2p

A spotify nem bírja a költségeket, újabb, ezúttal 1500 munkavállalót érintő leépítést jelentett be.

A svéd Spotify zenei streaming óriáscég bejelentette, hogy a munkaerő 17 százalékát, mintegy 1500 munkahelyet szüntet meg, mivel a vállalat igyekszik csökkenteni a költségeket – írja a BBC. Daniel Ek vezérigazgató elmondta, hogy a "nehéz" döntést a gazdasági növekedés "drámai" lassulása miatt hozta meg.

A Spotify mintegy 9000 embert foglalkoztat, és Ek szerint "jelentős lépésekre van szükség a költségeink csökkentésére". Hozzátette, megérti, hogy a leépítés "hihetetlenül fájdalmas lesz a csapatunk számára".

"Elismerem, hogy ez számos olyan személyt érint, akik értékes munkát végeztek" - mondta Ek. "Hogy őszinte legyek, sok okos, tehetséges és keményen dolgozó ember távozik tőlünk."

A Spotify már korábban is leépített munkatársakat, de ezek a mostani tervek eltörpülnek a korábbi bejelentések mellett.

Legutóbbi eredményeiben a Spotify 65 millió eurós nyereségről számolt be a szeptemberrel zárult három hónapra vonatkozóan - több mint egy éve ez volt az első negyedéves profitja -, amit az áremelések és a magasabb előfizetői számok is segítettek.

A technológiai vállalat világszerte terjeszkedik, 2030-ra egymilliárd felhasználót szeretne elérni. Jelenleg 601 millióan vannak, szemben a 2020 végi 345 millióval.

Ek elmondta, hogy a Spotify fontolóra vette: 2024 és 2025 folyamán kisebb leépítéseket hajt végre, de úgy döntött, hogy drasztikusabb lépésekre van szükség a vállalat pénzügyeinek javítása érdekében.

Nem kifizetődő a zeneszolgáltatás. Fotó: szin.org
Nem kifizetődő a zeneszolgáltatás. Fotó: szin.org

A céget sok kritika éri folyamatosan, leginkább az előadók részéről, akiknek dalait adott esetben ezrek hallgatják, de a Spotify fölözi le a hasznot, a szerzőnek és az előadónak legfeljebb fillérek jutnak.

Címkék: Vállalat Spotify Zene
A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Nemcsak fogyaszt, hizlal is a népszerű tabletta
Privátbankár.hu | 2024. február 24. 18:44
A Wegovy súlycsökkentő és az Ozempic cukorbetegség elleni gyógyszereknek, amelyek berobbantak a lekeresettebb gyógykészítmények élvonalába 2023-ban, van egy hasznos mellékhatásuk is.
Vállalat Bajban a BASF, kirúgások jönnek
Privátbankár.hu | 2024. február 23. 15:33
A BASF német vegyipari vállalat további költségcsökkentést és leépítést jelentett be pénteken a tartósan gyenge európai kereslet miatt.
Vállalat Majdnem 100 milliárdos profitot zsebelt be a Magyar Telekom
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 19:33
A Magyar Telekom Nyrt. adózott nyeresége 25,8 milliárd forint volt tavaly a negyedik negyedévben, éves bázison 50,5 százalékkal nőtt, konszolidált árbevétele pedig 15,1 százalékkal 229,2 milliárd forintra emelkedett - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) alapján készült gyorsjelentésében.
Vállalat 881 millió eurót keresett rajtunk a Danone
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 13:16
A Danone bevétele a negyedik negyedévben és a teljes tavalyi évben egyaránt nőtt összehasonlítható alapon - közölte a francia élelmiszeripari konszern csütörtökön.
Vállalat Csoda, hogy ilyen körülmények között Lewis Hamilton Forma 1-es csapatot váltott?
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 11:33
Csökkent a Mercedes-Benz Group negyedéves nyeresége.
Vállalat Már kezdjük érteni, miért érdemes az alumni közösséget építeni
PR | 2024. február 21. 09:57
A tény, hogy a legtöbb hazai gazdasági szakember a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) vagy annak egyik jogelődintézményben végzett, nagyon erős kapcsolatot jelent az intézmény és az üzleti szféra között – véli a BGE üzleti partnerségért és alumni kapcsolatokért felelős vezetője. Vértesy Eszter szerint nálunk még csak alakulóban vannak azok a rendkívül erős és tartós közösségek, amelyeknek az angolszász országokban nagy hagyományuk van. Pedig ezek komoly előnyöket is hordoznak, például a kapcsolatépítés vagy a szakmai fejlődés lehetőségét. A február végi BGE Alumni Festen BGE-s alumnik, ma már sikeres vállalkozók és üzleti szakemberek osztják meg saját tapasztalataikat a sikerhez vezető útról. A beszélgetésből az is kiderül, miként értékeli fel a személyes kapcsolatokat az online tér előretörése.
Vállalat Megmentheti Zelenszkijt az európai hadiipari óriás
Mester Nándor | 2024. február 19. 15:09
Harcskocsijavító gyárán kívül egy nagy lőszergyártó üzemet is épít a német Rheinmetall Ukrajnában. A hatalmas vállalat otthon is létrehoz egy új üzemet amerikai partnerei kiszolgálására, ezenkívül romániai cégfelvásárlással is terjeszkedik Európában. 
Vállalat Azonnali vizsgálatot rendelt és önfeljelentett a VW
Privátbankár.hu | 2024. február 18. 09:11
Kínos helyzetbe került a Volkswagen, mert nem fordított kellő figyelmet beszállítói láncára, pontosabban egyik szállítójának beszállítójára, amelyről kiderült, hogy termékei nem kívánatosak az USA-ban.
Vállalat Most örülhet igazán, akinek van DIGI-előfizetése
Privátbankár.hu | 2024. február 17. 09:28
Egy felmérés szerint idehaza e távközlési cég vezetékes hálózata a leggyorsabb.
Vállalat A Cascóval is trüközött egy nagy biztosító, repült a bírság
Privátbankár.hu | 2024. február 16. 09:48
Odacsaptak Matolcsy Györgyék a CIG Pannóniának is, számos jogsértést tártak fel az ellenőrök.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG