BUX
36 591.83
-0.45%
-165.00
OTP
11 070.00
-0.27%
-30.00
MOL
1 770.00
-0.84%
-15.00
RICHTER
7 200.00
-0.41%
-30.00
MTELEKOM
383.00
-0.26%
-1.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. november 3. 11:30

Vannak, akik egész életükben egyetlen egyszer sem költöznek, még mások össze sem tudják számolni, hány helyen laktak az utóbbi néhány évben. A költözködésnek számos oka van. Már talán egészen kis korunkban is áttelepülésre kényszerülünk, ha szüleink egy új városban képzelik el a közös jövőjüket, vagy az egyik szülő messze kap állást, és az ingázás vagy a távmunka nem megoldható. Később, az iskolás évek alatt az első saját szándékból történő költözésen is túlesünk, így beköltözünk egy kollégiumba vagy egy kiadó albérletbe.

Noha a fiatal kori költözések jobbára néhány táskányi cuccal megoldhatóak, felnőtt életünk során már rákényszerülünk arra, hogy szervezetten pakoljuk össze az addigra megszámlálhatatlanná duzzadó holmijainkat. Az egyik helyről a másikra való szállítást pedig legtöbb esetben már nem is tudjuk megoldani saját erőből, ezért vagy egy nagyobb, bérelhető szállító járműre van szükségünk, vagy egy profi költöztető csapatot bízunk meg a feladat lebonyolításával. Talán így járunk a legjobban. A költözés bivaly részét ugyanis letudhatjuk, ha egy nagy tapasztalattal rendelkező költöztető cégre bízzuk a cipekedést, a ki- és bepakolást, valamint a biztonságos szállítást is.

Ezekre a dolgokra figyeljünk oda költözéskor!

Noha egy átlag magyar életében csupán 1-2 alkalommal van szükség arra, hogy összegyűjtve az addigi összes holmit, áttelepüljön egy új otthonba, sokan az életvitelükből adódóan többször is költözésre kényszerülnek. Bár azoknak sem kellene aggódniuk, akik tapasztalatlanok a költözést illetően, a gyakorlott sorozat költözők számtalan trükköt ismernek már, amivel könnyedén új lakásba vagy házba települhetnek át. Ezeket a tippeket érdemes azoknak is megfogadni, akik csupán az első közös otthonukba kívánnak áttelepülni. Legyen szó akár a szomszéd utcába való átdobozolásról vagy új városba való elköltözésről, esetleg egy teljesen más országba való áttelepülésről, a költözésnek van néhány íratlan alapszabálya, amit illik betartani.

Ha időnk engedi, és nem kell azonnal elköltöznünk, akkor végezzünk egy nagytakarítást a holmijaink között. Ha már hosszú évek óta nem költöztünk, biztosan van számtalan olyan dolgunk, amit évek óta nem használtunk már. Ezeket szelektáljuk ki. A használhatóakat adományozzuk el, a limlomot pedig dobjuk ki. Csak azokat vigyük magunkkal az új helyre, amikre okvetlenül szükségünk van. Ezzel nem csak a költöztetést gyorsítjuk meg és spórolunk is, hanem az új otthonba való beköltözést is egyszerűbbé tesszük. A rendszerezés pedig a dobozolásnál sem árt, hiszen ha felcímkézzük a csomagokat, könnyebb lesz eligazodni a rengeteg hasonló doboz között.

A gyakran költözők már rutinból csomagolnak és lakják be az új otthont

Mivel a gyakran költözők azt szeretnék, hogy minden gördülékenyen menjen, ezért ők már felkészülten várják a költöztető kocsit. Tudják, hogy felesleges vagyonokat költeni például dobozokra, hiszen a legtöbb kisboltban ingyen is beszerezhetik azokat. A törékeny termékekhez sem kell drága csomagolásokat venni, elég reklámújságokkal vagy régebbi magazinok lapjaival kibélelni a dobozt és a törékeny tárgyak belsejét. A felcímkézés praktikusságát ők már régóta tapasztalják, így szobánként csoportosítják a holmikat, amiket beköltözésnél már eleve az adott helyiségbe tudnak szelektálni.

Ha vannak gyorsan szétszerelhető bútoraink, akkor azokat érdemes kisebb egységekre vagy lapokra szétszedni, még ha időbe is telik. A szállító jármű ugyanis az egyik legnagyobb költség a költözésnél, érdemes a hellyel okosan bánni. A legtöbb esetben a logikus gondolkodás és a felkészülés akár a felére is csökkentheti a fuvarok számát költözéskor.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Címkék: Vásárló

Vásárló Nincs maszk? Leszállíthatják a BKK járatairól
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 14. 07:56
Lazul a maszkviselési fegyelem.
Vásárló Drágulnak az üzemanyagok - mire lehet számítani a kutakon?
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 10. 11:43
Aki tankolni akart, jobban jár, ha még szerdáig elintézi.
Vásárló Durván elszálltak az élelmiszerárak: 10 százalék fölé került az éves áremelkedés
Gáspár András | 2020. augusztus 10. 06:04
Bár a kosarunkat szinte forintra ugyanannyiért tölthetjük meg most, mint egy hónappal ezelőtt, a kép csalóka: két és fél éve nem mértünk akkora éves áremelkedést a hazai hipermarketekben, mint most augusztusban. A három vizsgált hazai hipermarket mindegyikében legalább 10 százalékkal emelkedett a Privátbankár Árkosár ellenértéke; a vizsgált termékek felénél két, az alma esetében három (!) számjegyű az áremelkedés.
Vásárló Az utazási irodák menteni akarják a menthetőt
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 8. 19:15
A koronavírus miatti globális leállás legnagyobb vesztesei között természetesen ott találjuk az utazási irodákat. Mit tehet egy iparág, amely a határok átlépéséből él, egy olyan időszakban, amikor az összes ország bezárt? Megpróbálja valahogy kihúzni, amíg tisztul a kép, és újra zöld jelzést kapnak az útlevelek, addig pedig – tulajdonképpen érthető módon – hallgat.  
Vásárló Lehetséges külföldi munkát találni nyelvtudás nélkül?
Márkázott tartalom | 2020. augusztus 3. 12:45
Bár a vírusválság megakasztotta a szabad mozgást a világban, még mindig sokan gondolkoznak külföldi munkavállaláson. De lehet-e külföldi munkát találni nyelvtudás nélkül?
Vásárló Nyáron is táplálkozhatsz egészségesen
Márkázott tartalom | 2020. augusztus 3. 10:17
Végre itt az igazi nyár, amikor szinte az ember nem is kíván semmilyen nehéz és bonyolult ételt. Ez annak is köszönhető, hogy a testünk a meleg miatt nem kíván semmi olyat, amit nehezen lehet emészteni. Éppen ezért a legjobb, ha inkább a zöldségekre és hasonló finomságokra koncentrálunk a fokozott folyadékpótlás mellett.
Vásárló 5 hasznos tipp mikrohullámú sütő vásárlásához
Márkázott tartalom | 2020. augusztus 2. 10:22
A mikrohullámú sütő minden konyha egyik leggyakrabban használt praktikus eszköze, sokan mégsem fordítanak elegendő figyelmet a kiválasztására, pedig az egyes típusok között igen jelentős különbségek lehetnek.
Vásárló Így rendeltünk online a járvány alatt
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2020. augusztus 1. 11:44
A GKI Digital mérései szerint a koronavírus okozta járványhelyzet miatt március közepe és április vége között több mint 50 ezer új vásárló jelent meg a magyar online kiskereskedelmi piacon, így az aktív online vásárló felnőtt lakosság száma elérte a 3,35 millió főt. De nem csak a digitális világhoz köthető vállalatok tudtak nőni a vírusválság idején.
Vásárló Ezért bizonyulhat okos döntésnek a hővisszanyerős szellőztető rendszer használata
Márkázott tartalom | 2020. augusztus 1. 10:27
Miként lehet hatékonyan és szemmel láthatóan csökkenteni a fűtési rendszer működése közben akaratlanul is fellépő hőveszteséget? Erre a kérdésre ad egyértelmű választ a hővisszanyerős szellőztető rendszer alkalmazása.
Vásárló Kerékpáros computer, amely segít az előtted álló célok elérésében
Márkázott tartalom | 2020. július 31. 10:44
A kerékpározás sokaknál több, mint szabadidős kikapcsolódást jelentő tevékenység. Vannak, akik versenyszinten foglalkoznak a sportággal, és céljuk a győzelem elérése, méghozzá teljesítményük folyamatos monitorozása és fokozása mellett.
Friss
hírlevél