BUX
31 985.33
-0.25%
-80.00
OTP
9 335.00
-0.59%
-55.00
MOL
1 849.00
-1.91%
-36.00
RICHTER
5 865.00
+1.12%
+65.00
MTELEKOM
358.00
+2.14%
+7.00
 
2020. március 12. 15:45

A tavasz közeledtével nemcsak a ruhatárunk, de a kertünk, balkonládáink is frissítésre szorulnak. És ha régóta gondolkodsz már azon, hogy hogyan dobd fel a teraszodat vagy csak az ablakpárkányodat, íme néhány tipp:

A fűszernövények nemcsak szépek, de finomak és illatosak is - Ne érd be a szárítottal!

A fűszernövények méretük miatt tökéletesek a cserepes tartásra, és így remekül illik akár a legkisebb teraszra is. Nem elhanyagolható szempont, hogy kevés gondozást igényelnek, és beszerzésük sem kerül egy vagyonba. Cserébe szépek, hasznosak és egészségesek!

A sikeres kertészkedés megfontolt döntésekkel kezdődik!

A gyors és biztos siker záloga, ha palántákat vásárolunk, ugyanis magról ültetve 2-3 hónap kell a növénynek, hogy elérje a palánta méretet. Palántát kertészetekben, piacokon vagy bármely élelmiszer üzletben vásárolhatunk. A zöldség pultból vásárolt fűszernövények gyakran rövid életűek, amelynek az az oka, hogy a műanyag edényben általában tőzeg található, amely nem tartalmaz a növény számára elegendő tápanyagot. Ha azt szeretnénk, hogy sokáig otthonunk dísze és ételeink ízesítője legyen, tápdús talajba ültessük át őket, melyet homokkal, perlittel vagy kókuszfölddel keverjünk el, az ültető edény alján pedig feltétlenül legyen lyuk, hogy a felesleges víz távozhasson.

Elhelyezésük szempontjából fontos a fűszernövények származása. A legtöbb fűszernövény mediterrán származású (kapor, zsálya, bazsalikom, kakukkfű, koriander, oregano, levendula), amelyek a meleg, napsütéses időt és a jó vízelvezetésű talajt kedvelik, és jó hír, hogy kevés locsolást igényelnek. A nem mediterrán növények, mint a menta és a petrezselyem az árnyékos helyeket és a nedves talajt kedvelik.
Termesztési idejük szerint lehetnek örökzöld évelők (kakukkfű, rozmaring, zsálya, levendula), évelők (majoránna, menta, oregano, tárkony) és egynyáriak (bazsalikom, petrezselyem, kapor, koriander). Az egynyáriakat évente újra kell ültetni, az évelők viszont egész évben maradhatnak a teraszokon, ablakpárkányokon, és még metszésre sincs szükségük!

Kezdésnek érdemes a könnyen kezelhető fajták közül választani, ez lehet snidling, petrezselyem, kakukkfű, koriander, oregano vagy bazsalikom.

Heti 1-2 öntözéssel gyönyörű és illatos növények díszíthetik otthonunkat, melyeket bátran használjunk tésztákhoz, levesekbe vagy salátákhoz!

Méhhotel a Földért!

És miután tettünk a lakásunk szépítéséért, tegyünk egy kicsit a Földért is. A bee hotel erkélyre, teraszra, társasházak udvarára kihelyezhető, olyan természetes anyagokból készült kis építmény, amely biztonságot nyújt a méheknek és más hasznos rovarféléknek.

A Greenpeace indított erre egy szuper kis kampányt Csípem a méheket címmel, nézz utána és légy tudatos városlakó!

Vásárló Adjunk a minőségre is!
Privátbankár.hu | 2020. március 30. 08:46
Fertőtlenítsünk! - ez most a legfontosabb. Mi az otthonunkban, a hivatásos takarítók pedig mindenhol, ahol csak megfordulunk. Csakhogy mégsem becsüljük meg őket eléggé, ezért a változás érdekében érzékenyítő kampány indult.
Vásárló Kérjük most ne menjen kirándulni a Normafára!
Privátbankár.hu / MTI | 2020. március 29. 07:24
A polgármester a sportolásra más helyszínt javasol, mert túl sokan járnak a hegyre kikapcsolódni.
Vásárló Nagyon elment a magyarok kedve a dízelautóktól
Privátbankár.hu | 2020. március 26. 11:40
Újabb mélyponton áll a dízelautók népszerűsége: tavaly a forgalomba helyezett új személygépkocsiknak mindössze 20 százaléka működött gázolajjal.
Vásárló Mégsem lesz áramszünet? A munkák többségét elhalasztja az E.ON
Privátbankár.hu | 2020. március 25. 07:48
Csak a legszükségesebb beavatkozásokat végzik el.
Vásárló Beesett a használt autók kereslete
Privátbankár.hu | 2020. március 23. 14:18
Komoly keresletcsökkenésre kell felkészülniük az eladóknak - jósolja a Használtautó.hu.
Vásárló A piacoknak nem kell bezárni 15 óra után
Privátbankár.hu | 2020. március 18. 19:02
Az elrendelt veszélyhelyzeti intézkedések részeként az üzletek jelentős része március 17. óta nem lehet nyitva délután.
Vásárló Egyre reménytelenebb az online rendelés a vírus miatt
Kollár Dóra | 2020. március 17. 15:04
A megnőtt kereslet miatt a termékek darabszámának maximalizálásával, a kiszállítási határidő hetekkel történő megnövekedésével is számolni kell annak, aki bevásárlását most az interneten keresztül akarná lebonyolítani. A Spar arra kéri a vásárlókat, ne halmozzanak fel feleslegesen sok élelmiszert, az Auchannál már most bizonytalan ideig nem tudnak új rendelést felvenni.
Vásárló Új portálok indultak
Privátbankár.hu | 2020. március 17. 14:28
Családi-magazin.hu néven, új internetes portál indult.
Vásárló Hogyan működik a homokszűrő?
Privátbankár.hu | 2020. március 16. 16:16
Nagyon fontos, hogy a medence vize folyamatosan tiszta legyen, amit a víz forgatásával és szűrésével érhetünk el. Ehhez mindenképpen igénybe kell venni valamilyen készüléket, hiszen az elszaporodott algák nemcsak az esztétikai látványt rontják, hanem a fürdőzők egészségére is károsak. Cikkünkben áttekintjük, mi is az a homokszűrő, és miért érdemes választani!
Vásárló Hétfőtől nem lehet felszállni a budapesti buszok első ajtajánál
Privátbankár.hu | 2020. március 14. 14:03
Ezzel az újabb intézkedéssel is próbálják a sofőröket megvédeni a járvány alatt.
hírlevél