2p
Nemsokára te is ezzel fizethetsz.

A Big Mac szendvics 50. évfordulójának alkalmából a McDonald’s augusztustól piacra dobja a limitált kiadású, fémből készült, egyedi tervezésű MacCoin kupont. A kuponokat az étteremlánc vendégei több mint 50 országban 2018 végéig válthatják be a résztvevő éttermekben: egy MacCoin egy Big Macet ér. A kuponokhoz Magyarországon a nyári szezont követően az éttermekben, Facebook-játékok keretében, valamint rendezvényeken juthatnak majd a rajongók. Hazánkban közel 12 ezer MacCoin kupont ajándékoz vendégeinek az étteremlánc.

Az elmúlt 50 év során legendás ízvilágának köszönhetően a Big Mac világszerte óriási népszerűséget és általános elismertséget vívott ki magának. A meki egyik legismertebb hamburgere igazi ikonná nőtte ki magát, országonkénti árát alapul véve a The Economist létrehozta a Big Mac Indexet, egy közgazdasági mutatót, amellyel évente összehasonlítja a különböző országok valutájának vásárlóerejét.

A világ több mint 50 országában mintegy 6,2 millió ilyen fémből készült MacCoin kupon kerül majd forgalomba – a rajongók a készlet erejéig juthatnak majd hozzájuk. A MacCoinok öt egyedi, a Big Mac egy-egy évtizedét szimbolizáló dizájnnal készülnek. Ezek mindegyike az adott korszak képzőművészetéből, zenéjéből és popkultúrájából merít elemeket, míg a MacCoin másik oldala a Big Mac 50. évfordulóját hirdeti.

Mennyivel lehet többet keresni a német McDonald'sban, mint itthon?

Németországban alacsonyak a gyorséttermi bérek, a gyakran cserélődő dolgozók többségénél alig haladják meg a minimálbért, de emelés várható. Magyarországon is megfigyelhető 10-20 százalék növekedés az utóbbi két évben, de így is elég alacsonynak tűnnek a fizetések. Ha nem vezető valaki, akkor mélyen az átlagbér alatt vannak. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!