4p
Vannak, akik egész életükben egyetlen egyszer sem költöznek, még mások össze sem tudják számolni, hány helyen laktak az utóbbi néhány évben. A költözködésnek számos oka van. Már talán egészen kis korunkban is áttelepülésre kényszerülünk, ha szüleink egy új városban képzelik el a közös jövőjüket, vagy az egyik szülő messze kap állást, és az ingázás vagy a távmunka nem megoldható. Később, az iskolás évek alatt az első saját szándékból történő költözésen is túlesünk, így beköltözünk egy kollégiumba vagy egy kiadó albérletbe.

Noha a fiatal kori költözések jobbára néhány táskányi cuccal megoldhatóak, felnőtt életünk során már rákényszerülünk arra, hogy szervezetten pakoljuk össze az addigra megszámlálhatatlanná duzzadó holmijainkat. Az egyik helyről a másikra való szállítást pedig legtöbb esetben már nem is tudjuk megoldani saját erőből, ezért vagy egy nagyobb, bérelhető szállító járműre van szükségünk, vagy egy profi költöztető csapatot bízunk meg a feladat lebonyolításával. Talán így járunk a legjobban. A költözés bivaly részét ugyanis letudhatjuk, ha egy nagy tapasztalattal rendelkező költöztető cégre bízzuk a cipekedést, a ki- és bepakolást, valamint a biztonságos szállítást is.

Ezekre a dolgokra figyeljünk oda költözéskor!

Noha egy átlag magyar életében csupán 1-2 alkalommal van szükség arra, hogy összegyűjtve az addigi összes holmit, áttelepüljön egy új otthonba, sokan az életvitelükből adódóan többször is költözésre kényszerülnek. Bár azoknak sem kellene aggódniuk, akik tapasztalatlanok a költözést illetően, a gyakorlott sorozat költözők számtalan trükköt ismernek már, amivel könnyedén új lakásba vagy házba települhetnek át. Ezeket a tippeket érdemes azoknak is megfogadni, akik csupán az első közös otthonukba kívánnak áttelepülni. Legyen szó akár a szomszéd utcába való átdobozolásról vagy új városba való elköltözésről, esetleg egy teljesen más országba való áttelepülésről, a költözésnek van néhány íratlan alapszabálya, amit illik betartani.

Ha időnk engedi, és nem kell azonnal elköltöznünk, akkor végezzünk egy nagytakarítást a holmijaink között. Ha már hosszú évek óta nem költöztünk, biztosan van számtalan olyan dolgunk, amit évek óta nem használtunk már. Ezeket szelektáljuk ki. A használhatóakat adományozzuk el, a limlomot pedig dobjuk ki. Csak azokat vigyük magunkkal az új helyre, amikre okvetlenül szükségünk van. Ezzel nem csak a költöztetést gyorsítjuk meg és spórolunk is, hanem az új otthonba való beköltözést is egyszerűbbé tesszük. A rendszerezés pedig a dobozolásnál sem árt, hiszen ha felcímkézzük a csomagokat, könnyebb lesz eligazodni a rengeteg hasonló doboz között.

A gyakran költözők már rutinból csomagolnak és lakják be az új otthont

Mivel a gyakran költözők azt szeretnék, hogy minden gördülékenyen menjen, ezért ők már felkészülten várják a költöztető kocsit. Tudják, hogy felesleges vagyonokat költeni például dobozokra, hiszen a legtöbb kisboltban ingyen is beszerezhetik azokat. A törékeny termékekhez sem kell drága csomagolásokat venni, elég reklámújságokkal vagy régebbi magazinok lapjaival kibélelni a dobozt és a törékeny tárgyak belsejét. A felcímkézés praktikusságát ők már régóta tapasztalják, így szobánként csoportosítják a holmikat, amiket beköltözésnél már eleve az adott helyiségbe tudnak szelektálni.

Ha vannak gyorsan szétszerelhető bútoraink, akkor azokat érdemes kisebb egységekre vagy lapokra szétszedni, még ha időbe is telik. A szállító jármű ugyanis az egyik legnagyobb költség a költözésnél, érdemes a hellyel okosan bánni. A legtöbb esetben a logikus gondolkodás és a felkészülés akár a felére is csökkentheti a fuvarok számát költözéskor.

Címkék: Vásárló

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Kellemetlen áremelkedésre ébredhetnek szerdán a magyar autósok
Privátbankár.hu | 2024. március 25. 12:47
Drágul a benzin a húsvéti ünnepek előtt. 
Vásárló Hiába van vasszigor a magyar diszkontokban, erre jutott a legújabb Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérés
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. március 25. 05:44
Februárhoz képest 1,9 százalékkal nőtt a Privátbankár Diszkont Árkosarában szereplő termékek átlagára. Októberhez képest viszont bő 4 százalékos a csökkenés.
Vásárló Újra napirendre került a vasárnapi boltzár, a szomszédban
Buksza blog | 2024. március 24. 16:09
Könnyen lehet, hogy kellemetlen meglepetés érheti hamarosan a Romániába utazó magyarokat, ugyanis a bukaresti kormányt azt fontolgatja, hogy bevezeti a boltok kötelező vasárnapi zárva tartását.
Vásárló „Eldugják” a csokit a vásárlók elől egy diszkontláncban
Privátbankár.hu | 2024. március 23. 12:46
Az áruházak egyik vásárlásra csábító trükkje, hogy a pénztárak futószalagjai fölötti polcokon csábító apróságokat kínálnak a vevőknek ösztönözve az impulzus vásárlást. Ez megváltozhat a jövőben.
Vásárló Pórul járt a Tesco, a Lidl jött ki jól a veszekedésből
Buksza blog | 2024. március 21. 10:16
Mélyen a zsebébe kell nyúlnia a Tescónak azt követően, hogy a fellebbviteli bíróság is úgy találta, megtévesztő, ha úgy reklámozza Clubcardjának árait, mintha azok a Lildlénél is kedvezőbbek lennének.
Vásárló A romániai vásárlók nem ismernek tréfát
Privátbankár.hu | 2024. március 20. 15:21
Romániában győzelemre állnak a hazai élelmiszerek. Az ottani vásárlók többsége azokat választja a külföldi termékek helyett. Előbb leveszik a polcról a helyben termelt árut és csak utána nézik meg az árát. 
Vásárló Az osztrák nyugdíj igénylése
Márkázott tartalom | 2024. március 20. 09:47
Amennyiben életünk során nem csak Magyarországon dolgoztunk, hanem más országokban is, akkor jó tudni, hogy ezekből az országokból is számíthatunk nyugdíjkifizetésre. Ha Ausztriában dolgoztunk, akkor attól függően, hogy ez az időtartam mennyi volt, kaphatunk nyugdíjat egyenesen az osztrák nyugdíjfolyósítótól, vagy a magyar nyugdíjunkat emeli meg ez az időszak. Cikkünkben segítséget nyújtunk az osztrák nyugdíjrendszer megismeréséhez.
Vásárló Megváltozhatnak az áruházak, 237 000 milliárd forintból
Buksza blog | 2024. március 19. 08:36
Az EU rendületlenül alkotja azokat az új szabályokat, amelyek célja a kontinens iparának támogatása a fenntarthatóvá válásban és a digitalizálás elsajátításában. A kiskereskedelem is beállt a sorba.
Vásárló Fordulat az Ikeánál, már látszik, mire számíthatnak a magyar vásárlók
Privátbankár.hu | 2024. március 16. 16:19
Az Ikea vissza akarja hozni az elmúlt évek drasztikus inflációja előtti időszakot, ez pedig az árak jelentős csökkentését helyenként akár a profit rovására is.
Vásárló Extrém ízeket kaphatnak a kenyerek
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. március 16. 11:36
A margetingguruk legújabb ötlete, hogy kézzelfoghatóvá, pontosabban ízlelhetővé teszik az emberi érzelmeket, amihez a mesterséges intelligenciát hívták segítségül. Kiderül, beveszik-e ezt az emberek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG