<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A speciális igényeket kielégítő üzletközpontok tudnak talpon maradni - derült ki az AsiaCenter által készített belső felmérésből. Bár a közlemény szerint a távol-keleti kultúra iránti érdeklődés adja a magasabb keresletet, ez inkább a jó áraknak köszönhető.

A magyar kiskereskedelmi központok piaca az elmúlt pár évtizedben jelentős változáson esett át. Míg a bevásárlóközpontok első hulláma inkább a külvárost érintette, addig az urbanizációs folyamatok hatására a második hullámban a belvárosban épültek fel a legnagyobb plázák és kiskereskedelmi központok. A gazdasági válság kiskereskedelemre gyakorolt hatása miatt 2011-ben csupán hét, 2012 és 2013-ban tíz, míg idén eddig csupán két nagyobb kiskereskedelmi cég nyitotta meg újabb üzletét a fővárosban. A budapesti üzletközpontok piacáról az AsiaCenter megbízásából az App2date által készített felmérés szerint átlagtól eltérő karakterrel rendelkező bevásárlóközpontok azok, amelyek jó eséllyel találhatnak olyan piaci rést, amely átsegítheti őket a gyengébb vásárlóerővel bíró időszakon.

 

 

Az App2date felmérése szerint az elmúlt évek vásárlói attitűdjét tekintve három kategóriába sorolhatóak az AsiaCentert látogató vásárlók. Egyrészt a „racionális” vásárlói csoport keresi fel a központot, akinél fontos az ár/érték arány, másrészt azok a vásárlók, akiknek számít a jó ajánlat egy-egy termék megvételekor, harmadrészt azok, akiknél a kényelmi szempontok a legfontosabbak, azaz, hogy minél gyorsabban és egyszerűbben végezhessenek a bevásárlással. A közel 1500 fő részvételével készült belső vásárlói felmérés szerint a vevők sokkal nyitottabbak a más kultúrából származó, keleti divattermékekre, mint évekkel ezelőtt - az ugyanakkor nem kerül kihangsúlyozásra, hogy a rákospalotai plázában az árak jó 30 százalékkal átlagosan alulmúlják a hasonló üzletközpontok árait. Mindez leginkább akkor mérhető le, ha az Ázsia Centerben megkapható ruházati termékeket az alig 1 kilométerre lévő Pólus Center butikjaiban próbáljuk beszerezni.

Rudolf Riedl, az AsiaCenter ügyvezető igazgatója a kutatás nyomán arról beszélt, hogy az AsiaCenter a növekvő vásárlói igények kielégítésének érdekében amellett, hogy állandó kínálatát igyekszik folyamatosan bővíteni, az elmúlt 5 évben újabb és újabb termékkategóriákat és szolgáltatásokat tett elérhetővé vásárlói számára.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Csúcsra ért az áremelkedés, rekordszinten a családi nagybevásárlás ára
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2021. október 7. 15:26
Októberben idei csúcsára ért az éves áremelkedés mértéke: kétszámjegyű drágulást mértünk a hazai hipermarketekben. 24 ezer forint közelébe, mindenkori csúcsra emelkedett a havi nagybevásárlás ára; a drágulást továbbra is az étolaj és a margarin vezeti, te tucatnyi termék drágult 10 százalékot meghaladó mértékben tavaly októberhez képest.
Vásárló Még mindig nehéz helyzetben van a hazai turizmus
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 7. 09:52
Sokkal kevesebb külföldi turista nyaralt Magyarországon, mint a járvány előtt.
Vásárló Vevőcsúcsot dönthet az idei Black Friday
Márkázott tartalom | 2021. október 4. 16:19
Egyre többen terveznek a Black Friday akcióival.
Vásárló Romló járványadatok: hogyan várják a cégek a negyedik hullámot?
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2021. október 3. 05:34
Az elmúlt hetekben egyértelműen növekedés volt tapasztalható a koronavírus-statisztikákban Magyarországon, így eljött az ideje annak, hogy feltegyük a kérdést, mi lesz akkor, hogyha valóban megérkezik a negyedik hullám? Több kkv-t kerestünk meg azért, hogy megtudjuk, hogyan zajlik felkészülésük arra, hogyha ismét beüt a krach.
Vásárló A legnépszerűbb családtámogatási formát keresed? Mutatjuk!
Márkázott tartalom | 2021. október 2. 14:10
  Mi a legnépszerűbb családtámogatási forma ma Magyarországon? A kormány Otthonteremtési programja az ingatlanvásárlást könnyíti meg a gyereket tervező családok számára. Sajnos sokan a támogatás nélkül nem tudnának belevágni az ingatlanvásárlásba. Ebben a bejegyzésben megnézzük, hogy milyen segítségek érhetőek el jelenleg a családok számára, és hogy jelenleg melyik a legnépszerűbb.
Vásárló Megvan, mikor nyílik a jegybank múzeuma az egykori Postapalotában
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 1. 11:33
A pénzmúzeumra jövő márciusig kell várnia az érdeklődőknek.
Vásárló Mi a különbség az egyes hitelek között?
Márkázott tartalom | 2021. október 1. 10:46
Az életben adódnak helyzetek, amikor elsősorban valamilyen hitel, például egy gyorskölcsön nyújthat megfelelő segítséget számunkra. Lehetséges, hogy új ház vagy autó finanszírozása a célunk, de előfordulhat az is, hogy egy váratlan orvosi beavatkozás miatt van szükségünk plusz pénzre. A pénzintézetek piaca ennek megfelelően széleskörű hiteltípus kínálattal rendelkezik. Azonban kevés az olyan ember, akinek ne okozna fejtörést ezek között eligazodni. Ezzel a cikkel azoknak szeretnénk segíteni, akik szeretnének eligazodni az egymástól különböző hiteltípusok között.
Vásárló Idén ősszel ezt a három telefonos kiegészítőt érdemes beszerezned!
Márkázott tartalom | 2021. szeptember 30. 10:14
Az ősz kétségkívül az egyik leglehangolóbb évszak, nem csoda, ha a kedved is hasonlóan borongós, mint az időjárás. Mielőtt azonban teljesen átadnád magad az őszi depressziónak, vesd bele magad a kütyük világába és szerezz be néhány új kiegészítőt! 
Vásárló Itt a világ leggyorsabb töltője: negyed óra alatt bármilyen villanyautót feltölt
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 30. 10:08
A mai napon az ABB piacra dobja innovatív all-in-one elektromosjármű-töltő berendezését, mely a társaság szerint a piac jelenleg leggyorsabb töltője.
Vásárló TikTok hirdetéstípusok - Ismerd meg őket
Márkázott tartalom | 2021. szeptember 30. 10:05
Minden amit a TikTok hirdetéstípusokról tudnod kell Ha úgy határoztál, hogy a TikTok a megfelelő platform a cégednek, és belevágnál a kreatív hirdetések készítésébe, egy kis segítségre lesz szükséged. Hirdetési fiókot kell létrehozni. 
Friss
hírlevél
depositphotos