3p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Megint változott a Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt. felügyelő bizottságának összetétele.

Cikkünk eredetileg laptársunknál, az Mfor.hu-n jelent meg.

Újabb csere történt a magyar divatipar feltámasztására gründolt Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságában, nem sokkal azután, hogy pár hónapja a szolnoki fideszes körökhöz közel álló személy került be az Orbán Ráhel közeli ismerőse által vezetett cég fb-jébe (amiről itt adtunk hírt).

Képünk illusztrációKépünk illusztráció

 

A cégnyilvántartás szerint a Magyar Államkincstár egykori vezetőjének, a jelenleg az Eximbankban pénzügyi vezérigazgató-helyettesként dolgozó Dancsó Józsefnek a volt felesége, dr. Soós Ilona lett fb-tag a cégben.

Neve pár évvel ezelőtt, 2015 táján forgott sokat a sajtóban, amikor Gaskó Istvánnal, a LIGA Szakszervezetek konföderáció, illetve a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete akkori vezetőjével hozták összefüggésbe a személyét. Egy párt alkottak, ezen túl Soós Ilona cége, a Juvenalis-Oros Kft. jogsegély-szolgáltatást nyújtott a szervezet részére (írta akkoriban a Magyar Hírlap) – ami vitákra adott okot a VDSZSZ-en belül. Gaskó elnökségét érintően nyomozás is indult, például hűtlen kezelés miatt. A vádakat alaptalannak nevezte Gaskó.

A Juvenalis-Oros Kft. a mai napig működik, de már LifeGOAL Managing Kft. néven. A névváltásra tavaly áprilisban került sor, ezzel egy időben pedig bekerült a cégbe tulajdonosként és ügyvezetőként Dancsó József és Soós Ilona közös gyermeke, az 1999-es születésű Dancsó József. A fő profilban üzletviteli tanácsadással foglalkozó, Orosházán bejegyzett cég nem bonyolít nagy forgalmat, 2019-ben 2,4 millió forint nettó értékesítési árbevételre 96 ezer forint adózott eredmény jutott. A megélhetést értelemszerűen nem ez a tevékenység biztosítja, hanem Soós Ilona ügyvédi praxisa, melyet Orosházán végez.

A Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt.-t a hazai divatipar egyik zászlóshajójának szánták az alapítói. Tevékenysége mögött ott sejtik a miniszterelnök lányát, Orbán Ráhelt, aki hivatalosan semmilyen módon nem vállal szerepet a társaság működésében. Ugyanakkor a cégnek fontos feladatot szánnak a hazai divatipar feltámasztásában, ami Orbán Ráhelnek is az egyik küldetése (a másik a turizmus istápolása). A Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. tulajdonolta cég felügyelő bizottságát jelenleg Szilágyi Szabolcs, Nagy Róbert Ákosné és Soós Ilona alkotják.

Címkék: Vállalat Divat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Két német üzemben rövidített munkaidőt vezetett be a Daimler
MTI | 2021. június 15. 16:06
A globális chiphiány miatt ismét rövidített munkaidőt vezetett be a Daimler autógyártó két németországi üzemében a héten.
Vállalat Globális szolgáltatók közé léphet a 4iG az űrtávközlésben
Privátbankár.hu | 2021. június 15. 08:56
Bejelentette első nemzetközi tranzakcióját a 4iG Nyrt., mellyel tovább folytatódhat a cégcsoport távközlési portfoliójának építése, illetve űripari terjeszkedése.
Vállalat Új tulajdonosával egyesül a Rác fürdőt üzemeltető cég
Csabai Károly | 2021. június 14. 18:46
A REK Rác Fürdő Eszközkezelő Kft. július 31-ével beolvad a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-be (BGYH) – derül ki a legfrissebb cégközlönyből. Mindkét társaság tulajdonosa a fővárosi önkormányzat, így észszerűnek tűnik azok egybetolása, amely annak a tranzakciónak a leképeződése lehet, melyben a BGYH ötmilliárd forintért megveszi a Rác fürdőt.
Vállalat Gyorsan növekszik a 4iG elemzők szerint
Privátbankár.hu | 2021. június 14. 17:57
A londoni elemzők masszív növekedést várnak az idei évben a cégcsoporttól, amit a DIGI tranzakció lezárása és a társaság régiós terjeszkedése tovább fokozhat.
Vállalat Ennél több kell: mire elég a Facebook és a Google által felajánlott pénz a médiában?
Kollár Dóra | 2021. június 13. 17:15
Az egyre növekvő nyomás hatására a Facebook és a Google közel 600 millió dollárt különített el a hírszolgáltatók támogatására világszinten, így több ezer médium kapott pénzügyi és más jellegű, például oktatási támogatást.
Vállalat Milliárdokat von ki Magyarországról a jónevű multi
Csabai Károly | 2021. június 10. 15:24
A 190 hazai üzemanyagtöltő-állomást üzemeltető Shellről van szó, amely csaknem 6 milliárd forinttal szállítja le itteni leányvállalata jegyzett tőkéjét. Mivel utóbbi nyereséggel zárta a 2020-as évét, a csökkentésre nem a veszteség rendezése miatt van szükség, az ominózus tőkét a holland-angol multinacionális társaság kivonja magyarországi cégéből.
Vállalat Aki eddig nem igényelt, elfelejtheti az NHP Hajrát
Privátbankár.hu | 2021. június 9. 15:22
Annyira túlcsordult az igénylés alatt álló NHP Hajrá igénylések összege, hogy aki eddig nem adta le az igénylését, az már szinte biztosan nem fog részesülni a hiteltípusból.
Vállalat 2600 milliárd forinthoz juthatnak a kkv-k 
MTI | 2021. június 9. 14:52
Indul a vállalkozás-fejlesztési program, az első 100 milliárd forint értékű pályázatot pénteken hirdetik meg.
Vállalat 15 milliárdos támogatást kap a ruha- és kreatív ipar
MTI | 2021. június 9. 11:48
Ebből 300 céget tudnak támogatni. 
Vállalat Nem ideális, hogy a Richter egyötöde alapítványoknál van, de ez jobban segít a függetlenség megőrzésében
Privátbankár.hu | 2021. június 9. 10:10
Egyebek mellett ezt is kijelentette Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója a Világgazdaságnak adott interjúban. 
Friss
hírlevél
depositphotos