3p

A cég közzétette negyedéves gyorsjelentését és éves beszámolóját.

A 4iG Csoport tovább folytatta növekedését 2024. első negyedévében, a tervek szerint halad a Vállalat transzformációja. A 4iG IFRS szerinti árbevétele 157,7 milliárd forintot, az EBITDA 54,1 milliárd forintot, az egyszeri hatásoktól megtisztított adózott eredmény pedig -1 milliárd forintot tett ki 2024 első negyedévében. A cégcsoport a mai napon közzétette távközlési holdingvállalata, az Antenna Hungária 2023. évi konszolidált beszámolóját, melynek adózott eredménye 21,5 milliárd forint lett közel 517 milliárdos árbevétel mellett, valamint a Vodafone Magyarország egyedi beszámolóját is. A távközlési vállalat akvizícióját követően már látszanak az új tulajdonosi intézkedések eredményei: a Vodafone Magyarország három év után először nyereséggel, 1,4 milliárd forint többlettel zárta a 2023-as gazdasági évet.

Kellemes tendenciáról számolt be a 4iG
Kellemes tendenciáról számolt be a 4iG
Fotó: 4iG

A 4iG Nyrt. konszolidált, nemzetközi számvitelei szabvány (IFRS) szerinti nettó árbevétele 157,7 milliárd forintot tett ki 2024. első negyedévében, amely 37 százalékkal magasabb az előző év ugyanezen időszakához viszonyítva. A növekedés leginkább a Vodafone által generált inorganikus növekedésnek, illetve a leányvállalatok kiemelkedő működési eredményének köszönhető. Az árbevétel 89 százaléka a távközlési divíziótól, további 11 százaléka az informatikából származott. A cégcsoport EBITDA-ja (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye) meghaladta az 54,1 milliárd forintot, az értékesítés nettó árbevételére vetített EBITDA-marzs 34,3 milliárd forintot tett ki.

A vállalat tárgyidőszaki negatív adózott eredménye többségében a csoport korábbi akvizícióihoz köthető, pénzkiáramlással nem járó tételek okozták. A csoport vételár-allokációs hatásoktól, illetve a pénzkiáramlással szintén nem járó nem realizált árfolyamveszteségtől megtisztított eredménye 2024. első negyedévében -1 milliárd forint volt. Folytatódott a cégcsoport adóságkonszolidációja, 4,06-szorosra csökkent a nettó adósságnak az elmúlt 12 hónap EBITDA-jához viszonyított mutatója (net debt/LTM EBITDA).

A közzétett egyedi és konszolidált beszámolók alapján a leányvállalatok bevétele és eredményessége szignifikánsan javult 2023 során. Az Antenna Hungária konszolidált beszámolója szerint a társaság 516,8 milliárd forintos árbevétel mellett 202,8 milliárd forint EBITDA-t és 21,5 milliárd forint adózott eredményt ért el 2023-ban. A Vodafone Magyarország tulajdonosváltását követő első gazdasági évében újra nyereséges működésről számolt be. A leányvállalat a magyar számviteli törvény (Sztv.) szerint 240,8 milliárd forintos árbevétellel, 3,3 milliárd forint üzemi eredménnyel és 1,4 milliárd forint adózott eredménnyel zárta a 2023-as esztendőt.

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Nagyot tervez a Mol Tiszaújvárosban
Privátbankár.hu | 2024. július 12. 12:06
A Mol a Lummus Technologyval együtt tervez kémiai újrahasznosító üzemet létrehozni a városban.
Vállalat Nagy Márton nagyot álmodott, de Bécs közbeszólt
Privátbankár.hu | 2024. július 12. 10:03
A nemzetgazdasági miniszter erőteljesen fejleszteni akarja a ferihegyi repülőteret és az odavezető infrastruktúrát, de a budapesti légikikötő teljesítménye nagyon messze van az utolérni kívánt bécsi repülőtértől. A különbség csak kicsit csökkenhet, mert az osztrákok is fejlesztenek ezerrel.
Vállalat A republikánusok aggódnak a Microsoft emirátusi befektetése miatt
Privátbankár.hu | 2024. július 12. 08:15
Az amerikai cég 1,5 milliárd dollárt fektet be a G42 mesterséges intelligencia cégbe, érzékeny technológiát adva át a Kínával jó kapcsolatot ápoló vállalatnak?
Vállalat Nagy bejelentés: bevásárolta magát a Waberer’s egy biztosítóba
Privátbankár.hu | 2024. július 8. 15:56
A lépésről a vállalat közleményt adott ki.
Vállalat A 4iG felvásárlási étvágya szinte csillapíthatatlan
Privátbankár.hu | 2024. július 5. 10:28
Az Antenna Hungária leányvállalaton keresztül 55 ezer előfizetővel bővül a 4iG csoport a magyar PR-Telekom felvásárlásával.
Vállalat "Ez másról szól, mint arról, hogy holnapra rózsaszínűre festjük az eget" – beszélgetés Tóth - Patai Krisztinával, a Waberer’s ESG-ért felelős vezetőjével
Privátbankár.hu | 2024. július 4. 13:21
A tőzsdei vállalatok pénzügyi beszámolói mellé felsorakoznak a környezetvédelem, a társadalmi felelősségvállalás és az ezeket összefogó vállalatirányítás terén elért eredményeiket bemutató jelentések. Ezeket ma már megrendelőik és befektetőik is alaposan áttanulmányozzák – mondta Tóth - Patai Krisztina, a Waberer’s ESG-ért felelős igazgatója a lapunknak adott interjújában. Beszélt arról is, hogy a logisztikai iparágban miért különösen fontosak ezek a szempontok. Ahogy arról is, hogy az ESG-s tényezőknek való megfelelés nem kizárólag pénzkérdés.
Vállalat Nagyot harapott a kínai BYD a Teslába
Privátbankár.hu | 2024. július 2. 14:07
A kínai autógyártó értékesítései 21 százalékkal nőttek a második negyedévben, felzárkózva a jórészt Kínában gyártott amerikai Tesla mögé.
Vállalat Új piacra tört be az AutoWallis
Privátbankár.hu | 2024. július 1. 17:13
Terjeszkedik a cég.
Vállalat Nagy vállalkozásba kezd a 4iG - Ursula von der Leyen szavai után
Privátbankár.hu | 2024. július 1. 10:31
A magyar cég eddigi legnagyobb nemzetközi beruházására készül, együttműködésben a Telecom Egypt egyiptomi szolgáltatóval.
Vállalat Lezárult a Magyar Telekom részvény-visszavásárlása, vagy mégsem?
Privátbankár.hu | 2024. június 27. 10:09
A távközlési társaság összesen 21 200 065 törzsrészvényt vásárolt vissza 22,3 milliárd forintért június 19. és 26. között - a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett tájékoztatása szerint.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG