ Zrt.-vel közösen alakítottak konzorciumot. Pályáztak még a munkára, de vesztettek: a VEMÉV-SZER Építő-és Szerelőipari Kft. és a Kipszer Fővállalkozási és Tervező Zrt..

Az uszoda az eredeti tervekhez képest már csúszásban van, a Kisalföld 2015-ös beszámolója szerint már tavaly szilveszterre készen kellett volna lennie.

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Váratlanul csődöt jelentett egy amerikai elektromosautó-gyártó
Privátbankár.hu | 2024. június 18. 13:24
A Fisker alig egy évvel ezelőtt dobta piacra első modelljét.
Vállalat Jól ment az INA-nak, lett is nagy osztalék
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 17:10
Az INA horvát olajipari vállalat pénteki közgyűlésén 240 millió euró (95,6 milliárd forint) osztalék kifizetéséről döntött, ez részvényenként 24 euró (9564 forint).
Vállalat Újabb jó hírt kapott Mészáros Lőrinc
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 10:02
Az OPUS Global Nyrt. jelentős hatékonyságjavulásának eredményeként rekord profitot ért el 2024 első három hónapjában. A nehéz külső körülmények mellett így ismét megmutatkozott a szinergiák kihasználásának a fontossága.
Vállalat Amíg Ön aludt, Elon Musk keresett 16 ezer milliárd forintot
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 06:41
Megszavazták a részvényesek Musk kompenzációs csomagját.
Vállalat A Liberty csehországi kohója csődöt jelentett, nem csak Dunaújvárosban vannak gondok
Privátbankár.hu | 2024. június 13. 16:14
Az indiai tulajdonú acélvállalat súlyosan eladósodott Liberty Ostrava kohója csődeljárásba menekült -  jelentette a cseh média csütörtökön. Az acélipar árrései meredeken estek. A céget eladják.
Vállalat Csányi Sándor pincészete nem tud kikeveredni a veszteségből
Kormos Olga | 2024. június 12. 10:03
Ismét ránéztünk a borászatok tavalyi évére. Mivel oly sok figyelemreméltó borászat van Magyarországon, a szegmens csak egy szeletét tudjuk felvillantani, de így is érdekes képet kapunk a 2023-as évükről. Például a két leggazdagabb magyarnak nem a borászat a legerősebb oldala. 
Vállalat A norvégok sokallják Elon Musk juttatását, és szakszervezetet is szeretnének a Teslánál
Privátbankár.hu | 2024. június 8. 11:48
Norvégia vagyonalapja szombaton bejelentette, hogy a jövő héten esedékes részvényesi szavazáson Elon Musk, a Tesla vezérigazgatójának 56 milliárd dolláros fizetési csomagja ellen fog szavazni.
Vállalat Jó hírt közölt a magyar állammal egy hitelminősítő
Privátbankár.hu | 2024. június 6. 18:04
Az állami tulajdonú nagyvállalat MVM Zrt. osztályzatát megerősítették.
Vállalat Már nem csak a benzinkutakon vehetünk hot dogokat
Privátbankár.hu | 2024. június 4. 18:28
Aki evett már a Mol-kutakon hot dogot, az minden bizonnyal díjazni fogja, hogy mostantól már az egyik üzletlánc polcain is megvásárolhatjuk a grillkolbászokat.  
Vállalat Zsíros biznisz Pintér Sándor bizalmasának lenni
Privátbankár.hu | 2024. június 3. 10:56
A Civil Biztonsági Zrt. 2023-as eredménye alapján 9 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött az őrző-védő cég. A siker titka nem is ennek a vállalkozásnak a gazdálkodása, hanem a leányvállalatok által ide utalt osztalék.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG