Az elkövetkező három évben összesen 18 tonnával kevesebb cukrot tervez felhasználni termékeiben a gyártó, így azok cukortartalma várhatóan 5 százalékkal csökken majd 2020-ig. A döntést azzal indokolták, hogy a kontinensen minden harmadik gyerek túlsúlyos, ezért elsősorban a megelőzéssel tudnak tenni a gyerekek egészségéért. A lépés egyébként nem újkeletű, az elmúlt 3 évben már 11 tonnával csökkentették a Nestlé termékek cukortartalmát, ezt közölte a gyártó a Privátbankár.hu-val.
A változtatás elsősorban a gabonapelyheket és a kakaóporokat érinti, előbbiben 2014-re 9 grammra csökkentették a hozzáadott cukor mértékét. A gyártó vezérigazgatója, Marco Settembri szerint jelenleg az a legfontosabb, hogy „az élelmiszergyártók közül minél többen csatlakozzanak a kezdeményezéshez.” A Nestlé termékei ugyanis csak egy kis részét teszik ki a boltok választékának, így a fogyasztók tudatos élelmiszerválasztásának kialakításához az egész élelmiszeriparnak, köztük a kiskereskedelmi láncok saját márkás termékeit gyártó vállalkozásoknak is lépést kell tenniük, tette hozzá.