BUX
36 785.28
+1.16%
+422.00
OTP
11 100.00
+1.65%
+180.00
MOL
1 808.00
+0.72%
+13.00
RICHTER
7 210.00
+1.91%
+135.00
MTELEKOM
381.00
-1.04%
-4.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. november 12. 10:53

Karácsonyhoz közeledve, az adventi időszakban ismét előkerül az ajándékok, az ünnepi dekor és menü kérdése, valamint felmerül az is, hogy milyen legyen a karácsonyfa. És nem csak olyan szempontból, hogy idén milyen színekben pompázzon. Ilyenkor bizony el kell dönteni azt is, hogy igazi vagy műfenyő alá kerüljenek az ajándékok szenteste.

Évek óta egyre többen döntenek a műfenyő mellett, hiszen az ünnep hangulatát egy jól megválasztott műfenyő ugyanúgy képes megidézni, mint igazi társa. Azonban ahhoz, hogy megtaláld a legszebb műfenyőt, érdemes jól átnézni a kínálatot, ugyanis műfenyők terén nagyobb a választék, mint gondolod.

2D, 3D, full 3D, színes?

A Gemini-Duo műfenyő piacán óriási a választék, aminek köszönhetően mindenki megtalálhatja az ízlésének és a pénztárcájának megfelelőt. A műfenyőket két csoportra oszthatjuk leveleik és színük alapján.

Leveleik kialakítása szerint megkülönböztetünk 2D, 3D, full 3D, tűlevelű és kevert levelű műfenyőket. Míg a 2D műfenyő levelei egyformák, laposak és szalagszerűek, addig a 3D esetén a levelek henger alakjuknak és élethű elhelyezésüknek köszönhetően tökéletes másai az igazi fenyőleveleknek. A full 3D pedig még ehhez képest is tökéletesebb és realisztikusabb kidolgozást jelent.

A tűlevelű műfenyő hosszabb henger alakú szálakból áll, a végük azonban lecsiszolt, ennek köszönhetően nem szúrnak. A kevert levelű fenyők pedig nevükhöz hűen 2D és 3D levelek vegyes elhelyezésével érik el a valósághű megjelenést.

Ha színekről van szó, ma már nagyon széles a paletta, és nem kell beérned az egyszerű zöld fenyővel. Gyakorlatilag a szivárvány minden színében találhatsz fenyőt a lilától elkezdve a rózsaszínen át a fehérig. Ha pedig havas hangulatot szeretnél szenteste, választhatsz havas műfenyőt, amit tűzálló műhóval fújnak be.

Hogyan válassz?

Választáskor a következő szempontokat kell figyelembe venned:

  • Hol szeretnéd felállítani a fát?

  • Milyen magas fát szeretnél, vagy milyen magas fa fér el a kiválasztott helyen?

  • Mennyi ideig szeretnéd használni?

Ha nagyobb térbe állítod a karácsonyfád, nyugodtan válassz szélesebb és magasabb műfenyőt, azonban ha nem központi helyre szánod, érdemesebb egy keskenyebb, alacsonyabb fát választani, mert az jobban elfér.

Időtállóság szempontjából pedig azt kell szem előtt tartani, hogy az olcsóbb fákat néhány évre tervezik, viszont ha hosszútávra (több mint 5 év) szeretnél műfenyőt venni, akkor inkább egy drágább, prémium minőségű fát vásárolj.

Miért válassz műfenyőt?

Az igazi kontra műfenyő vita évek óta eldönthetetlen. Az igazi mellett szól a fenyőillat, ami az ünnepi hangulat elengedhetetlen része, valamint az is, hogy egy gyökeres fa karácsony után kiültetve a kert éke lehet.

A műfenyő mellett viszont az szól, hogy nem kell évről évre a fa vásárlással és faragással bíbelődni, könnyen kezelhető, jól mutat, a levele pedig nem hullik és nem szúr. Mindig szimmetrikus és több évig használható.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Címkék: Vásárló

Vásárló Drágulnak az üzemanyagok - mire lehet számítani a kutakon?
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 10. 11:43
Aki tankolni akart, jobban jár, ha még szerdáig elintézi.
Vásárló Durván elszálltak az élelmiszerárak: 10 százalék fölé került az éves áremelkedés
Gáspár András | 2020. augusztus 10. 06:04
Bár a kosarunkat szinte forintra ugyanannyiért tölthetjük meg most, mint egy hónappal ezelőtt, a kép csalóka: két és fél éve nem mértünk akkora éves áremelkedést a hazai hipermarketekben, mint most augusztusban. A három vizsgált hazai hipermarket mindegyikében legalább 10 százalékkal emelkedett a Privátbankár Árkosár ellenértéke; a vizsgált termékek felénél két, az alma esetében három (!) számjegyű az áremelkedés.
Vásárló Az utazási irodák menteni akarják a menthetőt
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 8. 19:15
A koronavírus miatti globális leállás legnagyobb vesztesei között természetesen ott találjuk az utazási irodákat. Mit tehet egy iparág, amely a határok átlépéséből él, egy olyan időszakban, amikor az összes ország bezárt? Megpróbálja valahogy kihúzni, amíg tisztul a kép, és újra zöld jelzést kapnak az útlevelek, addig pedig – tulajdonképpen érthető módon – hallgat.  
Vásárló Lehetséges külföldi munkát találni nyelvtudás nélkül?
Márkázott tartalom | 2020. augusztus 3. 12:45
Bár a vírusválság megakasztotta a szabad mozgást a világban, még mindig sokan gondolkoznak külföldi munkavállaláson. De lehet-e külföldi munkát találni nyelvtudás nélkül?
Vásárló Nyáron is táplálkozhatsz egészségesen
Márkázott tartalom | 2020. augusztus 3. 10:17
Végre itt az igazi nyár, amikor szinte az ember nem is kíván semmilyen nehéz és bonyolult ételt. Ez annak is köszönhető, hogy a testünk a meleg miatt nem kíván semmi olyat, amit nehezen lehet emészteni. Éppen ezért a legjobb, ha inkább a zöldségekre és hasonló finomságokra koncentrálunk a fokozott folyadékpótlás mellett.
Vásárló 5 hasznos tipp mikrohullámú sütő vásárlásához
Márkázott tartalom | 2020. augusztus 2. 10:22
A mikrohullámú sütő minden konyha egyik leggyakrabban használt praktikus eszköze, sokan mégsem fordítanak elegendő figyelmet a kiválasztására, pedig az egyes típusok között igen jelentős különbségek lehetnek.
Vásárló Így rendeltünk online a járvány alatt
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2020. augusztus 1. 11:44
A GKI Digital mérései szerint a koronavírus okozta járványhelyzet miatt március közepe és április vége között több mint 50 ezer új vásárló jelent meg a magyar online kiskereskedelmi piacon, így az aktív online vásárló felnőtt lakosság száma elérte a 3,35 millió főt. De nem csak a digitális világhoz köthető vállalatok tudtak nőni a vírusválság idején.
Vásárló Ezért bizonyulhat okos döntésnek a hővisszanyerős szellőztető rendszer használata
Márkázott tartalom | 2020. augusztus 1. 10:27
Miként lehet hatékonyan és szemmel láthatóan csökkenteni a fűtési rendszer működése közben akaratlanul is fellépő hőveszteséget? Erre a kérdésre ad egyértelmű választ a hővisszanyerős szellőztető rendszer alkalmazása.
Vásárló Kerékpáros computer, amely segít az előtted álló célok elérésében
Márkázott tartalom | 2020. július 31. 10:44
A kerékpározás sokaknál több, mint szabadidős kikapcsolódást jelentő tevékenység. Vannak, akik versenyszinten foglalkoznak a sportággal, és céljuk a győzelem elérése, méghozzá teljesítményük folyamatos monitorozása és fokozása mellett.
Vásárló Kreatív és ötletes megoldások dekorációs világítások által
Márkázott tartalom | 2020. július 31. 10:36
A dekorációs világítás alkalmazása ma már nemcsak az előkelő rendezvényhelyszínek és luxusotthonok kiváltsága, hiszen a modern fényforrásoknak hála könnyedén az otthonunkba költöztethetjük a korszerű világítástechnika remekműveit.
hírlevél