<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Rheinmetall AG 4iG-részvényeket vásárolt és emellett részt vesz egy 125 milliárd forint értékű, több lépésben megvalósuló tőkeemelésben is.

A Rheinmetall AG tőzsdén kívüli ügylet keretében 4iG-részvényeket vásárolt a KZF Vagyonkezelő Kft.-től, és emellett részt vesz egy 125 milliárd forint értékű, több lépésben megvalósuló tőkeemelésben is - tette közzé a 4iG a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. Az ázsiós alaptőkeemelés 670 forint kibocsátási értékű 4iG-részvények forgalombahozatalával valósul meg. 

Jászai Gellért tulajdonában marad a 4iG-részvények többsége. Fotó: MTIJászai Gellért tulajdonában marad a 4iG-részvények többsége. Fotó: MTI

A mai napig lezárult tranzakciók eredményeként a Rheinmetall AG által már birtokolt tulajdoni hányad 24,13 százalék. Tekintettel arra, hogy a Rheinmetall AG által végrehajtott tőkeemelés új 4iG-részvények forgalombahozatalával valósul meg, a szavazati jog mértékének bejelentésére az új 4iG-részvények megkeletkeztetését, valamint a BÉT-re történő bevezetését követően kerülhet sor, amely jelenleg még folyamatban van. 

A Rheinmetall AG a 4iG-ben megcélzott, korábban bejelentett 25,12 százalékos tulajdonrészét az összes tranzakció lezárultával szerzi meg.

A 2022. január 25-én bejelentett tranzakciók (tőkeemelések, részvényértékesítés) teljes lezárását követően és azok összesített hatásaként Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója tulajdona várhatóan 50,22 százalék lesz, ezzel megőrzi irányító befolyását a tőzsdei társaságban.

Címkék: Vállalat 4iG
A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat A brutális energiaár-emelkedés miatt sorra dobják be a törölközőt a nagy gyárak
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 18. 15:15
Szerdán Szlovákia egyetlen alumíniumfeldolgozója jelentette be, hogy végleg lehúzza a rolót, ma Románia egyik legnagyobb vegyi üzeme jelentett két hét szünetet. 
Vállalat Bajban van egy újabb kínai óriáscég
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 18. 10:26
Felére esett az adózott eredmény, a cég piaci értéke pedig közel harmadával csökkent.
Vállalat Végleg lehúzza a rolót a legnagyobb szlovákiai alumíniumfeldolgozó
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 14:45
A magas energiaárakra reagálva végleg leállítja gyártását a legnagyobb szlovákiai alumíniumfeldolgozó, a Slovalco szeptembertől.
Vállalat Szervezeti átalakításokról döntött a 4iG igazgatósága
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 09:59
Cél az üzleti és integrációs folyamatok összehangolása, valamint a telekommunikációs és informatikai divíziók hatékonyabb támogatása.
Vállalat Bűnhődött az Aldi, mert megsértette az árstopot
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 08:22
Egymillió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az Aldi Magyarországra a Baranya Megyei Kormányhivatal, mert a cég egyik pécsi üzletében drágábban adták a kristálycukrot az árstopos árnál.
Vállalat Vágj bele az őszbe versenyképes tudással: hiánypótló képzések indulnak
PR | 2022. augusztus 16. 11:30
Idén ősszel a HRPOWER képzési palettáján négy kurzust is találunk, amelyekkel mindössze néhány hónap alatt a legkiválóbb szakemberektől sajátíthatjuk el a hatékony vállalati működéshez és önmagunk fejlesztéséhez szükséges tudást. Képzésajánló vezetőknek, HR-eseknek, értékesítőknek, és mindenkinek, aki szívesen bővítené szakmai eszköztárát.
Vállalat Megszenvedte a logisztika drágulását a Henkel
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 16. 07:28
De jelentősen növelte a bevételét az első félévben.
Vállalat Megtévesztő hirdetések miatt fizethet kompenzációt a Vodafone
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 15. 09:11
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Vodafone valótlanul hirdette korlátlanként egyes mobilnet-kiegészítő csomagjait. A cég elismerte a jogsértést és extra adatkerettel kompenzálja az érintett ügyfeleket, ezzel 60 millió forintra mérsékelte a rá kirótt bírságot - közölte a GVH.
Vállalat Kanadában terjeszkedik a BÉT-re készülő Chameleon Smart Home Zrt.
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 13:13
Az okosotthon-rendszerek piacán nyomul a cég.
Vállalat Jó hírt közölt a 4iG montenegrói leánya a magyar turistákkal
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 11. 11:09
A balkáni állam mobilszolgáltatója, a One korlátlan kapcsolattartást biztosít az országba látogatóknak.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG