<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Nem sikerült a magyar gyártóval az üzlet, így Rába buszok helyett, török járművek szállítják majd az utasokat.
Kép forrása: Wikipedia.hu

A Világgazdaság információi szerint eredetileg a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. és az Orangeways Hungary Kft. között létrejövő megállapodás szerint már május 1-től forgalomba kellett volna állnia annak az öt Rába S 91-es busznak, amelyek utasokat szállítottak volna a budai Várba. A Rába szerint a szerződést megkötötték az Orangewaysszel, azonban az NHB egy típusengedélyt kért a Rábától, amelyet a cég nem adott át, ezért feneklett meg a projekt.

A finanszírozás fedezeteként szolgáló Rába S91-es típusú autóbusznak rendelkeznie kell az autóbuszra kiállított típusbizonyítvánnyal, amely garantálja az autóbuszok jövőbeli forgalomba helyezhetőséget, illetve a szolgáltatás megkezdését. Enélkül a hitelügylet nem megvalósítható - mondta Kovács Miklós, az Orangeways-csoport vezérigazgatója.

A törökök olcsóbban és gyorsabbak

A sikertelen projekt után az Orangeways tovább keresett egy megbízható gyártót, amit a török Karsan buszoknál meg is talált. A török gyártónak ráadásul elég csak hat hónap, hogy átadja a 25 buszt, míg ez a Rábának ez 18 hónapjába telt volna. Azonban a határidő még így is ki kell, hogy tolódjon, hiszen május 1-re még nem lehet a török járműveken utazni, ezért jelenleg az Orangeways és a BKK a határidő módosításáról tárgyal - írja a lap.

Itt alakítja ki bázisát az Orangeways

A vállalat egy angol pénzügyi befektető segítségével vásárolt meg egy egyhektáros területet Budapesten az M5-ös közelében lévő Nagykőrösi úton. A területen egy 750 négyzetméter alapterületű irodát és 3000 négyzetméter alapterületű műszaki bázist alakítanak ki. A tervek szerint a létesítményt szeptember végén adják át.

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Kanadában terjeszkedik a BÉT-re készülő Chameleon Smart Home Zrt.
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 13:13
Az okosotthon-rendszerek piacán nyomul a cég.
Vállalat Jó hírt közölt a 4iG montenegrói leánya a magyar turistákkal
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 11. 11:09
A balkáni állam mobilszolgáltatója, a One korlátlan kapcsolattartást biztosít az országba látogatóknak.
Vállalat Jókora meglepetéssel rukkoltak elő Csányi Sándorék
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 11. 06:28
Az OTP-csoport az elemzői várakozásoknál jobb, 162,128 milliárd forint konszolidált korrigált adózás utáni eredményt ért el korrekciós tételek hatása nélkül a második negyedévben, ami az előző negyedévit 83 százalékkal, az egy évvel korábbit 26 százalékkal meghaladta.
Vállalat Jócskán visszavetette az extraprofit-adó az Erste nyereségét
Csabai Károly | 2022. augusztus 10. 11:02
Az állam által is 15 százalékban tulajdonolt hitelintézetnek közel 19 milliárd forintot kellett befizetnie a kormány választási költekezése miatt kivetett sarcból, míg az orosz-ukrán háború miatt padlót fogott Sberbank kártalanítására csaknem 8 milliárdot. 
Vállalat Jobban teljesített a Magyar Telekom, mint várták
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 18:52
Közzétett negyedéves gyorsjelentését a vállalat.
Vállalat Pont azért tudunk adni ezeknek az embereknek, mert mindenünk megvan
Natív tartalom | 2022. augusztus 8. 12:58
A társadalmi vállalkozóként tevékenykedő Bálint Márta egy alkalmazáson keresztül mutatja meg, hogy mások segítése, az adományozás és az összekapcsolódás mennyire pozitív hatást gyakorol az egyénre és a közösségre.  
Vállalat Meglepő, de nem sokat várnak a magyarok a munkáltatójuktól
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 5. 14:33
Egy friss kutatás azt vizsgálta, hogy mennyire vannak tisztában az emberek az ESG fogalmával Magyarországon, illetve mit várnak a nagyvállalatoktól a fenntarthatóság területén. A válaszok meglepő eredményt hoztak.
Vállalat Elképesztő eredményeket hozott a Molnak az olcsó orosz olaj
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 5. 08:46
Éves és negyedéves viszonylatban is közel kétszeres eredményt könyvelhetett el a Mol-csoport.
Vállalat Jó hírt kaptak a Richter tulajdonosai
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 3. 10:49
Árfolyamhatás nélkül, a működési környezet változatlansága esetén idén 10 százalékkal nőhet a gyógyszercég nyeresége forintban számolva, az árbevétel növekedése biztosan kétszámjegyű lesz
Vállalat Tovább terjeszkedhet a 4iG
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 3. 09:42
Az izraeli hatóságok az áldásukat adták ahhoz, hogy a magyar informatikai társaság megvehesse a Space-Communication Ltd. részvényeinek 20 százalékát.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG