Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Ugyan a debreceni BMW-gyár a működését majd csak 2023-ban kezdi meg, a toborzás az üzem kötelékébe már áprilisban megkezdődött, és azóta is zajlik.
Korábban már írtunk arról, hogy belevágott a BMW a toborzásba, az építkezés előrehaladtával pedig egyre magasabb szintre kapcsolják a tempót. Az autógyártó jelenleg 14 munkakör betöltésére keresi az embereket, a legváltozatosabb területeken.

Az az álláshirdetéseket megnézve rögtön látszik, hogy a magas szintű angol nyelvtudás alapkövetelmény, és szinte minden esetben szükséges többéves szakmai tapasztalat és az egyetemi végzettség is. De kiket vár most a BMW? Kiemeltük a legérdekesebbeket.

Keresik például az egészségügyi részleg fejét, az ideális jelölt itt általános orvosi végzettséggel és üzemorvosi tapasztalattal rendelkezik. A leendő vezetőnek nem csak az üzemmel kapcsolatos teendők és az orvosi ellátás megszervezése tartozik a feladatkörei közé majd, hanem az is, hogy vészhelyzet esetén el tudjon látni sérülteket. A nyelvtudás elengedhetetlen: folyékony üzleti angoltudás szükséges, a német ismerete ebben az esetben is előny.

A BMW keres egy tapasztalt projektmenedzsert is, aki elsősorban arra fókuszál majd, hogy a HR-es megoldások mindennapokba történő beépítését levezényelje. Az emberi erőforrás vagy üzleti adminisztráció terén szerzett felsőfokú végzettség mellett a jelentkezőktől azt is elvárják, hogy legalább 7 év projektmenedzseri tapasztalattal és megfelelő nyelvismerettel rendelkezzen, és ismerje az agilis megoldások használatát is.

Szintén keresik az épülő gyár tűzoltóparancsnokát is, akinek a mindennapi tűzoltósági feladatok ellátása mellett a tűzvédelmi tanácsadás is a feladatai közt szerepel majd. A nyelvtudás nála is alapfeltétel, valamint a komoly tapasztalat: a gyár olyan jelentkezőket keres, akik minimum 8 éves aktív tűzoltói pályafutással rendelkeznek.

Nagy tervek

A jelenleg is elérhető állások közül a legérdekesebb talán az, amelyet „flotta és mobilitás specialista” néven hirdettek meg. Annak, aki ezt a pozíciót betölti, igen komoly feladatai lesznek, hiszen amellett, hogy a cégautók kiutalásának feladata, és a hazai hatóságokkal kialakított jó kapcsolatok fenntartása is ráhárul majd, a flottafelelős részt vesz majd abban a projektben, amelynek keretében a BMW az alkalmazottak számára egy car-sharing szolgáltatást fejleszt ki Debrecen közigazgatási határain belül. A jelentkezőtől elvárás a szakterületre vonatkozó diploma, a jó analitikai készség, a folyékony üzleti angol nyelvtudás, a jogosítvány, valamint az is, hogy munkájának első két évben tudja vállalni azt, hogy sokat utazzon továbbképzések miatt Európában.

A vállalat emellett keres még Debrecenbe például termékmenedzsment-szakértőket, HR-szakembereket, recruitereket, és a szükséges munkavállalói továbbképzéseket menedzselő munkatársakat is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Nehéz helyzetben a vendéglátósok – többen a mai napig nem kapták meg a bértámogatást
Székely Sarolta - Valkai Nikoletta | 2021. január 21. 19:19
Szerkesztőségünk több forrásból is úgy értesült, hogy a vendéglátósok közül többen vannak olyanok, akik a mai napig nem kapták meg a kérvényezett bértámogatást. Pedig a papírokkal is rendben volt minden és a kérelmet is befogadta a hatóság. Az ipartestület szerint sem szórványos esetről van szó, az Innovációs és Technológiai Minisztérium viszont hallgat.
Vállalat Közel négymilliárd forinttal emelték a Leisztinger-cégbirodalom bázisának tőkéjét
Baka F. Zoltán | 2021. január 21. 16:28
A Domestore tőkéje ezzel 17,5 milliárd forintra emelkedett.
Vállalat Egyre inkább úgy tűnik, 4 százalékkal fog nőni a minimálbér
Valkai Nikoletta | 2021. január 20. 14:16
Elhúzódó egyeztetés után ma sem született végső megállapodás az idei legkisebb bérekről. Készül viszont egy megegyezéstervezet, benne 4 százalékos emeléssel. 
Vállalat A győri Audit is elérte a globális csiphiány
Privátbankár.hu | 2021. január 19. 12:11
A kecskeméti Mercedesszel szemben náluk nem lesz leállás, de két héten keresztül csak egy műszakban folytatják a gyártást.
Vállalat Alig indult újra a gyártás a kecskeméti Mercedesnél, megint le kell állni
Privátbankár.hu | 2021. január 19. 11:05
Őket is elérte a globális félvezető-hiány. Egy hónap szünet után vasárnap éjjel kezdődött újra a termelés, de most újabb tíz nap leállás jön.
Vállalat A miniszterelnök barátai most a Citadellát újíthatják fel
Privátbankár.hu | 2021. január 19. 10:10
20 milliárd forintos megbízást jelent mindez a miniszterelnök barátai kezében lévő cégeknek.
Vállalat 19 milliárdért újítják fel a Lánchidat
Privátbankár.hu / MTI | 2021. január 19. 07:46
Hosszas vajúdás után lezárult a felújításra kiírt tender.
Vállalat "Megtaláltuk az utunkat a borkészítésben" – Schieber Anita borról, alkotásról és üzletről
Privátbankár.hu | 2021. január 18. 15:59
Egy szokatlanul barátságtalan időjárással megvert évben, nehéz évjáratban indult útjára tíz évvel ezelőtt a Schieber Pincészet, a kezdeti nehézségek azonban így sem tudták elvenni a kedvet a továbbiaktól. Schieber Anita és férje, Schieber Markus tudatos technológia-fejlesztési lépésekkel, elhivatottsággal, tapasztalatszerzéssel vágott neki a megmérettetésnek, amely a borbarátok kegyeiért zajlik. A tudatos beruházások, a minőségre törekvés és a küldetéstudat meghozta az eredményeket is. A Schieber borok több rangos díjat elhoztak már, Schieber Anita mégis arra a legbüszkébb, hogy a szekszárdi borvidék messze földön híres borászokból álló mezőnye tavaly a borvidék legjobbjának választotta a Tabu kékfrankost.
Vállalat Megint emelte a béreket az Aldi - ennyi most a kezdőfizetés
MTI | 2021. január 18. 11:13
4-8 százalékkal emelte idén a béreket az Aldi Magyarországon.
Vállalat Rövidített munkaidőre kényszerülnek a német autógyárak, mert a kütyüipar elvitte az alkatrészeket
Privátbankár.hu | 2021. január 15. 09:25
Fennakadt az elektronikai alkatrészek szállítása. Visszapattanna a termelés, de így nem tud.
Friss
hírlevél