<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
A vászonfotó egy vászonnyomat, amely nincs kifeszítve. Alapvetően a vászonkép már a vakrámára feszített kész alkotást takarja. A köznyelvben ez a két kifejezés szinte teljesen egybeolvadt. Sokfajta vászon létezik, legjobb ezekből is a prémium minőséget választani, ahogy a nyomtatáshoz használt nyomtatók és festékek tekintetében sincs ez másképp.

A vakráma adja meg a vászonnyomat stílusát. Legjobb, ha ez valódi borovi fenyőből készül. A keretnek köszönhetően fog a kép elállni a fal síkjától. Különböző vakráma vastagságok léteznek. Kisebb képekhez kisebb, nagyobbakhoz nagyobb keret dukál. Legtökéletesebb megoldás az elkészült nyomatot kézi erővel a rámára feszíteni, ezzel biztosítva az elkészült műalkotás hosszú élettartamát. Ezek az alapvető sajátosságai, ezekhez nem sokat tudnak a megrendelők hozzátenni, illetve javítani sem.

Stílusjegyek

Amin már érdemes a megrendelőnek elgondolkodnia, az a kifutó kérdése. A kifutó a vakráma oldalsó része. Jellemzően a kép tükrözését futtatják oda. A legtöbb esetben ez egyáltalán nem zavaró. Probléma olyan esetben adódhat, ha a fotó szélén mondjuk egy félbevágott testrész helyezkedik el. Ilyenkor ezt a területet elhomályosítják. De újszerű, stílusos megoldásként választhatjuk azt a verziót is, hogy a kifutó részen a fényképpel, illetve otthonunk színeivel harmonizáló szín fusson végig. Ezzel a megoldással keretet adhatunk a képnek.

Fényképek és minőségük

A legtöbb fénykép alkalmas vászonkép készítéshez. Hangsúlyozzuk, a legtöbb. Sajnos a közösségi portálokról összegyűjtött kicsinyített képváltozatok pont nem. Ha ezek állnak csak a rendelkezésünkre, akkor mozaik vagy montázs kialakítására van még remény. Alapvetően azonban a zsebünkben hordott kamerás mobiltelefonok szinte mindegyike a szükséges minőségre képes.

Ügyelnünk kell a fényképezés művészetére, hogy képeink ne legyenek sötétek a rossz fényviszonyok miatt, vagy szemcsések az elmozdulástól. Ezek sajnos nem, vagy elég nehezen javítható hibák. A régi fotók esetében kifejezetten más a helyzet. Azok eszmei értéket képviselnek. Azokon sárgás vagy fekete-fehér stílus alkalmazásával a rosszabb képek is új megvilágítást kaphatnak.

Megjelenítési lehetőségek

Ez az a terület, ahol a megrendelő a legjobban elengedheti a fantáziáját. Kisebb méretű vászonképek segítségével saját fotófal kialakításába kezdhet. Nagyobb összefüggő, de sok képet tartalmazó megoldások közül a mozaik vagy a montázs áll a szolgálatára. A montázsok tekintetében lehet a rendezett vagy a rendezetlen elvet is követni. Mozaikok formájában lehet a legtöbb fotót megjeleníteni, és a legegyedibb alkotások is ezzel születnek. Nagyon divatos megoldások a többrészes vászonképek. Ebben egy fotó van több vászonképre bontva.

Ha már megtaláltad a hozzád legközelebb álló stílust, bátran keresd a Vászonkép Szalont, ők profin megjelenítik az elképzeléseidet a számodra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Ízlés, bátorság, hagyomány – 30 éves lett a Budapest Borfesztivál
PR | 2021. szeptember 16. 10:20
A Budapest Borfesztivál az évek során megkerülhetetlen eseménye lett a hazai borkultúrának. Egészen pici, pár száz főnek szóló rendezvényből nőtte ki magát, mára pedig nemcsak a legjobb borok ünnepének számít, hanem egy több napos programsorozatnak is. A Budavári Palotába látogatók az ország fontos pincészetei mellett koncertekkel, izgalmas gasztronómiai kitelepülésekkel és egy klasszikus jótékonysági borárveréssel is találkozhatnak.
Vásárló Jegyezze fel naptárába: Budapest Borfesztivál a barátokkal szeptember 23-26. között!
PR | 2021. szeptember 8. 10:54
30. Budapest Borfesztivál - szeptember 23-26. között a Budavári Palota teraszain - harminc éve a borkultúráért!
Vásárló Belehúzott a drágulás, újabb csúcsra emelkedett a családi nagybevásárlás ára
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2021. szeptember 7. 05:27
Szeptemberben tovább gyorsult az áremelkedés a hazai hipermarketekben: a Privátbankár Árkosár-felmérése szerint újra történelmi csúcsra emelkedtek az árak. Egy év alatt 7,2 százalékot drágult a nagybevásárlás, a havi áremelkedés üteme idei csúcsot döntött. Egyre biztosabb, hogy az olaj drágulását idén semmi sem verheti meg – megnéztük, mi maradt a polcokon a nagy tejfölvisszahívás után.
Vásárló Itt a forradalmi újítás: a PolyGel!
Márkázott tartalom | 2021. szeptember 5. 09:03
A műkörmök a női szépség egyik kifejező eszközei. Segítségükkel mindig tökéletes lehet a megjelenésed és az ápolt kezeid, körmeid árulkodnak nőiességedről. Ha gyengék a körmeid, nehezen erősíted és növeszted meg őket, ha kevés időd van velük foglalkozni, a műkörmökkel akkor is gyönyörű lehetsz.
Vásárló Ideje elkezdeni a karácsonyi készülődést
Márkázott tartalom | 2021. szeptember 2. 11:33
Érdemes minél hamarabb elkezdeni a karácsonyi készülődést. Így elkerülhető, hogy a szenteste napja rohanásból álljon. Nemcsak az ajándékokat érdemes időben beszerezni, hanem a téli otthon dekorációt és a karácsonyi díszeket is.
Vásárló Milyen lehetőségek rejlenek a repülőgépipar automatizálásában?
Márkázott tartalom | 2021. szeptember 1. 10:54
Az elmúlt években a légi közlekedési ágazat sok változáson ment keresztül annak érdekében, hogy javítsa az általa nyújtott szolgáltatásokat és csökkentse a költségeket.
Vásárló Budapest a programozás képzés terén remek opciókat kínál
Márkázott tartalom | 2021. szeptember 1. 09:46
Mit tehet az manapság, aki komolyan fontolóra venné a programozás képzés bármelyik formátumának a megkezdését Budapesten? Hol és milyen keretek között működik egyáltalán programozás képzés, illetve kiknek jelenthet mindez elérhető opciót? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk kiemelten a bejegyzés keretei között. Remélhetőleg a cikken keresztül sikerül némi betekintést nyújtani abba, hogy a programozó képzések terén mennyire kedvező a terep manapság.
Vásárló Kreatív technikák, ahol szinte lehetetlen hibázni!
Márkázott tartalom | 2021. augusztus 31. 17:11
Vannak olyan kézműves technikák, amelyeknek a megtanulása több órát, napot is igénybe vehet. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor sokszor jól jönne olyan kreatív tevékenység, amely nem igényel előképzettséget és mégis inspirál, miközben lenyugtat és feltölt. Az Alkoss Otthon kreatív áruház kreatív technikái mind olyanok, amelyeknél nem tételezik fel, hogy jártas vagy a témában, bármikor elkezdheted bármelyiket. A legegyszerűbb technikák, amelyeknél gyakorlatilag nulla a hibázási lehetőség, a karckép- és a fonalképkészítés.
Vásárló Páciens elégedettség, mint működő üzleti stratégia a fogászatban
Márkázott tartalom | 2021. augusztus 31. 11:35
Ez a Straumann® és a Helvetic Clinics sikeres együttműködésének fókuszpontja
Vásárló Női órák ékszer helyett és mellé
Márkázott tartalom | 2021. augusztus 30. 14:55
A női órák egyes esetekben ékszerként is funkcionálhatnak. Hiszen nemcsak az idő mérésére jók, hanem remek kiegészítői lehetnek egy-egy öltözéknek.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos