BUX
36 346.09
+0.72%
+261.00
OTP
10 450.00
+2.05%
+210.00
MOL
1 993.00
-1.04%
-21.00
RICHTER
6 945.00
+0.58%
+40.00
MTELEKOM
399.00
+1.14%
+4.00
 
2019. október 5. 10:56

A kert, legyen akár dísz-, akár haszonkert megszínesíti, megszépíti a mindennapjainkat. A növények tisztítják a levegőt, társaságukban javul a közérzetünk, puszta jelenlétükkel oldják a feszültséget. Növényeink színpompás virágokkal hálálják meg a törődést, gondoskodást. Fontos, hogy a lehető legjobbat, legjobb minőséget adjuk növényeinknek is. Erre érdemes gondolni akkor is, amikor kerti szerszámot választunk. A jó minőségű eszközökkel sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat a kerti munkák során.

Különböző kerti munkákhoz különböző kerti szerszámokat kell használni. Már a kertünk tervezésekor érdemes átgondolni, listát készíteni arról, hogy mire lesz szükségünk. A kerti szerszámok árai széles skálán mozognak. Mivel ezeket az eszközöket hosszú távon fogjuk használni, érdemes a legjobb minőséget választani. Ha csak a legszükségesebb eszközöket vásároljuk meg, nemcsak pénzt takaríthatunk meg, de a kerti fészerben is marad hely.

Kerti munkák évszakonként

Kertünkben a négy évszakhoz igazodó szezonális munkák különböző eszközöket igényelnek.

A tavaszi kerti munkák a talajlazítással, trágyázással kezdődnek. Ha már kizöldült a természet, a gyomlálással folytatjuk a munkákat. Az első virághagymákat, fűmagokat  már el lehet ültetni. Amint elmúlt a fagyveszély, a metszéseket is megkezdhetjük. Májusban már ültethetjük a palántákat, az évelő, egynyári növényeket.

A nyári kerti munkák során a legfontosabb feladat az öntözés, a fűnyírás, de a gyomlálásról sem feledkezhetünk meg.

Kora ősz a betakarítás időszaka, majd a télre való felkészülésre helyeződik a hangsúly. A lehullott levelekből, elhullott növényi részekből készíthetünk komposztot. Az évelő növényeinket vágjuk vissza, a dísznövényeket, muskátlikat pedig telepítsük védett helyre.

Télen sok teendő nincs a kertben, ilyenkor ajánlatos rendet rakni a fészerben, ellenőrizni a kerti szerszámainkat.

Mindehhez a sok feladathoz milyen eszközök szükségesek?

Az alábbi szerszámok nélkülözhetetlenek a munkák során:

●     Ásó: a tavaszi munkák legfontosabb mozzanata, amikor a föld termőképességének javítása érdekében megforgatjuk a földet. Ehhez egy jó kialakítású ásó szükséges. Fontos, hogy pengéje rozsdamentes acélból, nyele fából készüljön.

●     Kapa: Kapával a talaj felső rétegét alakítjuk, fellazítjuk a földet, aminek köszönhetően a víz könnyebben behatol a felszín alá.

●     Metszőolló: Nagyon fontos, hogy csak a legjobb minőséget válasszuk belőle! Egy rossz metszőolló kárt tehet a növények szerkezetében. Rossz metszéssel megbetegíthetjük a növényt. Fontos, hogy olyan éles legyen az ollónk, mint a szike. Saját érdekünkben válasszunk ergonomikus kialakítású szerszámot.

●     Szükségünk van még gereblyére, fűrészre, öntözőkannára, kerti locsolóra, fűnyíróra is.

A VasMuszakiBolt.hu webáruházban a kerti eszközök és szerszámok széles kínálatából választhat.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Címkék: Vásárló

Vásárló A budapesti plázázók fele már vissza is tért természetes élőhelyére
MTI | 2020. május 22. 07:58
Néhány hét, és visszatér a másik felük is.
Vásárló Műanyagok betiltása: megmagyarázták, miért vonta vissza a kormány a törvényjavaslatot
Valkai Nikoletta | 2020. május 20. 15:36
A szaktárca szerint a munka folytatódik az egyszer használatos műanyagok 2021-ben megkezdődő kivezetéséhez. 
Vásárló Jönnek a támogatások - mekkora összegre pályázhat, aki elektromos autót venne?
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 20. 13:36
Ötmilliárd forintos keretösszegű pályázat indul szerdán a tisztán elektromos autók és segédmotoros kerékpárok beszerzésének támogatására - jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.
Vásárló Közterületeket kaphatnak a budapesti vendéglátósok
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 19. 20:31
A fővárosi önkormányzat így segítené a vendéglátás újraindítását. 
Vásárló Váratlanul visszavonta a kormány a műanyagok betiltásáról szóló javaslatot
Privátbankár.hu | 2020. május 19. 19:48
Múlt héten nyújtották be a tervezetet az egyszer használatos műanyagok jövő évi betiltásáról, ezt most egyszer csak visszavonták. Még dolgoznak rajta. 
Vásárló Szájmaszkkal fedett citylight posztereken hirdetik a magyar árut
Márkázott tartalom | 2020. május 19. 15:55
Izgalmas, a járványhelyzetre közvetlenül reagáló plakátkampánnyal jelentkezik Budapest közterein a „Vedd a hazait! Védd a hazait!” mozgalmat elindító Magyar Termék Nonprofit Kft. Szájmaszkkal ellátott citylight posztereken hirdeti most a kezdeményezést a plakátkampányban résztvevő húsz magyar cég részvételével.
Vásárló Drágul a postai csomagküldés
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 15. 12:28
A Magyar Posta  június elsejétől átlagosan 6,1 százalékkal emeli a belföldi és a nemzetközi csomagfeladás díjszabását a költségek növekedése és a nemzetközi szállítási díjak drasztikus emelkedése miatt - közölte a társaság.  
Vásárló Elszálló árak, kígyózó sorok: ilyen lehet a repülés a koronavírus után
Privátbankár.hu | 2020. május 14. 20:01
A légiközlekedés már a pandémia előtt is macerás, kényelmetlen és drága folyamat volt, és ennél a jövőben valószínűleg csak macerásabb, kényelmetlenebb és drágább lesz.
Vásárló Karácsony Gergely bejelentette: hétvégén a gyalogosoké a pesti alsó rakpart
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 14. 15:38
A hétvégén lezárják a gépjárműforgalom elől a pesti alsó rakpartot és átadják a gyalogosoknak, kerékpárosoknak a városvezetés újranyitási politikájának részeként, bővítve a kikapcsolódásra használható közterületeket - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.
Vásárló Jövőre tényleg vége az egyszer használatos műanyagoknak Magyarországon
Valkai Nikoletta | 2020. május 13. 13:03
Egy éve tudni lehet, hogy 2021-től idehaza is be kell tiltani egyes egyszer használatos műanyagok forgalmazását. Minderről végre egy kormányrendelet és egy törvényjavaslat is napvilágot látott. 
hírlevél