2p
Egyelőre nem közelednek az álláspontok a TV2 és a kábelszolgáltatók között a Spíler 2-ről szóló árvitában. A bajt a csatornánál is érzik, ezért ezen a hétvégén a Spíler 1 is ad majd négy spanyol bajnoki meccset. Kérdés, hogy mennyire lesz tartós ez a megoldás.
Erről is lecsúsztunk. Lionel Messi, a Barcelona sztárja a Huesca elleni spanyol bajnoki mérkőzésen. 2018. szeptember 2. EPA/TONI ALBIR

Bár a TV2 már áprilisban megállapodott az UEFA-val és a spanyol szövetséget képviselő ügynökségekkel arról, hogy a következő három évben a csatornacsaládhoz tartozó Spíler-sportcsatornák sugározhatják Magyarországon a spanyol La Liga és a Bajnokok Ligája egyes mérkőzéseit (utóbbi találkozók másik részét az MTVA tűzi műsorra), a magyar tévénézők többsége továbbra sem láthatja a meccseket, mivel a televízió a kábelszolgáltatókkal továbbra sem tudott megegyezni.

Csak néhány tízezren láthatják

A 444.hu információi szerint az árvitában "nem igazán közelednek az álláspontok": a TV2 is elismerte, hogy egyelőre csak a szekszárdi székhelyű Tarr Kft. szolgáltatási területén, azon belül is csak az Extra csomagban érhető el a Spíler 2 csatorna. ((Alapból itt futnak a spanyol bajnokik és a BL-meccsek.) Ez azt jelenti, hogy mindössze az előfizetők 1-2 százaléka, néhány tízezer nyugat-magyarországi néző tudja fogni ezt az adót.

A piac bő 85 százalékát lefedő három nagy szolgáltatóval tehát továbbra sincs szerződése a TV2-nek a sportcsatornáról. A 444 szerint a Digivel nem is tárgyalnak, a UPC-vel ugyan vannak egyeztetések, de nagyon eltérnek az álláspontok, és a Telekommal is elhúzódnak a tárgyalások.

A spanyol La Ligáért és a BL-ért évente összesen mintegy 11 millió eurót, azaz legalább 3,5 milliárd forintot fizet ki a jelentős közpénzekkel támogatott televízió.

UPDATE:

A TV2-csoport ma reggel bejelentette: a Spíler1 ezen a hétvégén négy spanyol bajnoki meccset közvetít, köztük a Real Sociedad-Barcelona és az Athletic Bilbao-Real Madrid találkozót. Emiatt ugyanakkor a Newcastle United-Arsenal angol derbit a SuperTV2 sugározza majd.

A közlemény arra nem tér ki, hogy egyedi esetről van-e szó, vagy a spanyol bajnokikat a későbbiekben is mind a két Spíler-csatorna adja majd.

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat A Tesla-vezér minden tizedik dolgozót kirúgja
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 15:12
Egy vállalati belső levél is kiszivárgott, amelyben Musk lényegében elbúcsúzott az érintettektől.
Vállalat Jókora gyomrost kapott az Apple
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 11:32
Legnagyobb riválisa vitte be az ütést.
Vállalat Emelt osztalékot fizet a Waberer’s
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 17:34
Egy rekord év után.
Vállalat Horvát céggel kötött üzletet a Mol
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 17:12
A Janaf kőolajvezeték-üzemeltető 2,2 millió tonna kőolajat szállít 2024 végéig.
Vállalat Nagyon jól megy a Duna House-nak idén eddig
Privátbankár.hu | 2024. április 9. 09:04
Közel 4 milliárd forintot zsebeltek be csak jutalékokból, de minden szegmens jól teljesített az első negyedévben.
Vállalat Az Appeninn elkezdett kaszálni ingatlanjain
Privátbankár.hu | 2024. április 5. 11:51
Tavaly 142 százalékkal 19,5 millió euróra növelte ingatlan-bérbeadási bevételeit az Appeninn-csoport, adózott eredménye 22,8 millió euróra emelkedett.
Vállalat Az Autowallis megújítja vezetését - kik a jelöltek?
Privátbankár.hu | 2024. április 5. 11:10
Az AutoWallis új igzagatósági és felügyelő bizottsági tagokat választ április 26-ai rendes közgyűlésén, és nem tervez osztalékot fizetni.
Vállalat Óvatos a Vertikal Group, nem költi el a profitot
Privátbankár.hu | 2024. április 3. 16:51
A Vertikal Group Nyrt. a tavalyi 765 millió forint adózott eredményét az eredménytartalékba helyezné a további növekedés finanszírozására az igazgatóság - közölte a környezetgazdálkodással foglalkozó társaság szerdán.
Vállalat Bevásárolt a Waberer's a szomszédban, további növekedést alapoznának meg
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 10:08
A szerb piac meghatározó szereplőjében szerzett többségi részesedést a magyar logisztikai óriás.
Vállalat Nagyot mentek a Volkswagen tömegmárkái 2023-ban
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 16:47
A Volkswagen-csoporthoz tartozó tömegmárkák (Core csoport) összesített árbevétele tavaly 21 százalékkal 138 milliárd euróra nőtt, a működési eredmény 80 százalékkal 7,3 milliárd euróra emelkedett.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG