<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A minisztérium letiltotta a Corvinus Egyetem évnyitó sajtótájékoztatóját, ahol vélhetően szóba került volna a felsőoktatás és így az egyetem átalakításának kérdése is.

Teljesnek tűnik a káosz a hazai felsőoktatás átalakítása kapcsán – már beszélni sem nagyon lehet róla. A Budapesti Corvinus Egyetem vezetősége ma délelőtt sajtótájékoztatót tartott volna az egyetem elmúlt évéről, kiemelkedő eredményeiről, valamint az Egyetem előtt álló új kihívásokról. A tájékoztatóra a Budapesti Corvinus Egyetem Tanévnyitó Ünnepi Szenátusülése előtt került volna sor, ahol díszvendégként részt vesz és ünnepi beszédet mond Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Balog Ádám, a Magyar Kereskedelmi Bank elnök-vezérigazgatója.

Nem úgy értették, ahogy

Délután aztán a Corvinus helyreigazította saját magát. Közleményt küldtek, amelyben azt írták: sajtóközleményünkben félreérthetően szerepelt a mai napra tervezett sajtótájékoztató elhalasztásának indoklása. A közleményben kitérnek arra is, hogy a sajtótájékoztató elhalasztásáról az egyetem saját hatáskörében döntött, tekintettel arra, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának az egyetemi struktúrát érintő döntése ismereteink szerint néhány napon belül megszületik. Ezen EMMI döntést követően kívánjuk sajtótájékoztatónkat megtartani - írták.

Az egyetem ugyanakkor percekkel ezelőtt közölte, hogy a mai sajtótájékoztató elmarad. Ahogy írják, a sajtótájékoztatót későbbi időpontban tartják meg „az Emberi Erőforrások Misztériuma által hozott döntést követően”.

Mint ismert, az idei átalakítások nagy vesztese lesz a Corvinus, amelyet szétdarabolnak majd. Az államtitkárság javaslata szerint a gödöllői Szent István Egyetemhez csatolnák a Budapesti Corvinus Egyetem tájépítészeti, a kertészettudományi és az élelmiszer-tudományi karát is. Rostoványi Zsolt, a Corvinus rektora az Eduline-nak elmondta: az egyetem helyzetét tekintve semmi sem indokolja ezt a lépést, de a kormány ágazati felsőoktatási intézményeket akar létrehozni. A rektor azt hangsúlyozta, a BCE minden új kihívásnak igyekszik megfelelni. Rostoványi Zsolt, a ma megjelent interjúban azt mondta, ez egyelőre az államtitkárság javaslata, amelyet szenátusi határozat is követ, majd bő egy hét múlva a miniszter hozza meg a végső döntést.

A Corvinus Egyetem egyértelműen az együttműködést támogatta, a meglévő szervezeti keretek megtartása mellett, a Szent István Egyetem pedig az integrálást. A Corvinus elképzelése az volt, hogy a két intézmény közösen, hálózatos formában működtesse az agrároktatási részeit – tehát a Corvinus három budai karát és a Szent István Egyetem három érintett karát – a mezőgazdasági és környezettudományit, a gépészmérnökit és az Ybl építéstudományi karát. Ezek így együtt tölthetnék be a közép-magyarországi agrár-felsőoktatási centrum szerepét. Az valóban felvetődött, hogy jelenleg nincsen szervezeti és jogi alapja annak, hogy két intézmény működtet egy centrumot, de mindent meg lehet teremteni és mindent ki lehet dolgozni. Ez egy úttörő dolog lehetett volna - mondta Rostoványi.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Csúcs Kupa: visszahódította a kupát az Országgyűlés válogatottja
Privátbankár.hu | 2021. október 18. 14:53
A Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja megszakította a Magyar Újságírók Válogatott három évig tartott győzelmi sorozatát a vasárnapi megrendezett Csúcs Kupa kispályás labdarúgó tornán.
Vásárló Csúcsra ért az áremelkedés, rekordszinten a családi nagybevásárlás ára
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2021. október 7. 15:26
Októberben idei csúcsára ért az éves áremelkedés mértéke: kétszámjegyű drágulást mértünk a hazai hipermarketekben. 24 ezer forint közelébe, mindenkori csúcsra emelkedett a havi nagybevásárlás ára; a drágulást továbbra is az étolaj és a margarin vezeti, te tucatnyi termék drágult 10 százalékot meghaladó mértékben tavaly októberhez képest.
Vásárló Még mindig nehéz helyzetben van a hazai turizmus
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 7. 09:52
Sokkal kevesebb külföldi turista nyaralt Magyarországon, mint a járvány előtt.
Vásárló Hullik a hajam… de mi köze ennek ahhoz, hogy COVID-os voltam?
Márkázott tartalom | 2021. október 6. 15:35
A hajhullásnak ezer és egy oka lehet. A szakemberek körében régóta ismert tény, hogy a súlyos lefolyású megbetegedéseket követően elkövetkezik egy olyan időszak, amikor azt tapasztalhatják a betegek, hogy erőteljesen hullani kezd a hajuk.
Vásárló Hogyan érdemes black friday alkalmával gyermekjátékokat vásárolni?
Márkázott tartalom | 2021. október 5. 16:46
Igaz még messzinek tűnhet a karácsony viszont aki szülő az tisztában van vele, hogy a black friday alkalmáig érdemes ezeket a játékokat már jó előre kiválasztani, hogy az adott napon már céltudatosan meg tudjuk rendelni pár kattintással. Ez a nap szinte kiszámíthatatlan csak sejteni lehet, hogy november vége.
Vásárló Vevőcsúcsot dönthet az idei Black Friday
Márkázott tartalom | 2021. október 4. 16:19
Egyre többen terveznek a Black Friday akcióival.
Vásárló Tudj meg mindent a PUL anyagokról!
Márkázott tartalom | 2021. október 4. 15:14
A PUL anyagok manapság egyre népszerűbbek a számos remek tulajdonságuk és széles körű felhasználásuk miatt. De hogy pontosan mit is érdemes tudni erről az anyagról, és honnan származik, azt máris eláruljuk cikkünkben!
Vásárló Időtálló ajándékok céges ügyfeleknek
Márkázott tartalom | 2021. október 4. 09:37
Ajándékozni öröm. Így van ez akkor is, amikor nem a szeretteinket, hanem a cégünk ügyfeleit szeretnénk meglepni valamivel. Igen ám, de mivel? Nagy dilemma, hiszen olyan ajándék kellene, ami egyedi, maradandó, és emlékezteti majd ránk is.
Vásárló Dollármilliárdokat ér az alkoholos szóda
Márkázott tartalom | 2021. október 3. 09:05
Zordabb időben kevéssé vágyik az ember a frissítő, hűsítő nyári italokra, ha csak azért nem, hogy felidézze a forró évszak kellemes emlékeit, illetve elkezdjen hangolódni a következő szezonra.
Vásárló Romló járványadatok: hogyan várják a cégek a negyedik hullámot?
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2021. október 3. 05:34
Az elmúlt hetekben egyértelműen növekedés volt tapasztalható a koronavírus-statisztikákban Magyarországon, így eljött az ideje annak, hogy feltegyük a kérdést, mi lesz akkor, hogyha valóban megérkezik a negyedik hullám? Több kkv-t kerestünk meg azért, hogy megtudjuk, hogyan zajlik felkészülésük arra, hogyha ismét beüt a krach.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos