2p

A Rheinmetall AG 4iG-részvényeket vásárolt és emellett részt vesz egy 125 milliárd forint értékű, több lépésben megvalósuló tőkeemelésben is.

A Rheinmetall AG tőzsdén kívüli ügylet keretében 4iG-részvényeket vásárolt a KZF Vagyonkezelő Kft.-től, és emellett részt vesz egy 125 milliárd forint értékű, több lépésben megvalósuló tőkeemelésben is - tette közzé a 4iG a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. Az ázsiós alaptőkeemelés 670 forint kibocsátási értékű 4iG-részvények forgalombahozatalával valósul meg. 

Jászai Gellért tulajdonában marad a 4iG-részvények többsége. Fotó: MTI
Jászai Gellért tulajdonában marad a 4iG-részvények többsége. Fotó: MTI

A mai napig lezárult tranzakciók eredményeként a Rheinmetall AG által már birtokolt tulajdoni hányad 24,13 százalék. Tekintettel arra, hogy a Rheinmetall AG által végrehajtott tőkeemelés új 4iG-részvények forgalombahozatalával valósul meg, a szavazati jog mértékének bejelentésére az új 4iG-részvények megkeletkeztetését, valamint a BÉT-re történő bevezetését követően kerülhet sor, amely jelenleg még folyamatban van. 

A Rheinmetall AG a 4iG-ben megcélzott, korábban bejelentett 25,12 százalékos tulajdonrészét az összes tranzakció lezárultával szerzi meg.

A 2022. január 25-én bejelentett tranzakciók (tőkeemelések, részvényértékesítés) teljes lezárását követően és azok összesített hatásaként Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója tulajdona várhatóan 50,22 százalék lesz, ezzel megőrzi irányító befolyását a tőzsdei társaságban.

Címkék: Vállalat 4iG
A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat A tengeri szállítási problémák visszafogták az AutoWallis nagykereskedelmi járműeladásait
Privátbankár.hu | 2024. május 17. 11:17
Az AutoWallis nagykereskedelmi üzletága által értékesített járművek száma elsősorban bázishatások és a tengeri szállítások nehézségei miatt csökkent az első negyedévben, így árbevétele 89 milliárd forintra csökkent, míg EBITDA-ja 4,8 milliárd forint lett.
Vállalat Nincs ok a panaszra: jól ment a Waberer's
Privátbankár.hu | 2024. május 16. 16:37
Szép kis növekedést jelentett a vállalat. 
Vállalat Összeugrott az EU és a Facebook anyacége, mi lesz ebből?
Privátbankár.hu | 2024. május 16. 14:28
Jogszabályt sérthetett a Meta, most vizsgálódnak.
Vállalat Hiábavaló Matolcsy György unokatestvéreinek igyekezete?
Privátbankár.hu | 2024. május 15. 11:11
A Szemerey-testvérek tulajdonában lévő Pécsi Sörfőzde két évnyi veszteség után lett nyereséges, ám még így is több milliárd hiányzik a cégből.
Vállalat Szállodai szintű szolgáltatásokat és zöldenergiát is nyújt az egyik legnagyobb hazai ingatlanüzemeltető
Natív tartalom | 2024. május 15. 10:16
A BudaPart Gate irodaház kapcsán számol be innovatív szolgáltatásairól a legnagyobb magyarországi irodaportfólióval rendelkező CPI Hungary. Sajtóanyagukban kihangsúlyozzák, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra legyen szó a beépített anyagok jelentős újrahasznosítottanyag-tartalmáról vagy éppen a megújuló energiáról, ami a kiszámítható rezsiszámlához is hozzájárul.
Vállalat Figyelemre méltó versenyben lett első a Mol
Privátbankár.hu | 2024. május 13. 07:48
A regionálissá nőtt hazai energetikai multié lett a funkcionális átalakítás nagydíja az SAP Quality Awards versenyen Közép- és Kelet-Európában.  
Vállalat Megrohamozták a Tesla gyárát - videó
Privátbankár.hu | 2024. május 11. 10:40
A Tesla Németországban bővítene, ezt azonban sokan ellenzik.
Vállalat Trükközött a Shell, de lebukott
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 12:41
Jókora botrányba keveredett a Shell, amely sok éven át úgy adott el szén-dioxid-kibocsátási kvótákat más olajipari vállalatoknak, hogy a gáz jelentős részét nem vonta ki a levegőből.
Vállalat Űripari gyár építését kezdte el itthon a 4iG
Bózsó Péter | 2024. május 6. 16:56
Magyarország első űripari gyártóközpontjának alapkövét a 4iG csoporthoz tartozó Remred a főváros vonzáskörzetéhez tartozó Martonvásáron tette le.
Vállalat Bajban a Google és az Apple? Kiderült egy eddig titkolt részlet a megállapodásukról
Privátbankár.hu | 2024. május 4. 08:41
Egy első ránézésre apró dologért annyit fizet az Apple a Google-nek, amennyiből szinte az összes magyarországi akkumulátorgyár felépíthető lenne.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG