TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Komárom ivóvíz-ellátását bővíthetik ennyiből.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tájékoztatta a Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában lévő Opus Global Nyrt. a közvéleményt, hogy az Opus közvetett tulajdonában álló Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. újabb közbeszerzési pályázaton járt sikerrel.

Azért a vízbizniszben is Mészáros Lőrinc az úr. Fotó: MTI Azért a vízbizniszben is Mészáros Lőrinc az úr. Fotó: MTI

Eszerint a Mészáros és Mészáros Kft. arról értesítette az Opus Globalt, hogy mint az M-E 2020 Konzorcium vezetője az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft.-vel közösen az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. által a „Komárom városi ivóvízellátásának bővítése” érdekében megvalósítandó projektre kiírt tendert a legjobb ár-érték arányt tartalmazó ajánlatával, nettó 4.411.900.000 forint értékben megnyerte.

A Mészáros és Mészáros Kft. és az Euroaszfalt már jól bevált partnerek. A teljesség igénye nélkül, emlékeztetőül következzen néhány közös projektjük. 2017-ben például arra nyertek jogot - nettó 14,3 milliárd forintért, 42 százalékkal drágábban az eredetileg becsült árnál -, hogy az ország több pontján közösen dolgozzanak szennyvíz-telepeken, csatornákon. Majd Gyöngyös szennyvízcsatorna-hálózatának fejlesztési és a szennyvíztisztító telep korszerűsítési feladatát is megkapták, 2,346 milliárdért. Még ugyanabban az évben arra kapott megbízást a duó, hogy egy vasútpályát újítson fel és végezzenek el csatornázási munkákat, összesen nettó 53 milliárd forintért. Immár 2018-ban Szentendrén fogtak bele a szennyvíztisztító-telep korszerűsítésébe, ott 167 százalékos felárral. Az eredetileg becsült összegnél pedig ötödével drágábban kezdhették meg az észak-magyarországi településeken a szennyvízelvezetési munkálatokba.

A felcsúti székhelyű Mészáros és Mészáros Kft. tulajdonosa az Opten céginformációs adatbázis szerint a szintén Felcsúton, ráadásul a gazdájával ugyanazon címen bejegyzett Mészáros Építőipari Holding Zrt.. Utóbbi szavazati jogának több mint 50 százalékával az Opus Global Nyrt. rendelkezik, a többin pedig a Mészáros Építőipari Holding 2019-es éves beszámolója szerint Mészáros Lőrinc és Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla. Akik akkor még együtt éltek, idén szeptemberben azonban bejelentették, hogy válnak - ennek hatása azonban még e cégnél nem lelhető fel.

Az Opus Global részvényeinek közel 64 százalékát pedig Mészároshoz köthető cégek tulajdonolják a BÉT honlapján szereplő, 2020. szeptember 3-ai keltezésű tulajdonosi megfeleltetés szerint.

A cikk a Garantiqa támogatásával készült.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Egyre gyűlnek a viharfellegek az AstraZeneca-féle Covid-vakcina körül
Tiszai Balázs | 2020. november 26. 17:03
Az oltóanyag hatékonyságának bejelentése óta kiderült, hogy a szérum adagolásánál hibát vétettek, és csak ennek a véletlennek köszönhetően mérhettek 90 százalék körüli eredményességet az egyik al-tesztcsoportnál. A tesztalanyok többsége az eredetileg szándékolt dózist kapta, az viszont jelentősen gyengébb eredményeket produkált. A fejlesztők ezt elhallgatták - most gyengülnek az AstraZeneca-részvények, és kérdésessé vált, hogy az USA engedélyezi-e sürgősségi eljárásban a szérumot.
Vállalat A Valton őrizheti a Puskás Arénát
Tiszai Balázs | 2020. november 25. 13:34
Egyetlen céggel versenyeztek a munkáért, de a rivális pályázata érvénytelennek ítéltetett.
Vállalat Újabb céget vásárolhat fel a 4iG
Privátbankár.hu | 2020. november 24. 12:04
Adásvételi szerződést kötött a DTSM Kft. 100 százalékos üzletrészének megvásárlására a 4iG Nyrt. - tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A 140 főt foglalkoztató, IT és telekommunikációs rendszerek, valamint adatközpontok üzemeltetését végző és vállalati service desk szolgáltatást nyújtó társaság a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti engedélyezését követően kerülhet a 4iG tulajdonába. A DTSM pénzügyi átvilágítását és cégértékelését a 4iG megbízásából az EY végezte.
Vállalat Nagy lehet a baj, az online fizetés elhalasztását kérhetik a boltosok
Privátbankár.hu | 2020. november 24. 07:28
A járvány alatt más kihívásokkal kell megküzdeniük.
Vállalat Cudar évre számítanak a vállalatok 2021-ben
MTI | 2020. november 24. 07:12
Egy felmérésben a megkérdezett cégek 9 százaléka jelezte, hogy növekedést vár a következő évben.
Vállalat Koronavírus vakcina: repkednek a milliárdok, de mégsem lehet tisztán látni
Király Béla | 2020. november 24. 05:30
Az Egyesült Államokban és Európában is milliárdos beszerzésekről beszélnek a politikai vezetők, ha a koronavírus elleni oltóanyag a téma. A szert előállító vállalatok is megadnak árakat, ennek ellenére csak távolról tűnik úgy, hogy transzparens folyamatok zajlanak.
Vállalat 2,8 milliárdos kormányzati támogatás jut egy amerikai cég beruházásának
Privátbankár.hu / MTI | 2020. november 23. 18:27
Budapesten hozza létre új, globális termékfejlesztő központját az amerikai Diligent, a világ egyik vezető szoftverfejlesztő és -szolgáltató vállalata - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten.
Vállalat Berobbantak a magyarországi cégek, túlütötte a növekedésük a régiós átlagot
Privátbankár.hu | 2020. november 23. 16:32
Miközben a közép-kelet-európai régió ötszáz legnagyobb vállalata 740 milliárd euróra, azaz 5,5 százalékkal növelte árbevételét tavaly, a rangsorban szereplő 73 magyarországi társaság ezt meghaladó, 6,3 százalékos forgalombővülést ért el. A régió harmadik legnagyobb árbevételű vállalata - a lengyelországi PKN Orlen és a csehországi Skoda Auto után - a Mol. A második legjelentősebb forgalmú magyarországi vállalat az Audi Hungaria, amelyet a villamossági termékeket gyártó Legrand követ.
Vállalat Tudatosság és technológia – kulcs a jövőhöz
Natív tartalom | 2020. november 23. 11:10
Ha akarjuk, ha nem: a jövőnk közös. Ez a felismerés vezetett el a globális klímavédelmi mozgalmakhoz és ezért jelentek meg a mindennapjainkat is gyökeresen átformáló technológiák, sokszor a legmeglepőbb területeken. Szinte észrevehetetlenül beszivárognak az életünkbe és olyan gyökeres pozitív változásokat indítanak el, amelyekre csak évtizedek múlva fognak rácsodálkozni a dédunokáink.
Vállalat 70 százalékos hatékonyságú az AstraZeneca Covid-vakcinája, de mehet ez még följebb is
Privátbankár.hu | 2020. november 23. 10:18
Ezek még nem a végleges teszteredmények. Az Oxfordi Egyetem szerint azok akár 90 százalékosak is lehetnek.
Friss
hírlevél