A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. tavaly több mint 1,7 milliárd forintnyi saját forrást fordított arra, hogy 7500 négyzetméteres húsüzemét egy szeletelő részleggel és oktatóközponttal 10 900 négyzetméteresre bővítse.
Erwin Schmuck, a Spar Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta, hogy tavaly Berlinben mindössze 8 hentes szakember végzett, de Magyarországon is jelentős szakemberhiány alakult ki. Az oktatóközponttal ezen szeretnének javítani.
A cégvezető emlékeztetett arra, hogy a három osztrák család tulajdonában lévő cégcsoport 1963-ban nyitotta első húsüzemét Grazban, azóta 8 húsüzemük működik. Ezek közül a legfiatalabb, a legmodernebb és a legnagyobb kapacitású a bicskei, amely 11 évnyi sikeres működés után bővült.
Új védjegy
A cég Regnum tálcás húsai esetében nemrégiben engedélyt kapott a Kiváló Minőségű Sertéshús védjegy használatára. Ezzel kapcsolatban Németh Antal a Vágóállat- és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke elmondta, nem szokványos védjegyről van szó, mert nem minták alapján formálnak véleményt az adott termékekről, hanem laboratóriumi vizsgálatok, ellenőrzések alapján, amelyek során az állatot végigkísérik a vágóhídtól a húspultig.
A Spar negyedszázados működése alatt eddig összesen csaknem egymilliárd eurót fektetett be Magyarországon. A Regnum Húsüzem és Oktatóközpontra fordított beruházás értéke a 2015-ös beruházással együtt a kezdetektől meghaladja a 10 milliárd forintot.
Az üzemről számokban
A húsüzemben tavaly 3000 szarvasmarhát és 600 ezer darab félsertést dolgoztak fel, aminek eredményeként 1,6 millió kilogramm bontott marhahús és 14,6 millió kilogramm bontott félsertés került az üzletekbe. Az üzemben a tálcás, védőgázas, valamint a vákuumcsomagolt friss tőkehúsok mellett tavaly 11,5 millió kilogramm sajátmárkás felvágottat, sonkafélét, füstölt és füstölt-főtt húst, májast és kolbászféléket gyártottak és 7 millió darab tálcás húst csomagoltak.