TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Tegyük fel, hogy ott állunk a választás előtt, akármilyen piacról is legyen szó, előttünk két ajánlat: melyik alvállalkozóval dolgozzak? Tegyük fel, hogy mindkettő egyforma minőségben szolgáltat, és egyforma árakon. Mi alapján döntünk?

Aki régóta dolgozik saját cégén keresztül különféle partnerekkel, tudja a választ. Tudja, hogy mikor lehet egy korrektnek látszó kapcsolatból energiavámpír-rémálom: amikor gond adódik, és rugalmasságra, személyes kapcsolatra, odaadásra van szükség. Rá kell tehát jönni, melyik alvállalkozó fogja az én problémámat baj esetén átérezni annyira, hogy a saját munkája iránti elkötelezettség és szenvedély miatt minden követ megmozgat értem.

Mi ilyen partnereket keresünk. És mi így is dolgozunk: szívből, kedvesen, szenvedéllyel

A RackForest 2014-ben azzal a céllal indult, hogy egyrészt nagyon megbízható, nagy rendelkezésre állást biztosító szerverparkot felügyeljen és kínáljon, illetve hogy partnere legyen a cégeknek, ne a “hosztingvállalat, akinek a weboldalán minden évben be kell pipálni a megfelelő válaszokat”. Nem robotok vagyunk. Ha látjuk, hogy az egyik ügyfél szervere már alig bírja a terhelést, beteszünk mellé egy másik szervert, anélkül, hogy kérnék. Mert nem akarjuk, hogy neki rossz legyen. Egy robotnak mindegy lenne, a robot csak a pontosságot ismeri. Mi az embert is.

A magyar hoszting- és bérszerver-piac tele van kis szolgáltatókkal, akik alacsony árakon dolgoznak, és vannak specialisták, akik egy típusú igényre keresik az optimalizált választ. A hatalmas cégóriások földi halandókkal alig állnak szóba, és nehezen vehetőek rá arra, hogy eltérjünk az általános szerződési modelltől, ha valami speciális kellene nekünk. A RackForest 2019-re az a cég lett, aki az óriások által nyújtott minőséget tudja adni, az alig valahol tapasztalható rugalmassággal, és empatikus gondoskodásával.

Nem biztos, hogy az ügyfél tudja, pontosan milyen konfiguráció kell neki, és az sem biztos, hogy mi tudjuk, mire van szüksége az alkalmazásának. De az biztos, hogy gyorsan kitaláljuk együtt, ha máshogy nem, engedjük kipróbálni, és majd utána kell dönteni. Nálunk az ügyfelekre az irodában is a keresztnevekkel hivatkozunk. Ez nem szokás máshol, ott inkább úgy emlegetnék a szervereket, hogy “az Extreme Digital” vagy “Kulcs-Szoft gépek”. Nálunk, ha Ferire vagy Tiborra kérdez rá valaki, rögtön tudja a megkérdezett, kiről van szó.

Magyarország három legjobb helyszínén van szerverparkunk. mindenhol két különálló szünetmentes, két külön trafó, tehát árambetáplálás is -, egyik helyen dupla dízelaggregát a szimpla helyett. A három telephely között most bővítünk sávszélességet 40-ről 100 gigára, amit ingyen használhatnak az ügyfelek egy ésszerű szintig. Vannak, akik mindhárom helyszínen ott vannak, így érnek el egy olyan biztonságot, amit rajtunk kívül kevesen tudnak biztosítani - a földrajzi redundancia és a hatalmas sávszélesség a telephelyek között azoknak fontos, akik számára tényleg megengedhetetlen a kiesés. A külföldi irány nálunk 50 giga, két helyszínen kapcsolódva, két egymástól független szolgáltatótól.

És e mellett versenyképes árakat tudunk tartani, egyszerűen azért, mert ezek mellett a hatékonyságra is oda tudtunk figyelni. Alacsony energiafogyasztású és megbízható szervereket vásárolunk, és használjuk a freecooling kínálta előnyöket. Az ügyfelek megtapasztalták ezt, mert öt év alatt nyolc rack-szekrényből egy kétezer szervert üzemeltető, 500 milliós árbevételt produkáló céggé nőttünk.

Nabil Atiyeh, ügyvezető, tulajdonos (RackForest)

Mit tudunk nyújtani hosztingban?

Tudjuk azt a minőséget, amit általában csak a nagyok tudnak. Rugalmasak vagyunk, és akár két nap alatt is be tudunk indítani egy új szolgáltatást, az első email-váltástól számítva. Megkérdeztük az ügyfeleket, mit szeretnek bennünk a legjobban, és nagyon sokan válaszolták: a technikai és az egyéb dolgozókat is nagyon könnyű elérni nálunk. Ez, szerintünk, elengedhetetlen.

Mit tudunk nyújtani bérszerver téren?

A hoszting áránál alig többért tudunk szerver bérlést biztosítani: nem kell sajátot vásárolni, emellé két óra alatt cserélünk hardvert, ha kell. Azért tudunk ilyen magabiztosak lenni, mert nagyon jó minőségű Supermicro szerverekkel dolgozunk. Ha 10 gigát ígérünk sávszélességre, akkor az annyi is lesz, mérhető, kihasználható, mindig. Nálunk egy vonalon mindig kényelmesen elférnek az ügyfelek, nem terhelünk túl.

Mit tudunk nyújtani VPS téren?

A már említett kiváló szervereket, a remek hálózatunkat, és azt a kényelmet, hogy alig kell megnyomni pár gombot ahhoz, hogy újabb és újabb erőforrásokat adjunk a tevékenységünk megsegítésére.

Hogyan üzemeltetünk?

Hatalmas tapasztalattal rendelkező, profi rendszergazda gárdával, akik külön kiműveltek az elosztott és magas rendelkezésre állású webkiszolgáló rendszerekben és webshopokban. Saját infrastruktúrán szolgáltatunk, így nincs ujjal mutogatás, hogy ezt a problémát nem itt, hanem ott tessék megoldani. 
Egy olyan céget akartunk létrehozni, amire büszkék vagyunk. Most egy olyan cégen dolgozunk, ami új alapokra helyezi azt, ahogyan egy hoszting cégre gondolunk. Mindig megkeressük, éppen mi a leggyengébb pontunk, és azon dolgozunk, így leszünk egyre erősebbek, miközben megtartjuk azt a közvetlenséget, amit mi is szeretünk megkapni másoktól. Szeretnénk azt hinni, hogy aki velünk dolgozott, utána nagyobb elvárásokat támaszt már a hasonló szolgáltatók felé, és így lesz egyre jobb a magyar piac.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Vásárolj Windows 10-et mindössze 3000 forintért a Keysoff.com Őszi vásárán
PR | 2020. szeptember 22. 10:00
Ennél nagyobb már nem is lehetne. A Keysoff.com rendkívül keresetté vált, mivel az Őszi vásáruk visszatért, amely segítségével akár 45%-ot is lefaraghattok a Microsoft szoftvereinek árából. Tehát mi másra várnál? Frissíts most a legfrissebb Windowsra, vagy vásárold meg bármelyik Microsoft terméket ma, és spórolj nagyot, miközben garantáltan eredeti licenc kulcsot vásárolsz a Keysoff.comtól.
Vásárló Még drágább lehet a kenyerünk: újabb áremelés készül
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 15. 08:44
Biztosra ígérik a lisztáremelést erre a hónapra - kevés és gyenge minőségű búza termett Magyarországon. Ez a kenyér árát is tovább emelheti, pedig már így is 10-15 százalékot drágult tavalyhoz képest.
Vásárló Magyar fejlesztésű tüdővitamin-készítmény került a gyógyszertárak polcaira
Fizetett tartalom | 2020. szeptember 14. 17:18
Az Air7 hatóanyagainak összetételét a tüdő igényeinek kielégítésére állították össze. A tüdő vitaminjának megalkotását a pandémia hívta életre, hiszen a SARS-CoV-2 légzőszervi vírusról beszélünk. A táplálékkiegészítő nem gyógyír a betegségre, azonban abban egyetértés van az orvostársadalomban, hogy egészséges tüdővel jobb eséllyel indulunk a vírus ellen.
Vásárló A zenei ízlés és a személyiség
Márkázott tartalom | 2020. szeptember 14. 15:29
A zenei ízlés maximálisan szubjektív dolog, így igen nehéz meghatározni, hogy mi is a jó, és milyen személyiségre utal bizonyos stílusok hallgatása. Mégis, ez nagyon sokat elárul arról a személyről, aki a zenét hallgatja. Lássuk, hogy mit tudhatunk a különböző stílusokról!
Vásárló Az ittas vezetés még mindig óriási probléma Magyarországon
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 14. 11:25
Európában a közúti balesetek mintegy negyedét okozza az alkoholfogyasztás. Hazánkban ez az arány jóval alacsonyabb, azonban még mindig sok az ittasan okozott baleset, ráadásul több évnyi javulást követően az idei év első nyolc hónapjában romlott a helyzet. A ma kezdődő és idén az online térben zajló Biztonság Hetének, a MABISZ és az ORFK-OBB közös kezdeményezésének is a központi témája az ittas vezetés veszélye.
Vásárló A babakonyha örök
Márkázott tartalom | 2020. szeptember 10. 13:42
Érezted már azt, hogy szívesen lennél ma kisgyerek? Hiszen olyan izgalmas és sokszínű választék várja a babakonyha-kiegészítőkre áhítozó gyerkőcöket. Ha szerencséd van, és a te kicsikéd is szereti ezt a különleges világot, akkor újraélheted gyermekkorod kedvenc játékait.
Vásárló Tolltartó helyett laptop – hogyan zavar be az iskolakezdés költségeibe a koronavírus?
Valkai Nikoletta | 2020. szeptember 10. 06:06
Minden nyár végén pénzügyileg igen megterhelő tud lenni a szülőknek az iskolakezdéssel járó kiadások fedezése. Különösen úgy, hogy ezúttal nem látni, mikor kell esetleg ismét átállni digitális oktatásra, ami miatt sok családi költségvetésbe most egy új számítógép vagy tablet árát is be kellett kalkulálni.
Vásárló 8 ezer forintot fizethet, aki nem hord maszkot a BKK járatain
Privátbankár.hu / MTI | 2020. szeptember 9. 06:13
Mostantól pénzbüntetéssel szankcionálható, ha valaki nem visel maszkot, vagy ha azt szabálytalanul hordja - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
Vásárló Elszálló élelmiszerárak: újabb fájdalmas áremelkedés szakadt ránk
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2020. szeptember 8. 19:26
A Privátbankár.hu legfrissebb Árkosár-felmérése szerint továbbra sem fékez az élelmiszerárak emelkedése: augusztus után szeptemberben is kétszámjegyű áremelkedést mértünk. Több mint 13 éve havi rendszerességgel publikált árkörképünk az ősz első hónapjára újabb történelmi csúcsra ért.
Vásárló Frappáns ajándékötletek foglalkozással kapcsolatban
Márkázott tartalom | 2020. szeptember 8. 14:18
Egy klassz kis ajándékon töröd a fejed barátod vagy esetleg valamely családtagod számára? Ha szereti a munkáját, vagy él-hal a hobbijáért, itt van számodra egy szuper ötlet. Egy ajándéktárgy, rajta valamilyen frappáns, szórakoztató szöveggel az adott foglalkozással vagy hobbival kapcsolatban remek meglepetésnek bizonyulhat.
Friss
hírlevél