<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Nem tudni, hogy mikor debütál a szolgáltató a mobiltársaságok piacán, de nagy a készülődés.

A Digi Kft. a mobilszolgáltatásának pontos indulási dátumáról egyelőre nem tud hivatalos bejelentést tenni - közölte a társaság az MTI megkeresésére csütörtökön, így nem erősítette meg azt a korábbi sajtóértesülést, miszerint 2017 márciusában indulna a szolgáltatása.

Nagy a készülődés

A társaság kifejezett célja, hogy mihamarabb el tudja indítani a szolgáltatást: az idén tavasszal a médiában megemlített 200 toronyhoz képest már jelentősen bővült a jövőbeni hálózat - írták -, de pontosabb adatokat erről nem közöltek. Megerősítették, hogy a társaság országos és saját hálózat kiépítését választotta, "minőségi és kedvező ár/érték arányú" mobilszolgáltatása létrehozásához.

A Digi több mint két éve, 2014 szeptemberében az 1800 megahertzes (MHz) frekvenciatartományban 10 MHz-nyi blokk használati jogát nyerte el húsz évre 10 milliárd forintért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pályázatán. Az idén júniusban a 3600-3800 megahertzes frekvenciasávon 248 millió forintért újabb 20 MHz-nyi sávot vásárolt, szintén tenderen, ezzel már a teljes "frekvenciatorta" 5 százalékát birtokolja.

Ezzel nyerhetnek?

A Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint alacsony árakkal jelenhet meg a mobilpiacon a Digi, amelynek hatására a mobilszolgáltatások ára csökkenni fog, Tunkli Dániel ugyanakkor úgy véli, hogy ez közel sem lesz olyan drasztikus és gyors ütemű, mint a társaság romániai megjelenése esetében volt.

A szakértő elemzésében emlékeztet, hogy a Digi Romániában jó pár évvel később kezdte meg mobilpiaci működését, mint a többi piaci szereplő, a Vodafone-nal kötött együttműködés segítségével azonban elérte, hogy országos lefedettsége legyen és új hálózatot is kiépített. A vállalatcsoport Romániában a piac 11 százalékát birtokolja, míg a Telekom Romania részesedése 21, a Vodafone-é 37, az Orange-é pedig 31 százalék.

Tunkli Dániel megjegyzi azt is, hogy nem a Digi az első, amely Magyarországon extrém olcsó árakkal igyekezett piaci részesedést szerezni, mind a Tesco mind a Blue mobile hasonló stratégiát követett, ám nem jártak sikerrel, e vállalatok szolgáltatásai nem voltak jelentős hatással a három nagy piaci szereplőre. Lényeges ugyanakkor, hogy a Digi rendelkezik vezetékes szolgáltatásokkal Magyarországon, így a vállalat jó pozícióban van ahhoz, hogy a mobil szolgáltatása a jelenlegi ügyfélkörben népszerű legyen.

Címkék: Vállalat Digi Mobil
A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Az IKEA kivonulása jót tesz az orosz piacnak?
Elek Lenke | 2022. október 1. 18:20
Az Oroszországban több mint 20 éve működő svéd lakberendezési óriás távozását az ottani fogyasztók súlyos veszteségként élik meg, ugyanakkor az orosz bútorpiacnak lehet, hogy ezzel jót tesznek, mert nő a forgalmuk, miközben előbb-utóbb kénytelenek igazodni a svéd áruházlánc szabványaihoz, fogyasztóvédelmi gyakorlatához.
Vállalat Belép az űrtávközlésbe a 4iG
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 29. 20:47
A 4iG Nyrt. új megállapodást kötött az AMOS műholdrendszereket üzemeltető és fejlesztő Spacecom részvénycsomagjának megvásárlási feltételeiről az izraeli kommunikációs minisztérium (MOC) előzetes jóváhagyásának megfelelően - közölte a 4iG.
Vállalat Lakat kerül a Toyota-gyárra Szentpéterváron
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 23. 15:04
A Toyota Motor japán járműgyártó bezárja szentpétervári összeszerelő telephelyét - jelentette be az orosz ipari és kereskedelmi minisztérium pénteken.
Vállalat Drámai helyzetben a legnagyobb német gázimportőr - átveszi a céget az állam
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 21. 12:43
Állami tulajdonba veszik az Unipert, Németország első számú földgázimportőrét.
Vállalat A németek einstandolják a Rosznyeftyet is Németországban
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 16. 09:23
A Gazprom után egy újabb orosz energetikai óriásvállalat, a Rosznyeft helyi érdekeltségét is állami vagyonkezelői felügyelet alá veszik Németországban - közölték pénteken.
Vállalat Napelemes megaprojektbe szállt be a Hiventures
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 12. 10:54
A Solar Markt Csoporttal kötött stratégiai szerződést.
Vállalat Komoly lépésekre készül a K&H a fenntarthatóság miatt
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 15:49
A K&H a szeptember hónapot kiemelten a fenntarthatóságnak szenteli.
Vállalat Átadták a Bosch legújabb fejlesztőközpontját - 70 milliárdos beruházás készült el
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 12:37
Átadták a Bosch Budapest Innovációs Kampuszt, Magyarország legújabb gépjárműtechnológiai fejlesztőközpontját.
Vállalat Bolgár adatkezelő cégbe szállt be az OTP alapkezelője
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 08:28
A felhalmozott nagy mennyiségű adatvagyon értelmezését és feldolgozását segítő gráfadatbázisok területén piacvezető Ontotextben szerzett részesedést az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion, jelentette be a magyar befektető. A befektetést a Portfolion a tranzakciót vezető Integral Venture Partners-szel és a Carpathian Partners-szel közösen valósította meg. A befektetők a tranzakciót követően az Ontotext nemzetközi jelenlétének, valamint értékesítési hálózatának megerősítésére fókuszálnak majd.
Vállalat A Mol is lépett: extra juttatásokat kapnak a dolgozók 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 6. 14:44
Már szeptembertől.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG