<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A 4iG a legjelentősebb rendszerintegrátorrá és a második legnagyobb távközlési csoporttá vált Magyarországon, emellett a Nyugat-Balkán meghatározó távközlési szereplője lett. Az idei első negyedévben pro forma a bevétel 78 százalékát már a telekommunikáció adta, az EBITDA-hoz pedig 93 százalékban járult hozzá – derült ki az első negyedéves gyorsjelentést követően közzétett befektetői prezentációból.

Az Antenna Hungária felvásárlásával lezárult a 4iG átalakulási folyamatának egyik kritikus szakasza, amely a társaságot IT rendszerintegrátorból nemzetközi távközlési csoporttá alakította át. Stratégiai partnerként a 4iG és a magyar állam egy nemzetközi távközlési csoportot hozott létre a 4iG és az Antenna Hungaria egyesítésével. A tranzakcióval létrejött Magyarország második legnagyobb távközlési csoportja, amely jelentős vezetékes portfolióval, hang-, internet-, TV-, műsorszóró- és mobilszolgáltatásokkal rendelkezik a régióban és a Nyugat-Balkánon, elsősorban Albániában és Montenegróban.

Jól kezdte az évet a cég. Fotó: 4iG
Jól kezdte az évet a cég. Fotó: 4iG

A bevétel és az EBITDA szegmensenkénti bontásából kiderül, hogy az idei első negyedévben pro forma a bevétel 78 százalékát már a telekommunikáció adta, az EBITDA-hoz pedig 93 százalékban járult hozzá.

A távközlési szegmens mellett ugyanakkor a Rheinmetallal való együttműködés is új piacokat nyit a vállalat számára: a 4iG veheti át a Rheinmetall teljes globális IT-hálózatának üzemeltetését a következő 3–5 évben, ami a digitalizáció terén jelentős nemzetközi növekedéssel kecsegtet.

A 4iG Csoport egyik legfontosabb célkitűzése a növekedési stratégia következetes végrehajtása mind a távközlési, mind az IT-szegmensben a magyarországi piacvezető pozíciók megszilárdításával és a régióban történő terjeszkedéssel, köztük IT-megoldások olyan külföldi piacokra történő exportálása, ahol a vállalat már most is jelen van, valamint további akvizíciós lehetőségek felkutatása – áll a prezentációban.

A gyorsjelentésre pozitívan reagált a piac, a délután fél négyig 2,24 százalékkal emelkedett a vállalat részvényeinek értéke.
 

A rovat támogatója a 4iG

Vállalat Az amerikai politikai elitnek magyarázkodhat a TikTok-vezér
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 14:51
Meghallgatásra kell mennie a videós közösségi oldal vezérének.
Vállalat Alacsonyabb költség, kisebb környezeti hatás: felértékelődik a last mile logisztikai raktárak szerepe
PR | 2023. január 27. 19:51
A gyors kiszállítás elengedhetetlen az ügyfelek elégedettségének és hűségének megtartásához a modern piacon. A GKI beszámolója szerint 2021-ben Magyarországon közel 67 millió megrendelést szállítottak ki a szolgáltatók, és ez a tendencia továbbra is meghatározó marad. De mitől lesz gyors a kiszállítás ?
Vállalat Gördülő Generációk
PR | 2023. január 27. 10:57
Megvásárolta az ország egyik meghatározó magyar tulajdonú flottakezelő cégét az AutoWallis. Az idén harminc éves Nelson Flottalízing Kft-re egy jelentős átalakulási folyamatot követően tett ajánlatott a tőzsdén jegyzett társaság. A Nelson korszerűsítését követő tulajdonváltás ötlete egy fiatal, 29 éves menedzserhez köthető - aki cseppet sem véletlenül került a céghez.
Vállalat Enged a Google az uniós hatóságok nyomásának
Privátbankár.hu | 2023. január 26. 16:50
A Google egyértelműbb tájékoztatást vállalt az európai fogyasztóvédelmi hatóságok nyomására; Magyarországon a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) erőfölényes vizsgálatot folytat az óriáscéggel szemben - közölte a versenyhatóság.
Vállalat Nagyot húzott a Tesla tavaly év végén
Privátbankár.hu | 2023. január 26. 08:40
Rekordnyereséget jelentett a Tesla Inc. amerikai elektromos járműgyártó a tavalyi utolsó negyedévről.
Vállalat Erős pozícióból indulnak neki a nagyvállalatok 2023-nak
Natív tartalom | 2023. január 25. 13:28
Az elmúlt időszak több szempontból próbára tette a gazdaság szereplőit, ám úgy tűnik, a nagyvállalatok viszonylag stabil helyzetből várták a 2023-as évet. Balogh Péterrel, a Magyar Bankholding nagyvállalati és speciális hitelezésért felelős ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.
Vállalat Nagyot fékezett Bill Gates szeme fénye
Privátbankár.hu | 2023. január 25. 09:22
A Microsoft negyedéves profitja 13 százalékkal csökkent.  
Vállalat Újabb önkéntes pénztár tűnt el a süllyesztőben
Csabai Károly | 2023. január 23. 14:21
Közel tíz évig tartó felszámolási eljárás után törlik a Prémium Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Önsegélyező Pénztárt.
Vállalat Putyin nem engedi, hogy földbe álljanak az orosz légitársaságok
Mester Nándor | 2023. január 19. 19:39
De egyre aggasztóbb a forgalom csökkenése és az alkatrészhiány.
Vállalat "Az A38-ban az a zseniális, hogy városi közegben úgy tud működni, hogy egyáltalán nem zavarja a környezetét." Váncza László, az A38 tervezője
PR | 2023. január 19. 18:52
Nemrég nyerte meg Média Építészeti Díjat épület kategóriában, Príma díjban részesült, és a Prima Primissima jelöltje Váncza László építész, akit azonban itt, mint az A38 Hajó megalkotóját kérdeztük a Hajó 20. születésnapja alkalmából.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG