BUX
35 993.16
+1.69%
+599.00
OTP
11 030.00
+1.66%
+180.00
MOL
1 860.00
+2.14%
+39.00
RICHTER
6 635.00
+1.69%
+110.00
MTELEKOM
383.00
+1.46%
+5.00
 
2019. november 15. 13:55

A magyar kormány egyik legismertebb házasságának vége, de Rogán Antal hamarosan ex-feleségének nem kell a jövője miatt aggódnia. Már ha továbbra is ilyen sikeres marad az üzleti életben, mint eddig volt.

Rogán Antal és felesége, Rogán Cecília a Forma-1-es Magyar Nagydíj rajtja előtt a Hungaroringen 2016. július 24-én. (Fotó: MTI / Kovács Tamás)

Talán még a Puskás Aréna átadását is háttérbe szorítja a Rogán házaspár válásának a híre. A propagandaminiszter és - most még - felesége közleményben tudatták az országgal, hogy pénteken beadták a keresetet. Mint hogy Rogán Antal és Rogán-Gaál Cecília útjai nemsokára hivatalosan is különválnak, az egyik kérdés, ami felmerül, hogy ki miből és hogyan fog megélni ezután.

Már csak azért is ez az egyik első, amin az ember elgondolkozik, mert Rogánék fényűző életmódjukról is ismertek - ha másról nem, a híres helikopterezésükről legalábbis mindenki tud. Azt az utazást - és aztán közös életük sok további, drága tételét is - azzal magyarázta a miniszter, hogy felesége sikeres üzletasszony, ezért telt nekik minderre.

Rogán Antal ezzel egyszer sem állított valótlant. Rogán-Gaál Cecília Ágnes Sarka Katával közösen tulajdonolt reklámügynöksége, a Nakama & Partners Kft. ugyanis 2015. decemberi megalapítása óta száguld. Első teljes üzleti évükben, 2016-ban még 51 millió forintos nettó árbevétlet tudtak felmutatni, 7,7 millió forintos nyereséggel, aztán 2017-ben hirtelen 512 millióra, majd onnan a következő évben majdnem 1,2 milliárdosra ugrott a nettó árbevételük. A nyereség 221-ről 438 millióra nőtt. Ennek köszönhetően a cégtulajdonos barátnők idén májusban már 136 millió forintos osztalék kifizetéséről döntöttek.

A Nakama & Partners sportrendezvényeit egyébként idén nyárig legalább 273 millió forinttal támogatták állami tulajdonú cégek. A vállalatok szponzorációit minden egyes alkalommal a Rogán Antal-irányította Nemzeti Kommunikációs Hivatal hagyja jóvá.

Ennek alapján 2019 is fényesen sikerült, és ha a henger a jövőben sem áll meg, akkor Rogán Cecíliának nincs félnivalója, a jövőben is simán bevállalhat alkalmi helikopterezéseket.

Kisebb kérdőjel ugyanakkor Sarkával közös másik érdekeltsége, a Top News Hungary Kft. internetes médiacég. Azt ugyanis még nem tudni, hogy ehhez a terephez is értenek-e az üzletasszonyok, ugyanis a Top Newst csak tavaly novemberben jegyezték be. Ennél a cégnél egyelőre egy 917 ezer forintos mínuszt tudtak felmutatni, de ebben nincsen semmi furcsa, a friss cégek első éve a legritkább esetben sikerül nyereségesre, pláne akkor, ha csak alig több mint egy hónapnyi működés eredményeiről lehet beszámolni.

A kérdés másik fele pedig arról szól, hogy maga Rogán Antal hogy fog megélni sikeres üzletasszony felesége nélkül. Erről a 444.hu gondolkodott el hosszabban.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Vállalat Meghátrált a Facebook a gyűlöletbeszéd miatt reklámstopot hirdető cégek elől
MTI | 2020. július 1. 11:08
Beérni látszik a Stop Hate for Profit mozgalom.
Vállalat Ez még a Facebooknak is fájhatma
Privátbankár.hu | 2020. június 29. 19:44
Jó ideje folyik a vita arról, hogy a Facebook mennyire felelős akár jogi, akár erkölcsi értelemben az oldalakon megjelenő véleményekért. A cég eddig ezeket a kritikákat sikeresen szerelte le, és érzékelhetően nem sokat tett ezek szűrésére vagy elrejtésére. Most viszont komoly nyomás alá kerülhet a közösségi oldal.
Vállalat Egyre mélyebb gödörben a Nissan, bezárják a dél-koreai gyárakat
MTI | 2020. június 29. 11:01
Ha ez így megy tovább a Nissan két év múlva már nem is fog létezni, mondta az egyik részvényes a vállalat hétfői közgyűlésén.
Vállalat Mi lesz a járvány után az autógyártással?
Privátbankár.hu | 2020. június 28. 16:38
A magyar járműgyártás az utóbbi években komoly sikertörténet volt. A járvány miatt viszont előbb a gyártósorok álltak le, majd a vevők is eltűntek, így az értékesítés is lenullázódott. Rövidtávon ez óriási problémákat okoz, a helyzet viszont talán nem olyan tragikus, mint amilyennek tűnik.
Vállalat Cégek, amelyek jól jöttek ki a válságból
Privátbankár.hu | 2020. június 27. 11:33
A Piac & Profit azok között a cégek között tallózott, amelyek úgy tűnik, nyertesei a válságnak. Voltak iparágak, amelyeket a koronavírus-járvány nem érintett közvetlenül, ám ezek is szembesültek kihívásokkal. Bár a megváltozott helyzet többek számára kínál új lehetőségeket, ezeket nem mindenki tudja kihasználni.
Vállalat Újabb európai légitársaság kapott állami segítséget
Privátbankár.hu / MTI | 2020. június 26. 18:31
Állami mentőcsomagot kapott a KLM is, a holland királyi légitársaság 3,2 milliárd euró értékű hitelről és hitelkeretről állapodott meg a kormányzattal.
Vállalat Nem csak ellenség, barát is lehet a válság
Privátbankár.hu | 2020. június 26. 12:18
Daniel Korioth, a Bosch csoport Magyarországért és az Adria régióért felelős vezetője, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója a koronavírus-járvány ellenére is optimista. Úgy véli, most van igazán komoly előnye annak, mennyire diverzifikált a Bosch. Magyarország komoly stratégiai szerepet tölt be a Bosch csoport működésében, és ezt a válság sem írja felül. 
Vállalat Újraindulási modell vállalatoknak - lehet úgy dolgozni, hogy ne fertőződjön meg mindenki?
Privátbankár.hu | 2020. június 26. 06:33
Indul az élet az irodákban, ügyfélszolgálatokon, üzemekben, ez azonban számos új feladatot jelent a cégeknek, annak érdekében, hogy alacsony szinten tartsák a fertőzöttség munkahelyi kialakulásának esélyét. Teljes bizonyossággal nem lehet elhárítani a veszélyt,ezt a munkavédelmi törvény sem várja el tőlük, de azt igen, hogy minimalizálják a munkavállalók megbetegedésének kockázatát. A Piac & Profit magazinban Dr. Balázs Annát, a CMC Déli Klinika vezérigazgatóját kérdeztük arról, hogyan indulhatnak újra a munkahelyekjárványügyi szempontból.
Vállalat 500 millió forint megy el a vadászati világkiállítás felvezető eseményeire
Tiszai Balázs | 2020. június 25. 19:59
A 2021-es expó alapozását a már bejáratott NER-es cégekre bízták, a biztonsági őröket a Valton-Sec delegálja, a promóciós tevékenységeket pedig Balásy Gyula Lounge Design-ja és New Land Mediája látja el.
Vállalat 20 kínai céget listázott a Pentagon - mind kapcsolatban áll a kínai hadsereggel
MTI | 2020. június 25. 08:29
A Huawei is köztük van.
hírlevél