2p
Apróságokon múlik, hogy kidőlünk-e két hétre a munkából vagy sem.

Végül csak nem úsztuk meg, így Európa után Magyarországra is megérkezett az influenzajárvány, január második hetében összesen 31 600 ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Az OEK virológiai vizsgálatai szerint jelenleg az A vírus a leggyakoribb, ebből is a sokak számára szövődménymentes, az idősek számára azonban akár halált is jelenthető H3N2 altípus tombol az országban, ezt közölte az ÁNTSZ a Privátbankár.hu-val.

A legjobb védekezés a WHO szerint a védőoltás, ez azonban csak 10-14 nap múlva fejti ki a hatását, így aki beoltatná magát, kérjen külön időpontot az orvosától, hogy ne a betegekkel teli váróban kelljen ülnie, az oltás előtt elkapott influenza ellen ugyanis a vakcina nem nyújt védelmet. Emellett járvány idején különösen fontos, hogy ügyeljünk a megfelelő higiéniára, ezzel ugyanis elkerülhető a betegség továbbterjesztése.

Nem akarok influenzás lenni, mit csináljak?

Influenza járvány idején a fertőződés esélye csökkenthető, ha elkerüljük a zsúfolt helyeket, az irodát, szobát szellőztessük gyakran. Ebben az időszakban különösen fontos a kézmosás, mossunk gyakran kezet szappannal és meleg vízzel, kiváltképp, ha előtte köhögtünk, tüsszögtünk, orrot fújtunk. Ilyenkor jó szolgálatot tesznek az alkohol bázisú kézfertőtlenítők, fertőtlenítőszappanok is.

Egyébként itt is érvényesül az örökbecsű „zsebkendőbe köhögj, tüsszents” szabály, ezt utána lehetőleg dobjuk ki, ne hurcoljuk a zsebünkben. Kerüljük továbbá a szokásos köszönési formákat, így a kézfogást és a puszilkodást, ez ugyanis tovább segíti a vírus terjedését. Ha pedig már elkaptuk az influenzát, tegyünk egy szívességet a környezetünknek és maradjunk otthon, pihenjünk és igyunk minél több folyadékot.

Kíváncsi vagy, mi a különbség vírus és baktérium okozta fertőzés között, és mit mivel tudsz otthon kezelni? Ha igen, az alábbi videó neked szól:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Egyértelmű mondás jött a magyar Tesco sorsáról
Buksza blog | 2024. április 16. 07:29
Bár legutóbb a Sparral csapott össze a kormány, de a Tesco is az "örök" felvásárlási célpontok között szerepel. Úgy tűnik, marad ebben a státuszban.
Vásárló Észrevette? Szép csendben tovább kúszik felfelé a családi nagybevásárlás ára
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2024. április 10. 05:44
Idén szinte minden hónapban drágább lett egy kicsit a nagybevásárlás, nincs ez másképp áprilisban sem - megint feljebb kúsztak az árak az előző hónaphoz képest. Tavaly ilyenkor viszont még drágábban vásárolhattunk, így a bázishatás továbbra is kitart: éves szinten árcsökkenésről számolhatunk be, és pár hónapig ez így is marad még. Míg azonban 2 évvel ezelőtt még a 30 ezer forintos kosárérték is brutálisan drágának tűnt, most a 35 ezer is realitás. Itt a Privátbankár legfrissebb Árkosár-felmérése.
Vásárló Vége lett a marakodásnak, visszatértek a kiebrudalt termékek a carrefouros polcokra
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 12:51
Róka fogta csuka, csuka fogta róka helyzetbe kerültek a kiskereskedők és a legismertebb élelmiszer- és italmárkák tulajdonosai azzal, hogy a felek médiapartnerekké is váltak.
Vásárló Új frontot nyitott a Temu
Buksza blog | 2024. április 8. 11:51
A Temu csak másfél éve jelent meg a Kínán kívüli online piacon, ám máris csavar egyet azon a stratégián, hogy nagyon alacsony áraival elszívja a vevőket versenytársaitól.
Vásárló Megbukott a kísérlet a boltok pénztárainál
Buksza blog | 2024. április 8. 08:55
Az áruházláncok folyamatosan keresik a módját annak, hogy összekapcsolják a várlást és a mobilfizetési lehetőségeket, ám úgy tűnik göröngyös útra léptek kísérleteikkel.
Vásárló Hogyan befolyásolja a máj egészsége az epe működését?
Márkázott tartalom | 2024. április 5. 19:01
Az emberi test egy meglehetősen komplex felépítésű rendszer, melynek a működését még máig sem sikerült a tudósoknak teljes egészében megfejtenie. Az azonban már világos, hogy szinte minden mindennel összefügg, és ha egy szerv működése rendellenessé válik, az akár a teljes szervezetre, fizikai és mentális állapota is kihathat.
Vásárló Mit jelent valójában a szeretet, és hogyan függ össze az önzetlenséggel?
Márkázott tartalom | 2024. április 5. 10:17
Tetszik vagy sem, voltaképpen az egész életünk egy olyan út, amin folyamatosan fejlődünk, részben az eleve bennünk lévő vonásokból kiindulva, másrészt az életünk ránk gyakorolt hatásai által.
Vásárló A Lidl nagyobbat harapott az osztrák piacból
Privátbankár.hu | 2024. április 4. 18:36
Az osztrák Lidl növelte piaci részesedését Ausztriában. 
Vásárló A környezettudatos stretchfóliák alkalmazásának előnyei
Márkázott tartalom | 2024. április 4. 12:57
Biztosan te is láttál már olyan videót a közösségi média platformokon, amelyekben fóliák és műanyag flakonok között úszkáló állatok láthatók. Ezek ékesen bizonyítják, hogy égető szükség van a hatékony és környezettudatos megoldásokra az ipari fóliázás terén is.
Vásárló A jakuzzi külseje is fontos
Márkázott tartalom | 2024. április 3. 12:49
A masszázsmedence pozitív tulajdonságai akkor érvényesülnek igazán, ha rendszeresen sor kerül a használatára. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a külsejében is örömét lelje mindenki. Fontosak a tetszetős formák, a modern színek és az időtállóság. A cikkben minden fontos kérdést megválaszolunk a témával kapcsolatban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG