<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
8p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Jácint, szív alakú videóüzenet, fitneszpánt, Love Index, nehezen újrahasznosítható képeslap és ingyen telefonhívás a szerelmesek ünnepén. Szerkesztőségünket az idei Valentin-nap alkalmával sem kímélték a cégek és a PR-ügynökségek sajtóközleményekkel. Ezekből válogattunk.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképéből kiderült, hagyományosan a vörös rózsa a piacvezető ezen a napon, azaz február 14-én, a vásárlók 80 százaléka ezt keresi. A NAK szerint utóbbi években egyre jobban divatba jöttek a tavaszi hagymások (nárcisz, jácint). Ezek előnye az, hogy javarészt hazai termesztésűek, frissen, életerősen kerülnek a virágüzletek polcaira, nem mellékesen alacsonyabb áron. Illetve a rózsa ugyanebbe a színkörbe tartozó, más-más színvariánsait: a bordót, a pirosat, a lilát és a pinket is sokan veszik. A kék, fekete rózsa, az extrémebb színek nem jellemzőek ilyenkor, ahogy a cserepes növények ajándékozása, illetve a szegfű sem.

Az agrárgazdasági kamara (aki egyébként kétszer is eljutatta szerkesztőségünkhöz ugyanazt a közleményt) szerint várhatóan még pénteken és a hétvégén is erős forgalom lesz a virágüzletekben. Sokan választanak a virág mellé különféle kiegészítőket, a virágboltosok tapasztalata szerint a fa betűzős szívecskék, a szép masnik és a szívben végződő tűk fogynak majd a legjobban.

Védd a Földet!

Az osztrák Ganahl-család tulajdonában álló Rondo csomagolóanyag-gyártó cég sajtóközleményéből azt tudtuk meg, hogy a Valentin-nap angolszász eredetű ünnep, az Egyesült Államokban és Angliában ünneplik a legtöbben, de az egész világon, így Magyarországon is egyre nő a népszerűsége. Február 14. közeledtével többszörösére növekszik a kereslet a virágok, bonbonok és üdvözlőkártyák iránt, sokan ékszert, ruhákat vagy parfümöt vásárolnak szerelmüknek. Ezeknek az ajándékoknak szinte egyből a kukában landol a csomagolása, sőt, sokszor maguk a termékek is a szemetesbe kerülnek pár nap vagy hét után – gondoljunk csak a képeslapokra vagy a vágott virágokra.

A csokoládé és más édességek különösen népszerűek Valentin-napi ajándékként: csak az Egyesült Államokban 25 millió tonna fogy belőlük évente. Főleg a bonbonok közkedveltek, amelyeket gyakran több rétegnyi csomagolóanyagba burkolva árulnak – van olyan, amelynek össztömegéből több, mint 40 százalék a csomagolás –, így miután kiürülnek, felesleges műanyag, papír, celofán és alufólia kerül a szemetesekbe, majd a természetbe. A gyönyörű csomagolás árát így nem csak az fizeti meg, aki pénzt ad érte, hanem mindannyian. Megoldás lehet, ha nem választunk túlcsomagolt terméket, de a legjobb módszer kétségkívül az, ha felkeresünk egy csomagolásmentes boltot, és ott vásárolunk.

Szinte minden ünnepkor sláger üdvözlőlapot, képeslapot küldeni szeretteinknek, csak az Egyesült Államokban 180 millió, míg Angliában 24 millió fogy belőlük Valentin-nap alkalmával. Ezek viszont sokszor műanyagot és alumíniumot is tartalmaznak, így újrahasznosításuk nehézkes. Manapság már rengeteg online képeslap létezik, de ha mindenképp valami kézzelfoghatóval szeretnénk köszönteni a másikat, válasszunk olyan kártyát, ami egyetlen egy réteg papírból készült.

Fitneszpánt kell!

A sajtóközlemények sorából az Extreme Digital sem maradt ki. Szerintük ilyenkor leginkább az olyan kiegészítők fogynak, mint a pendrive, a fül-, és fejhallgatók, headsetek, és Bluetooth-hangszórók. Idén mintegy húsz százalékkal megugrott a fitneszpántok és okosórák eladása is, ami leginkább annak köszönhető, hogy most már elérhetők akár huszonöt napos üzemidejű típusok, pulzusmérésre alkalmas pántot pedig már húszezer forint alatti áron be lehet szerezni – írták közleményükben.

Az Extreme Digital úgy látja, kisebb mértékben, de az okostelefonok eladásai is növekednek ebben az időszakban: a legtöbben középkategóriás, androidos készüléket szánnak ajándékba. Míg egy átlagos héten a digitális fényképezőgépek fogynak jobban, Valentin-nap előtt az analóg instant kamerák forgalma ugrik meg.

A webáruházból tavaly október óta parfümöt is lehet rendelni. Az Extreme Digital szerint ebben az időszakban az élménykuponokból is többet rendelnek online, mint egy tipikus héten, de jelentősen megemelkedett az interneten megrendelt női, és férfi parfümök száma. A Valentin-nap előtti hét eladási statisztikái alapján a magyar online vásárlóknak ezek a parfümök a kedvencei:

 • Versace  Bright Crystal női parfüm
 • Christian Dior Hypnotic Poison női parfüm
 • Giorgio Armani Code Men férfi parfüm

Szerelem online térben

A Vodafone-nak hála idén Valentin napkor nem csak a szeretet korlátlan – kezdi sajtóközleményét a mobilszolgáltató. A Vodafone február 14. és 17. között a hívásoknak sem szab határt: minden aktív lakossági, hang alapú előfizetéssel rendelkező, havi díjas és feltöltőkártyás Vodafone ügyfél díjmentesen telefonálhat a szerelmesek ünnepén és az azt követő hétvégén. A szolgáltató azokra az ügyfeleire is gondolt, akik inkább az online térben ünnepelnének: három napig belföldön és az EU-ban felhasználható 90 GB extra adattal is meglepik az ügyfeleket, mely a My Vodafone appban aktiválható február 1. és 28. között.

Love Index és kártyás fizetés

A Mastercard az ünnep alkalmával felállított egy úgynevezett Love Index-et. Eszerint a szeretteinkre fordított költések aránya 3 százalékkal nőtt az elmúlt 3 évben, a megkérdezettek 30 százaléka pedig az utolsó pillanatban, azaz ma veszi meg a Valentin-napi ajándékot kedvesének. Ezzel szemben a magyarok pár nappal hamarabb gondoskodnak az ajándékról, és egyre gyakrabban lepik meg virággal vagy ékszerrel szívük választottját.

Felmérésük szerint itthon is népszerű Valentin-napi program a közös vacsora, az éttermi kártyás fizetések száma 103 százalékkal emelkedett, míg ezek értéke átlagosan 64 százalékkal nőtt. A finom fogások mellett egy közös utazás is gyakori program Valentin-nap kapcsán; három év alatt 42 százalékkal költöttünk gyakrabban erre és szállásfoglalásaink értéke is 51 százalékot nőtt. A teljes Valentin-napi kiadásaink felét teszi ki az utazás és közlekedés, ez 27 százalékkal több, mint 2016-ban.

A Mastercard szerint itthon a személyre szabott meglepetések mellett a klasszikus ajándékok is nagyon népszerűek, 2016-hoz képest 124 százalékkal fizetünk gyakrabban virágért, ezen vásárlásaink értéke pedig 179 százalékkal emelkedett. A virág mellett az ékszerek is gyakran kerülnek elő Valentin-napi meglepetés formájában, ezekre 36 százalékkal szántunk többet, mint korábban.

Egyedi üzenet

Valentin-nap közeledtével pillangók repkednek a szerelmesek gyomrában, megszaporodnak a párok közötti, érzelmektől fűtött és kacér üzenetek, és mindenki azon töri a fejét, hogy vajon hogyan tudná meglepni a másikat a szerelem ünnepén. Nekik segít az idei évben a Viber egyedi, szív alakú videóüzenet-funkciója, amely minden, a barátaink, családtagjaink és a hozzánk legközelebb állók számára küldött „Szeretlek”-et új szintre emel, hogy bizonyítsa, a szeretet határtalan – kezdte a sajtóközleményét a Viber.

A Viber szerint a limitált ideig elérhető, szív alakú instant videóüzenet célja, hogy világszerte vidám és érzékletes módon közvetítse a szeretet érzését a felhasználók között.

Romantikus vacsorára vágynak a nők

Mire vágynak a nők és mit gondolnak valójában a férfiak címmel kaptunk egy meglehetősen hosszú sajtóközleményt a Picodi.hu-tól. Felmérésük szerint az elsöprő többség szerelmének készül ajándékkal, ugyanakkor az ünneplők 14 százaléka közeli barátait sem felejti el meglepni.

Egy átlagos magyar vásárló ilyenkor 13 ezer forintot hagy a kasszáknál. Valentin-napon a férfiak körülbelül 2 ezer forinttal többet költenek: a férfiak 14 ezer, a nők 12 ezer forintot.

Szerintük a magyarok több mint felének (ami 75%) a fejében meg sem fordul Valentin-nap egészen februárig. Hogy milyen a nők szerint tökéletes Valentin-nap a megkérdezettek szerint? A romantikus, éttermi vacsorával (40%), közös otthoni meghitt főzéssel (37%), közös, otthoni filmnézéssel (34%), valamint összebújással (30%) nem lőhetnek mellé a férfiak.

Az otthonülős semmittevés nem tűnik jó ötletnek, a megkérdezettek 43 százaléka nem örülne egy így eltöltött Valentin-napnak. Sokan (31%) koncertre sem mennének szívesen és bár a válaszadók egy része kifejezetten értékelni, szép számmal akadnak olyanok, akik az otthoni filmnézéssel (29%) nem lennének elragadtatva. Hasonlóan negatív értékelést kapott a társasjátékozás (28%).

A férfiakat sokkal nehezebb meglepni illetve boldoggá tenni Valentin-napon – derült ki a felmérésükből. 38 százalékuk ugyanis tárgyi ajándéknak örülne a legjobban, 30 százalékuk inkább csak közösen eltöltött időt preferálna. A válaszadó férfiak 32 százaléka mindkettőt szívesen fogadná (ajándékot és időt is)
A férfiak által leginkább vágyott ajándékok:

 • Elektronikai eszköz (37%)
 • Ruhanemű (24%)
 • Ajándékutalvány (22%)
 • Parfüm (21%)

A legrosszabb ajándékok férfiaknak:

 • Bonbon, csokoládé (24%)
 • Alsónemü (22%)
 • Plüss játék (20%)
 • Virág (17%)

  Jól jönne 1,5 millió forint?

  A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

  Vásárló Kültéri lépcső a házhoz: hogyan válasszuk ki a megfelelő alapanyagot?
  Márkázott tartalom | 2022. szeptember 16. 14:41
  Ha a házunkon kívülre tervezünk lépcsőt, akkor mindenképp érdemes alaposan fontolóra vennünk a megfelelő alapanyagok kiválasztását, hogy valóban a kívánt végeredményt kapjuk. Ehhez azonban több szempontot is figyelembe kell vennünk, hiszen a kültéri viszonyok néha elég szélsőségesek, éppen ezért az ide tervezett lépcsőnek komoly kritériumoknak kell megfelelnie. Nézzük meg tehát, mire is érdemes pontosan odafigyelnünk az anyag választásánál.
  Vásárló Borkóstoló a szecessziós kastélyépület pincéiben
  Márkázott tartalom | 2022. szeptember 16. 12:33
  Aki Tolna megye kilencedik legnépesebb települését, Simontornyát meglátogatja, az ki ne hagyja a településbe oly harmonikusan beilleszkedő igazi kis szecessziós ékszerdobozt, a város híres szállodáját!
  Vásárló Keressünk eredeti céges karácsonyi ajándékot!
  Márkázott tartalom | 2022. szeptember 12. 16:00
  A karácsonyi ajándékok megtalálása a családtagok számára is elég nehézkes, de ha még minket bíznak meg a tökéletes ajándék felkutatásával a vállalati ügyfeleknek vagy alkalmazottaknak, a nyomás megtízszereződik.
  Vásárló Téged is kínoz az allergia?
  Márkázott tartalom | 2022. szeptember 12. 10:31
  Sajnos manapság egyre többen szenvednek különféle allergiáktól, és ezek közül az egyik legalattomosabb a pollen és porallergia, amellyel csak nagyon nehezen lehet bármit is kezdeni. Biztosan neked is ismerős, hogy hiába minden erőfeszítés, a mindennapos porszívózás, az ablakon beszűrődő fénynyalábokban bizony táncot járnak a porszemek, pollenek.
  Vásárló Online vásárlás – minden, ami érdemes tudnia, mielőtt kattint!
  Márkázott tartalom | 2022. szeptember 9. 09:24
  Ugyan nem egy újszerű dologról van szó, sokak számára még mindig kifejezetten kockázatos tevékenységnek számít az online vásárlás. A folyamat nem ördögtől való, sokkal egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb, mint az offline vásárlás, ráadásul még pénzt is spórolhat vele! 
  Vásárló Céges karácsonyi ajándékcsomag olcsón, de mégis magas minőségben? Igen, létezik!
  Márkázott tartalom | 2022. szeptember 8. 09:29
  Az ajándékozás nem akkor lesz örömteli, ha minél nagyobb az ajándéktárgy értéke. Az ajándékozás attól válik igazán boldog pillanattá, hogy a meglepetés szívhez szól, és benne van mind az ajándékozott, mind az ajándékozó.
  Vásárló A népharag a magángépek ellen fordult – de mi lehet a valódi megoldás a betiltás helyett?
  Kollár Dóra | 2022. szeptember 7. 19:09
  A magánrepülőgép-ipar által elindított „No Plane, No Gain”-kampány a magánrepülés termelékenységi és gazdasági előnyeit hangsúlyozza; a használt repülőgépek tavalyi eladásának ugrásszerű emelkedése és az európai magánrepülések rekordnövekedése alapján idén nyáron az utazók ráérezték arra, miért éri meg a hagyományos, kereskedelmi légiközlekedés helyett valami másra voksolni. Mindezek alapján úgy tűnhet, hogy a magánrepülők piacán tulajdonképpen minden rendben van, csakhogy a közvélemény egyre inkább a luxusgépek ellen fordul.
  Vásárló Új online magazinok indultak augusztusban
  Márkázott tartalom | 2022. szeptember 7. 10:26
  Új ismeretterjesztő valamint kulturális online magazint indítottak 2022 nyarán a citygreen.hu kertészeti és életmód magazin szerkesztői. A thinker.hu ismeretterjesztő magazin, valamint a teaser.hu kulturális és szórakoztató magazin színvonalas és hiteles tartalmakat kínál olvasói számára.
  Vásárló Hatalmasat drágult a kenyér - sosem került még ennyibe a havi nagybevásárlás
  Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2022. szeptember 7. 05:19
  Újra 31 ezer forint fölé emelkedett a családi nagybevásárlás értéke - ez az előző hónaphoz képest is nagy ugrást jelent, a tavaly szeptemberi áraknál pedig közel 32 százalékkal magasabb a végösszeg. 15 éve futó felméréssorozatunk történetében mindkét érték abszolút csúcsot jelent. Három termék ára több mint duplájára emelkedett egy év alatt - drágulásban abszolút rekorder lett a kenyér. Számítana valamit, ha októberben véget érne az árstop?
  Vásárló Jó hír, hogy a mobilok sérülékeny USB csatlakozója is javítható
  Márkázott tartalom | 2022. szeptember 5. 11:49
  Az okostelefonok USB csatlakozója az egyik legsűrűbben használt alkatrésze a készülékeknek, így a meghibásodásuk is gyakori, javításuk a szervizekben mindennapos dolog.
  hírlevél
  Ingatlantájoló
  Együttműködő partnerünk: 4iG