<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Visszalép az operatív feladatoktól Szabó Antal. A hazai piacon vezető festékipari cégének vezetését januárban adja át a cég két igazgatójának. A tavalyi csúcsév után idén csökken a vállalkozás árbevétele és nyeresége is.

Harminckét év után hátralép Szabó Antal. A Poli-Farbe Vegyipari Kft. alapítója – és ma már csak kisebbségi tulajdonosa – a cég két vezetőjének adja át januártól az irányítást. Kovács Bernadetthez a kereskedelem és a marketing, míg Nagy Armandhoz az ellátási láncot alkotó területek – a beszerzés, forgalmazás, raktározás, logisztika –, illetve a K+F tevékenység, a minőségirányítás, a termelés, a beruházás és üzemeltetés, az IT tartoznak majd. A két ügyvezető által közösen felügyelt területek pedig a pénzügy és a humán erőforrás lesznek.

Szabó Antal hátrébb lép. Fotó: Poli-FarbeSzabó Antal hátrébb lép. Fotó: Poli-Farbe

Szabó Antal a továbbiakban tiszteletbeli elnökként, alapítóként, valamint tanácsadóként lesz jelen a többségi tulajdonos lengyel Śnieżka Csoporthoz tartozó cég életében.

Kiemelkedően jó évet zárt tavaly a Poli-Farbe. Ennek fő oka az volt, hogy Magyarországon, de az egész régióban is rendkívüli kereslet mutatkozott a koronavírus-járvány alatt a lakásfelújításhoz kapcsolódó termékekre. A hazai piac meghatározó vállalkozásának árbevétele 2020-ban 9,5 százalékkal, 13,25 milliárdról 14,51 milliárd forintra nőtt, az adózott eredmény pedig több mint a másfélszeresére, 2,476 milliárd forintra ugrott. A magyar vállalat tavaly közel 20 százalékát adta a Śnieżka Csoport összesen 821,3 millió zlotyt elérő árbevételének. 

A kiemelkedő 2020-as eredményt idén várhatóan nem "hozza" a Poli-Farbe, de az árbevétel és az eredmény is jobb lesz, mint a 2019-es. Szabó Antal szerint az egyszeri Covid-hatáson túl a termékskála racionalizálása is szerepet játszik ebben: közel 400 olyan termék forgalmazását szüntetik meg, amelyek profittermelő képessége nem volt kielégítő. 

A Poli-Farbe Kft. 80 százalékos tulajdonosa 2019 óta a lengyel Śnieżka Csoport. A varsói tőzsdén is jelenlévő családi vállalkozásnak Ukrajnában és Belaruszban is van leányvállalata, de legjelentősebb külföldi érdekeltsége a magyar cég.

A Śnieżka Csoport  2020-ban 14,5 százalékos növekedéssel, 821,3 millió zlotys (megközelítőleg 185 millió eurós) árbevételt ért el, ennek közel 20 százalékát adta a magyarországi társaság. Összehasonlításképpen: a Śnieżka ukrán érdekeltségétől a csoport bevételének 9,3, a fehérorosz pedig 2,8 százaléka származott 2020-ban. A Śnieżka Csoport árbevételének legnagyobb része, 63,8 százaléka továbbra is Lengyelországban képződik.

A GfK adatai szerint a magyar festékpiac mennyiségben 12 százalékkal nőtt 2020-ban – ehhez 7 százalékos áremelkedés társult. A zománcok kivételével szinte minden festék kategóriában növekedés volt tapasztalható 2019-hez képest. A festék kategóriák között nem történt nagyobb átrendeződés, csak a favédelem súlya nőtt, jelezve, hogy a pandémia idején a kertfelújítások is az előtérbe kerültek.

Az értékesítési csatornák között 2020-ban továbbra is meghatározó volt a szakkereskedések szerepe, a festékek 64 százaléka ezekben az üzletekben talált gazdára. Ugyanakkor folytatódott a barkácsáruházak elmúlt öt évben megfigyelhető térnyerése, 2020-ban már a festék forgalom 25 százalékát adták. Ennek a növekedésnek az értéke 27, mennyisége 18 százalék volt 2020-ban 2019-hez képest.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Lassan meglesz a kormány századik barátja
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 16:51
Ezúttal egy autóipari céggel kötöttek stratégiai együttműködési megállapodást. 
Vállalat Szakmunkások után kapkodnak a cégek
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 16:21
Erőteljes munkaerő-felvételbe kezdtek a vállalatok 2021-ben.
Vállalat Görögországban terjeszkedik tovább az Indotek Group
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 15:06
Egy háromcsillagos, 124 szobás szálloda felvásárlásával lépnek be az athéni ingatlanpiacra. 
Vállalat Bekebelezi a Call of Duty kiadóját a Microsoft
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 16:48
Az óriáscég történetének legnagyobb felvásárlása lesz a játékipar egyik óriása, Activision Blizzard megszerzése. A Call of Duty-sorozat mellett például a Warcraft- vagy a Candy Crush-játékokat is fejlesztő cégért közel 69 milliárd dollárt fizet a Microsoft.
Vállalat 220 munkahelyet hoz az új térkőgyár – az állam is adott rá pénzt
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 13:58
Átadták a Viastein Kft. üzemét Biharkeresztesen.
Vállalat Német logisztikai óriáscég vesz sikeres magyar startupot
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 09:41
A Transporeon felvásárolja a mesterséges intelligencia-alapú fuvartervező megoldásaival nemzetközileg is elismert magyar Nexogent, az árat üzleti titokként kezelik.
Vállalat Légtisztító, kötelező oltási igazolvány, csődhullám - mit hoz az ötödik hullám?
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 08:51
A vállalkozások rejtett tartalékainak köszönhetően maradt el a korábban várt nagyobb csődhullám a vendéglátóiparban, de ezek a tartalékok mostanra kezdenek kimerülni a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint. Bizonyos munkahelyeken indokolt a kötelező oltás, lehetne szigorítani az oltási igazolvány használatán is, más korlátozást viszont nem támogatnak - inkább rávennék az embereket, hogy merjenek kimozdulni otthonról.
Vállalat Több száz benzinkúttal gazdagodott a Mol - de el is adott
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 11:16
Az évek során regionálissá nőtt magyarországi multi 417 töltőállomást vásárolt Lengyelországban, 79-et pedig Magyarországon. Ugyanakkor 185 benzinkutat értékesít.
Vállalat Megabefektetést kapott a Chamaleon Smart Home a Hinventurestől
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 07:24
Forradalmi újításra készül az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures-től kapott összegből az ingatlanokba rendszerfüggetlen okosmegoldásokat kidolgozó és telepítő Chameleon Smart Home. Egy olyan „híd” szoftvert és digitális rendszert gyártanak és fejlesztenek tovább, amely az okosotthont az okostársasházakkal köti össze. A cég emellett fokozatosan áttér a nagyobb megtérüléssel kecsegtető nagykereskedelmi tevékenységre.
Vállalat Vitték az Aston-terepjárót, mint a cukrot
Privátbankár.hu | 2022. január 10. 07:24
82 százalékkal több autót szállított le az Aston Martin, de a cég eredménye így is elmaradt a várttól.
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló