3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Új felügyelőbizottsági tagokról és saját részvény vásárlásról is döntött a 4iG közgyűlése.

A 4iG Nyrt. megtartotta éves rendes közgyűlését, ahol a társaság tulajdonosai elfogadták a 2022-es üzleti év egyedi, illetve konszolidált beszámolóját, mérleg- és eredménykimutatását, valamint könyvvizsgálói jelentését – tette közzé a tőkepiaci társaság a Budapesti Értéktőzsde oldalán.

Az IFRS (Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok) szerinti beszámoló alapján a cégcsoport árbevétele 277,4 milliárd forintot tett ki, az EBITDA-ja (Pénzügyi, adózási és értékcsökkenési leírások előtti szokásos eredmény) meghaladta a 74 milliárd forintot, ennek köszönhetően az EBITDA-marzs megközelítette a 26,7 százalékot.

A cégcsoport bevételeinek 72 százalékát, míg az EBITDA több mint 90 százalékát a távközlési szegmensben működő leányvállalatok biztosították. A társaság auditált, IFRS szerinti 18,8 milliárd forint vesztesége leginkább a tevékenységeinknek köszönhető magas befektetett eszköz állomány miatt elszámolt pénzkiáramlással nem járó értékcsökkenési leírásoknak tudható be. Az eredménykimutatásra ható kedvezőtlen tényezők ellenére 57,3 milliárd forintos pozitív működési cash-flow-val zárta az évet a cégcsoport.

Megújították a felhatalmazást saját részvények vásárlására. Fotó: 4iG
Megújították a felhatalmazást saját részvények vásárlására. Fotó: 4iG

A 4iG Nyrt. egyedi beszámolójában 57 milliárd forintos pozitív adózott eredményt jelenített meg, ezen eredményhez azonban 90 milliárd forint értékben hozzájárultak apporttal kapcsolatban elszámolt egyszeri, pénzbeáramlással nem járó tételek. Ezáltal a társaság közgyűlése úgy határozott, hogy a vállalat a 2022-es gazdasági év után nem fizet osztalékot a részvényeseknek.

A közgyűlés megújította a társaság igazgatóságának felhatalmazását saját részvények vásárlására. Ennek megfelelően a társaság 2023. október 1-től további tizennyolc hónapon keresztül továbbra is vásárolhat saját részvényeket, amelyeket akvizíciók ellenértékeként, a társaság tőkeszerkezetének optimalizálására, részvényalapú ösztönzőrendszerek kidolgozására és megvalósítására, valamint hibrid finanszírozási instrumentumok kialakítására használhat fel a vállalat igazgatósága. A társaság tulajdonában lévő saját részvények együttes névértékének összege egy időpontban sem haladhatja majd meg a mindenkori alaptőke 25 százalékát.

A 4iG Nyrt. felügyelőbizottságából lemondott Helmut Paul Merch (a Rheinmetall AG jelölte), valamint Jobbágy Dénes (iG COMM jelölte), helyükre a közgyűlés a Dagmar Steinert (Rehinmetall AG) és Böszörményi-Nagy Gergelyt (iG COMM) nevezte ki. Ennek megfelelően az auditbizottságban szintén Böszörményi-Nagy Gergely váltja Jobbágy Dénest. Az auditbizottság jelentésére alapozva egy évre, az Interauditor Consulting Kft.-t választotta meg a társaság könyvvizsgálójának a közgyűlés, áll a közleményben.

Címkék: Vállalat 4iG
A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Jól ment az INA-nak, lett is nagy osztalék
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 17:10
Az INA horvát olajipari vállalat pénteki közgyűlésén 240 millió euró (95,6 milliárd forint) osztalék kifizetéséről döntött, ez részvényenként 24 euró (9564 forint).
Vállalat Újabb jó hírt kapott Mészáros Lőrinc
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 10:02
Az OPUS Global Nyrt. jelentős hatékonyságjavulásának eredményeként rekord profitot ért el 2024 első három hónapjában. A nehéz külső körülmények mellett így ismét megmutatkozott a szinergiák kihasználásának a fontossága.
Vállalat Amíg Ön aludt, Elon Musk keresett 16 ezer milliárd forintot
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 06:41
Megszavazták a részvényesek Musk kompenzációs csomagját.
Vállalat A Liberty csehországi kohója csődöt jelentett, nem csak Dunaújvárosban vannak gondok
Privátbankár.hu | 2024. június 13. 16:14
Az indiai tulajdonú acélvállalat súlyosan eladósodott Liberty Ostrava kohója csődeljárásba menekült -  jelentette a cseh média csütörtökön. Az acélipar árrései meredeken estek. A céget eladják.
Vállalat Csányi Sándor pincészete nem tud kikeveredni a veszteségből
Kormos Olga | 2024. június 12. 10:03
Ismét ránéztünk a borászatok tavalyi évére. Mivel oly sok figyelemreméltó borászat van Magyarországon, a szegmens csak egy szeletét tudjuk felvillantani, de így is érdekes képet kapunk a 2023-as évükről. Például a két leggazdagabb magyarnak nem a borászat a legerősebb oldala. 
Vállalat A norvégok sokallják Elon Musk juttatását, és szakszervezetet is szeretnének a Teslánál
Privátbankár.hu | 2024. június 8. 11:48
Norvégia vagyonalapja szombaton bejelentette, hogy a jövő héten esedékes részvényesi szavazáson Elon Musk, a Tesla vezérigazgatójának 56 milliárd dolláros fizetési csomagja ellen fog szavazni.
Vállalat Jó hírt közölt a magyar állammal egy hitelminősítő
Privátbankár.hu | 2024. június 6. 18:04
Az állami tulajdonú nagyvállalat MVM Zrt. osztályzatát megerősítették.
Vállalat Már nem csak a benzinkutakon vehetünk hot dogokat
Privátbankár.hu | 2024. június 4. 18:28
Aki evett már a Mol-kutakon hot dogot, az minden bizonnyal díjazni fogja, hogy mostantól már az egyik üzletlánc polcain is megvásárolhatjuk a grillkolbászokat.  
Vállalat Zsíros biznisz Pintér Sándor bizalmasának lenni
Privátbankár.hu | 2024. június 3. 10:56
A Civil Biztonsági Zrt. 2023-as eredménye alapján 9 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött az őrző-védő cég. A siker titka nem is ennek a vállalkozásnak a gazdálkodása, hanem a leányvállalatok által ide utalt osztalék.
Vállalat A választások előtti napokban kapott jó hírt Gattyán György
Privátbankár.hu | 2024. június 3. 09:59
Cégcsoportja egyik zászlóshajóját sikerült két évig tartó veszteség után nyereségbe kormányoznia.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG