2p
Egy hónap elteltével sem jelentkezett minden idők ötödik legnagyobb összegű magyar lottónyereményének tulajdonosa: március 15-én ütötte meg valaki a főnyereményt, ami 3 milliárd 54 millió forint volt.

A nagy nyertesnek a húzást követő 90 napig vehetik fel a nyereményt, vagyis június 12-ig kell jelentkeznie egy kizárólag számára fenntartott telefonszámon (06-20/933-0630). 

Mi történik, ha nem jelentkezik?

A fel nem vett nyeremények egy elkülönített nyereményalapba kerülnek, ezután 180 napig használhatók fel ugyanabban a játékban nyeremények céljára (különsorsolás, dotáció, nyereménykerekítés formájában) - mondta korábban a Díványnak Tulik Ágnes, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője. Ha erre a célra nem használják fel az összeget, úgy adóként a költségvetésbe fizetik be a fel nem vett nyereményeket.

Nem tudni, miért nem jelentkezett eddig a nyertes, talán úgy járt, mint egy amerikai sorstársa: ő egyszerűen kidobta a nyerő szelvényt, így nem tudta felvenni a nyereményt. Összesen 270 millió forintnyi dollárt bukott.

Az elfelejtett milliók

Néhány éve idehaza is történt hasonló, amikor egy 430 milliós telitalálatért végül senki sem jelentkezett. Ezenkívül a kilencvenes években egy 138 milliós, 2000-ben egy 225 milliós telitalálatért nem jelentkezett senki. A kisebb összegekről esetenként megfeledkeznek a játékosok, de az át sem vett nagy nyeremény meglehetősen ritka – tudta meg a BorsOnline a Szerencsejáték Zrt.-től.

Legutóbb egyébként tavaly szeptemberben nyert valaki hasonló összeget (3 milliárd 87 millió forintot) az ötösön: akkor alig pár nap után jelentkezett is az összegért, amit általában pár hét elteltével a legtöbben megtesznek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Fontos hír jött a benzinről, már ne tankoljon hétfőig!
Privátbankár.hu | 2024. május 17. 18:35
Pünkösd hétfőn tovább csökkennek az üzemanyagárak.
Vásárló Nem Magyarországot választotta célpontjául a kisbolt-specialista
Buksza blog | 2024. május 14. 10:04
A főleg élelmiszereket és italokat árusító lengyel Zabka három üzlet megnyitását tervezi májusban Romániában, majd ezt követően gyors terjeszkedésbe kezd. 
Vásárló Jelentős árcsökkentésre kényszerül a McDonald's: menüt adnának szendvicsárban az amerikai éttermekben
Buksza blog | 2024. május 14. 08:57
A McDonald’s arra készül, hogy extra árengedményt ad legalább egyik menüjére, hogy visszacsalogassa azokat a vendégeit, akik az infláció miatt az utóbbi időben inkább otthon főznek.
Vásárló Hamarosan szívhatják a fogukat az autósok?
Privátbankár.hu | 2024. május 11. 11:19
Az árcsökkenésnek vége szakadhat. 
Vásárló Nagyon bejött a "féláras" megoldás a magyar vásárlókat is megcélzó lengyel "cipőkirálynak"
Buksza blog | 2024. május 11. 09:37
Remekeltek az év elején a CCC cipőboltlánc üzletei. A nyereség a triplájára nőtt.
Vásárló Miért pont az Aldi vagy a többi diszkont? Megvan az új varázsszó
Buksza blog | 2024. május 9. 19:03
Az Aldi azon áruházláncok között lesz, amelyek jól jönnek majd ki abból az időszakból, amelyben az inflációval küszködő vásárlók sokkal jobban megnézik, mit vásárolnak a boltokban.
Vásárló Az elképzelhetetlent kínálja a svájci bicska új változata
Buksza blog | 2024. május 9. 15:13
A svájci bicska mögött 140 éves múlt áll, ám a fejlesztése soha nem áll meg egy pillanatra sem. Más kérdés, hogy amire a gyártó most készül, az igencsak meglepő változást hoz a bicska történetében.
Vásárló Hogyan tehetünk szert több bevételre?
Márkázott tartalom | 2024. május 9. 11:04
A nagy kérdés, ami a legtöbb ember foglalkoztatja: hogyan lehetnék gazdagabb, sikeresebb? Mit kellene tennem ahhoz, hogy biztonságos pénzügyi helyzetet teremtsek magamnak?
Vásárló Kitalálja, mennyivel olcsóbb ugyanaz a magyar tészta Romániában, mint nálunk?
Privátbankár.hu | 2024. május 9. 06:35
Bődületes a különbség - miért vásárolna itthon az, aki Romániában is megteheti?
Vásárló Ezért kellett új ellenséget keresnie a kormánynak: sosem láttunk még ilyet a magyar boltokban
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2024. május 9. 05:36
A Privátbankár Árkosár-felmérések bő 17 éves történetének legnagyobb éves árcsökkenését mértük a hazai hipermarketekben májusban - igaz, az áresés mértéke messze-messze elmarad a korábban látott óriási áremelkedésektől. Jó hír, hogy végre havi szinten is értelmezhető árcsökkenés történt az élelmiszerek frontján. Megnéztük azt is, hol a legolcsóbb a spárga, a párizsi és a csirkemáj.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG