<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nem sikerült a magyar gyártóval az üzlet, így Rába buszok helyett, török járművek szállítják majd az utasokat.
Kép forrása: Wikipedia.hu

A Világgazdaság információi szerint eredetileg a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. és az Orangeways Hungary Kft. között létrejövő megállapodás szerint már május 1-től forgalomba kellett volna állnia annak az öt Rába S 91-es busznak, amelyek utasokat szállítottak volna a budai Várba. A Rába szerint a szerződést megkötötték az Orangewaysszel, azonban az NHB egy típusengedélyt kért a Rábától, amelyet a cég nem adott át, ezért feneklett meg a projekt.

A finanszírozás fedezeteként szolgáló Rába S91-es típusú autóbusznak rendelkeznie kell az autóbuszra kiállított típusbizonyítvánnyal, amely garantálja az autóbuszok jövőbeli forgalomba helyezhetőséget, illetve a szolgáltatás megkezdését. Enélkül a hitelügylet nem megvalósítható - mondta Kovács Miklós, az Orangeways-csoport vezérigazgatója.

A törökök olcsóbban és gyorsabbak

A sikertelen projekt után az Orangeways tovább keresett egy megbízható gyártót, amit a török Karsan buszoknál meg is talált. A török gyártónak ráadásul elég csak hat hónap, hogy átadja a 25 buszt, míg ez a Rábának ez 18 hónapjába telt volna. Azonban a határidő még így is ki kell, hogy tolódjon, hiszen május 1-re még nem lehet a török járműveken utazni, ezért jelenleg az Orangeways és a BKK a határidő módosításáról tárgyal - írja a lap.

Itt alakítja ki bázisát az Orangeways

A vállalat egy angol pénzügyi befektető segítségével vásárolt meg egy egyhektáros területet Budapesten az M5-ös közelében lévő Nagykőrösi úton. A területen egy 750 négyzetméter alapterületű irodát és 3000 négyzetméter alapterületű műszaki bázist alakítanak ki. A tervek szerint a létesítményt szeptember végén adják át.

A rovat támogatója a 4iG

Vállalat Alacsonyabb költség, kisebb környezeti hatás: felértékelődik a last mile logisztikai raktárak szerepe
PR | 2023. január 27. 19:51
A gyors kiszállítás elengedhetetlen az ügyfelek elégedettségének és hűségének megtartásához a modern piacon. A GKI beszámolója szerint 2021-ben Magyarországon közel 67 millió megrendelést szállítottak ki a szolgáltatók, és ez a tendencia továbbra is meghatározó marad. De mitől lesz gyors a kiszállítás ?
Vállalat Gördülő Generációk
PR | 2023. január 27. 10:57
Megvásárolta az ország egyik meghatározó magyar tulajdonú flottakezelő cégét az AutoWallis. Az idén harminc éves Nelson Flottalízing Kft-re egy jelentős átalakulási folyamatot követően tett ajánlatott a tőzsdén jegyzett társaság. A Nelson korszerűsítését követő tulajdonváltás ötlete egy fiatal, 29 éves menedzserhez köthető - aki cseppet sem véletlenül került a céghez.
Vállalat Enged a Google az uniós hatóságok nyomásának
Privátbankár.hu | 2023. január 26. 16:50
A Google egyértelműbb tájékoztatást vállalt az európai fogyasztóvédelmi hatóságok nyomására; Magyarországon a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) erőfölényes vizsgálatot folytat az óriáscéggel szemben - közölte a versenyhatóság.
Vállalat Nagyot húzott a Tesla tavaly év végén
Privátbankár.hu | 2023. január 26. 08:40
Rekordnyereséget jelentett a Tesla Inc. amerikai elektromos járműgyártó a tavalyi utolsó negyedévről.
Vállalat Erős pozícióból indulnak neki a nagyvállalatok 2023-nak
Natív tartalom | 2023. január 25. 13:28
Az elmúlt időszak több szempontból próbára tette a gazdaság szereplőit, ám úgy tűnik, a nagyvállalatok viszonylag stabil helyzetből várták a 2023-as évet. Balogh Péterrel, a Magyar Bankholding nagyvállalati és speciális hitelezésért felelős ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.
Vállalat Nagyot fékezett Bill Gates szeme fénye
Privátbankár.hu | 2023. január 25. 09:22
A Microsoft negyedéves profitja 13 százalékkal csökkent.  
Vállalat Újabb önkéntes pénztár tűnt el a süllyesztőben
Csabai Károly | 2023. január 23. 14:21
Közel tíz évig tartó felszámolási eljárás után törlik a Prémium Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Önsegélyező Pénztárt.
Vállalat Putyin nem engedi, hogy földbe álljanak az orosz légitársaságok
Mester Nándor | 2023. január 19. 19:39
De egyre aggasztóbb a forgalom csökkenése és az alkatrészhiány.
Vállalat "Az A38-ban az a zseniális, hogy városi közegben úgy tud működni, hogy egyáltalán nem zavarja a környezetét." Váncza László, az A38 tervezője
PR | 2023. január 19. 18:52
Nemrég nyerte meg Média Építészeti Díjat épület kategóriában, Príma díjban részesült, és a Prima Primissima jelöltje Váncza László építész, akit azonban itt, mint az A38 Hajó megalkotóját kérdeztük a Hajó 20. születésnapja alkalmából.
Vállalat Nagy nyertesek, még nagyobb vesztesek: ezek a világ legértékesebb márkái
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 10:52
Az Amazon lett a legértékesebb márka a világon a brit Brand Finance piackutató és üzleti tanácsadó vállalat 2023-es Global 500 ranglistája alapján.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG