BUX
35 103.39
+2.02%
+696.00
OTP
10 200.00
+0.00%
+0.00
MOL
1 794.00
+5.10%
+87.00
RICHTER
6 970.00
+2.95%
+200.00
MTELEKOM
371.00
+0.27%
+1.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. november 4. 10:10

Életmódváltást kezdtél, vagy szeretnél hosszú kihagyás után újra formába lendülni? Rendszert vinni a mozgásba, kardiózni, erősíteni akarsz, de tartasz az esetleges sérülésektől? Lássuk, mindezt hogyan tudod megvalósítani.

Legjobb, ha egy edzésterv kidolgozásával kezded. Nem kell hozzá más, csak némi mankó, melyet az interneten könnyedén megtalálsz és a saját igényeid, napirended ismerete.

Gondold át, hogy hetente hány alkalommal szeretnél edzeni, mennyire legyen intenzív a mozgás és végül, de nem utolsósorban, melyek azok a mozgásformák, melyek hozzád a legközelebb állnak.

Lehetőségek

  • Aerob/kardió típusú edzés: futás, tánc, úszás. Ennek a mozgásformának a lényege, hogy folyamatos mozgásban tart.

  • Érősítés: súlyemelés. Az izomtömeg növelésének legjobb módja, emellett javítja az állóképességet.

  • Torna: Saját testsúlyos edzés forma, melynek nincs speciális eszközigénye.

  • HIIT: Olyan intenzív edzésforma, melyben a nagy, illetve alacsony intenzitású gyakorlatok váltakoznak.

  • Boot camp: Magas intenzitású köredzés, melynek célja az állóképesség és a fizikai erőnlét fejlesztése.

  • Balance és Stability: pilates, Core izomzatot erősítő gyakorlatsorozatok. A test koordinációt fejlesztő mozgásformák.

  • Flexibility: Jóga, izomnyújtó gyakorlatok. Olyan mozgásforma, mely segíti az izmok regenerálódását, emellett pedig csökkenti a sérülékenységet.

Általános állapotfelmérés

Kezdőként ez egy fontos lépés! Javasoljuk, hogy mielőtt elkezdesz aktívan sportolni, konzultálj egy személyi edzővel vagy pedig szakorvossal. Így kiszűrhetők olyan problémák, melyek a későbbiekben sérülésekhez vezethetnek.

Reális cél

A motiváció nagyon fontos, de előbb tisztáznod kell, hogy mi a célod. Fogyni szeretnél? Rugalmasabb, feszesebb testre vágysz? Esetleg erősödni kívánsz?

Ha például szeretnél részt venni egy futóversenyen, mely 5 km hosszú, érdemes fokozatosan emelni a távolságot mindaddig, amíg megállás nélkül teljesíteni tudod a távot.

További praktikus tanácsokat olvashatsz az Egészség Palace Webáruház cikkei között!

Hétköznapi rutin

Minden kezdet nehéz. Ha az edzést beilleszted a hétköznapjaidba, természetes lesz és hiányozni fog, ha kimarad. Teheted ezt úgy, hogy egy régi, rossz szokást helyettesítesz, vagy kijelölsz egy idősávot, amikor edzeni indulsz. Én például imádok munka után edzeni, mert még benne vagyok a napi rutinban.

Mennyi az annyi?

Fontos a pihenőnapok beiktatása, hiszen a testednek, az izmaidnak regenerálódásra is szüksége van. Én 6 évvel ezelőtt, amikor belevágtam a testedzésbe heti 3 alkalommal, az egész testre dolgoztam. Kb. két hónap után kezdtem izomcsoportok szerint folytatni a mozgást.

Az edzést követően tarts egy pihenőnapot, hogy izmaid regenerálódjanak. Tapasztalatom szerint kezdőként sokan elkövetik azt a hibát, hogy túledzik magukat, nem pihennek, gyors fejlődést szeretnének látni. Ha kevésnek találod az edzést, ne a számát, hanem inkább az intenzitását növeld. Ha nem adod fel, hidd el, látni fogod az eredményt is!

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Címkék: Vásárló

Vásárló Így rendeltünk online a járvány alatt
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2020. augusztus 1. 11:44
A GKI Digital mérései szerint a koronavírus okozta járványhelyzet miatt március közepe és április vége között több mint 50 ezer új vásárló jelent meg a magyar online kiskereskedelmi piacon, így az aktív online vásárló felnőtt lakosság száma elérte a 3,35 millió főt. De nem csak a digitális világhoz köthető vállalatok tudtak nőni a vírusválság idején.
Vásárló Alaposan felpörgette az online gasztronómiát a járvány
Márkázott tartalom | 2020. július 30. 08:47
A koronavírus járvány eléggé átrajzolta a gasztronómiáról alkotott képünket, hiszen az éttermeknek be kellett zárniuk, és akik nem tudtak alkalmazkodni, vagy megoldani a házhoz szállítást, mint szolgáltatást, le kellett húzniuk a rolót. A NetPincér ebből a helyzetből nagyon sokat profitált, hiszen velük együttműködve tudott a legtöbb étterem azonnal kiépíteni egy ilyen rendszert. Ez érthető is, mivel nekik már kész hálózatuk volt weboldallal és mobilos applikációval, ráadásul futárt is tudtak biztosítani. 
Vásárló Csúnya ősz közeleg: tömeges boltbezárások lehetnek hazai plázákban
Mester Nándor | 2020. július 30. 06:10
Egyre nagyobb sebet ejtenek az utazási korlátozások, a súlyos áruellátási gondok és a gyenge hazai kereslet a fontosabb bevásárlóközpontok bérlőin. Megrendülhet több budapesti plaza bérlői állománya, ha nem áll helyre a forgalmuk az ősz kezdetére. Az üzemeltetők adtak némi kedvezményt az üzleteknek, de a jelek szerint ez nem elég, hónapokon belül akár több bolt is bezárhat. 
Vásárló Hatalmas növekedési potenciál az online kereskedelemben
Márkázott tartalom | 2020. július 29. 10:54
A hazai e-kereskedelem gyors növekedésre volt képes az elmúlt években, a koronavírus-járvány pedig további bővülést tett lehetővé a szektor számára. De mit mutatnak a számok valójában? Sikertörténet vagy rosszul értelmezett statisztika?
Vásárló Romantikus pihenésre vágyik a kedvesével? Ezeket érdemes szem előtt tartania
Márkázott tartalom | 2020. július 21. 09:50
Egy romantikusan eltöltött hétvége nem csupán a kedvünkre, hanem a kapcsolatunkra szintén jó hatással lehet. Bár megvan a maga romantikája a spontán hétvégéknek is, azonban ha valóban viszonylag problémamentes és tökéletes nyugalomban szeretné eltölteni az időt a kedvesével, akkor érdemes indulás előtt legalább néhány nappal megszervezni a programot.  
Vásárló A tömegközlekedését üzemeltető céget keres egy magyar város
Privátbankár.hu | 2020. július 17. 08:21
A kormányzati Hivatalos Értesítőből derül ki az, hogy Nagykanizsa tömegközlekedésének biztosítására pályázatot ír ki a városvezetés.
Vásárló Édeshármas, avagy a mindenkit megmozgató tilalom
Márkázott tartalom | 2020. július 16. 08:51
A te partnered is bedobta már, hogy milyen izgalmas és újszerű lenne, ha kipróbálnátok hármasban? Lehet, hogy már egy ideje érlelitek a gondolatot, de nem jutottatok dűlőre, hogy férfi vagy nő legyen-e a harmadik? Maradjatok velünk, ez a cikk nektek szól!
Vásárló Kétszer annyiba kerül az alma, mint tavaly - a nyugdíjasoknak jobban fáj az élelmiszerár-emelés
Privátbankár.hu | 2020. július 10. 14:47
Az ATV Start című műsorának vendége volt kedden munkatársunk. Gáspár András a Privátbankár Árkosár-felmérésének legfrissebb eredményeiről illetve az élelmiszerárak emelkedésének hátteréről beszélt.
Vásárló A vizuális memória fejlesztésének fontossága iskolába lépés előtt
Márkázott tartalom | 2020. július 8. 10:12
Ha gyermeked az iskolakezdés küszöbén áll, akkor mindenképp érdemes nagy hangsúlyt fektetni a vizuális memóriájának a fejlesztésére. Mai cikkünkben megtudhatod, hogy miért is olyan fontos ez, illetve néhány játékos ötlettel is szolgálunk.
Vásárló Dinnyére sört? Megint történelmi csúcsra drágult a családi nagybevásárlás
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2020. július 7. 18:39
A koronavírus-járvány első hullámának lecsengésével párhuzamosan az élelmiszerárak tovább nőttek: 1 százalékkal drágább a bevásárlás májushoz képest Árkosár-felmérésünk szerint. Az éves drágulás ennél jóval több, 5 százalék fölé ugrott júliusban. Közel 22 ezer forintra lesz szükségünk ahhoz, hogy letudjunk egy átlagos nagybevásárlást. Megnéztük, hol és mennyibe kerülnek a nyár klasszikus hűsítői.  
hírlevél