<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Több vidéki település mellett a fővárosban is van egy nagyobb hotelje, de egyelőre nem nyitja ki.

Nem sikerült bemenni március 3-án, csütörtökön délután a IX. kerületben, az Üllői úton lévő Millennium hotelbe, ami a HunguestHotels lánc tagja. Ez a hálózat a Mészáros Lőrinc által birtokolt OPUS Global Zrt. kezében van.

Kívülről is könnyen megállapítható, hogy a háromcsillagos szálloda üresen áll, így alkalmas lenne az egyre több, Budapestre érkező ukrajnai menekült átmeneti elszállásolására. A 116 normál szobát és további 6 nagyobb lakrészt kínáló hotelben rendelkezésre áll egy 400 négyzetméteres konferenciaterem is, ott is elhelyezhetnének több tucat menekültet. Érdekes, hogy még mindig lehet szobát foglalni egyes márciusi időpontokra a booking.com-on, de például március 5-8. között "teltházat" jelzett a foglalási oldal.

Oldalról benéztünk a hátsó udvarra is, hátha valamiféle felújítási munkáknak vagy arra való készülődésnek a nyomait találjuk, de semmi ilyet nem találtunk. Természetesen ott is csengettünk, de nem nyitottak ajtót, s a függönyök mind behúzva, még a személyzet sem mozgolódott. (Pár napja Mészáros Lőrinc közvetve azt jelezte, hogy majd akkor nyitja ki hoteljeit erre a célra, ha erre kérés érkezik.)

Később megnéztünk egy másik Üllői úti szállodát, az négy csillagos. A Verdi Grand Hotel a Klinikák metrómegállóval szemben várja a vendégeket, de a recepción nem adtak semmiféle felvilágosítást, a vezetőket "nem tudta elérni" az éppen szolgálatban lévő munkatárs. Így hiába kérdeztük, hogy a hotel szándékozik-e bármiféle segítséget nyújtani, még arra sem kaptunk választ, hogy vannak-e ukrán vagy orosz állampolgárok a vendégek között. 

Hasonló kísérletet tettünk a Deák téri ötcsillagos Ritz Carltonban, ott is szolgálatkész volt a recepciós, de "a felsővezetés egész nap meetingen van" - jött a válasz. A lobbyban azonban két középkorú szőke hölgy orosz nyelvű beszélgetésére és ideges, telefonálására lettünk figyelmesek. Odaléptünk, kiderült, hogy Ukrajnából jöttek és csak rövid ideg maradnak itt, mennek tovább Nyugat-Európába. Sajnos a kamerát látva nem vállalták arcukat. Viszont elmondták, hogy rengeteg családtagot hagytak maguk mögött, akiket arról győzködtek, hogy azonnal jöjjenek utánuk.   

Az Egységben Magyaroszágért ellenzéki tömörülés képviselői pénteken délután - két órával a fenti videónk megjelenése után - sajtótájékoztatót tartottak a Millennium hotel előtt. Ezen felszólították Mészáros Lőrincet, hogy a tulajdonában lévő szállodákat, köztük ezt a budapestit és a magyar-ukrán határhoz közeli nyíregyházit nyissa meg a menekültek előtt, Orbán Viktort pedig arra, hogy a "saját zsebéből" adakozzon a menekültek javára.  

Cikkünk megjelenése után a HunguestHotels az alábbi közleményt juttatta el lapunknak:

„A Millennium Hotel Budapest nem Mészáros Lőrinc tulajdona. A Hunguest Hotels szállodalánc tagjaként az OPUS GLOBAL Nyrt. a tulajdonos, amelynek Mészáros Lőrinc Úr az egyik – de nem az egyetlen – részvényese. Mindazonáltal a szállodalánc természetesen kész haladéktalanul segíteni az ukrajnai háborús helyzettel összefüggésben, és folyamatosan kapcsolatban áll az illetékes kormányzati szervekkel, valamint két nagy humanitárius szervezettel, az Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel és a Magyar Vöröskereszttel. Közvetlenül az ukrajnai háború kitörése után biztosítottuk őket arról, hogy felkészítettük a menekültek előtti megnyitásra a 250 fő befogadására alkalmas Hotel Millennium Budapest szállodánkat. Amint a segélyszervezetek szálláshelykapacitása megtelik, stratégiai partnerként a Hunguest Hotels természetesen kész azonnal ideiglenes szálláshelyet biztosítani a háború elől menekülőknek.”

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Lakat kerül a Toyota-gyárra Szentpéterváron
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 23. 15:04
A Toyota Motor japán járműgyártó bezárja szentpétervári összeszerelő telephelyét - jelentette be az orosz ipari és kereskedelmi minisztérium pénteken.
Vállalat Drámai helyzetben a legnagyobb német gázimportőr - átveszi a céget az állam
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 21. 12:43
Állami tulajdonba veszik az Unipert, Németország első számú földgázimportőrét.
Vállalat A németek einstandolják a Rosznyeftyet is Németországban
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 16. 09:23
A Gazprom után egy újabb orosz energetikai óriásvállalat, a Rosznyeft helyi érdekeltségét is állami vagyonkezelői felügyelet alá veszik Németországban - közölték pénteken.
Vállalat Napelemes megaprojektbe szállt be a Hiventures
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 12. 10:54
A Solar Markt Csoporttal kötött stratégiai szerződést.
Vállalat Komoly lépésekre készül a K&H a fenntarthatóság miatt
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 15:49
A K&H a szeptember hónapot kiemelten a fenntarthatóságnak szenteli.
Vállalat Átadták a Bosch legújabb fejlesztőközpontját - 70 milliárdos beruházás készült el
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 12:37
Átadták a Bosch Budapest Innovációs Kampuszt, Magyarország legújabb gépjárműtechnológiai fejlesztőközpontját.
Vállalat Bolgár adatkezelő cégbe szállt be az OTP alapkezelője
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 08:28
A felhalmozott nagy mennyiségű adatvagyon értelmezését és feldolgozását segítő gráfadatbázisok területén piacvezető Ontotextben szerzett részesedést az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion, jelentette be a magyar befektető. A befektetést a Portfolion a tranzakciót vezető Integral Venture Partners-szel és a Carpathian Partners-szel közösen valósította meg. A befektetők a tranzakciót követően az Ontotext nemzetközi jelenlétének, valamint értékesítési hálózatának megerősítésére fókuszálnak majd.
Vállalat A Mol is lépett: extra juttatásokat kapnak a dolgozók 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 6. 14:44
Már szeptembertől.
Vállalat Eldőlt, az AutoWallis lesz a Renault és a Dacia hazai importőre
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 6. 08:51
Jóváhagyták a felvásárlást.
Vállalat Kettéosztódik az Ernst & Young?
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 6. 08:17
Jövő év végére érhet véget a folyamat.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG