<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
A minisztérium letiltotta a Corvinus Egyetem évnyitó sajtótájékoztatóját, ahol vélhetően szóba került volna a felsőoktatás és így az egyetem átalakításának kérdése is.

Teljesnek tűnik a káosz a hazai felsőoktatás átalakítása kapcsán – már beszélni sem nagyon lehet róla. A Budapesti Corvinus Egyetem vezetősége ma délelőtt sajtótájékoztatót tartott volna az egyetem elmúlt évéről, kiemelkedő eredményeiről, valamint az Egyetem előtt álló új kihívásokról. A tájékoztatóra a Budapesti Corvinus Egyetem Tanévnyitó Ünnepi Szenátusülése előtt került volna sor, ahol díszvendégként részt vesz és ünnepi beszédet mond Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Balog Ádám, a Magyar Kereskedelmi Bank elnök-vezérigazgatója.

Nem úgy értették, ahogy

Délután aztán a Corvinus helyreigazította saját magát. Közleményt küldtek, amelyben azt írták: sajtóközleményünkben félreérthetően szerepelt a mai napra tervezett sajtótájékoztató elhalasztásának indoklása. A közleményben kitérnek arra is, hogy a sajtótájékoztató elhalasztásáról az egyetem saját hatáskörében döntött, tekintettel arra, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának az egyetemi struktúrát érintő döntése ismereteink szerint néhány napon belül megszületik. Ezen EMMI döntést követően kívánjuk sajtótájékoztatónkat megtartani - írták.

Az egyetem ugyanakkor percekkel ezelőtt közölte, hogy a mai sajtótájékoztató elmarad. Ahogy írják, a sajtótájékoztatót későbbi időpontban tartják meg „az Emberi Erőforrások Misztériuma által hozott döntést követően”.

Mint ismert, az idei átalakítások nagy vesztese lesz a Corvinus, amelyet szétdarabolnak majd. Az államtitkárság javaslata szerint a gödöllői Szent István Egyetemhez csatolnák a Budapesti Corvinus Egyetem tájépítészeti, a kertészettudományi és az élelmiszer-tudományi karát is. Rostoványi Zsolt, a Corvinus rektora az Eduline-nak elmondta: az egyetem helyzetét tekintve semmi sem indokolja ezt a lépést, de a kormány ágazati felsőoktatási intézményeket akar létrehozni. A rektor azt hangsúlyozta, a BCE minden új kihívásnak igyekszik megfelelni. Rostoványi Zsolt, a ma megjelent interjúban azt mondta, ez egyelőre az államtitkárság javaslata, amelyet szenátusi határozat is követ, majd bő egy hét múlva a miniszter hozza meg a végső döntést.

A Corvinus Egyetem egyértelműen az együttműködést támogatta, a meglévő szervezeti keretek megtartása mellett, a Szent István Egyetem pedig az integrálást. A Corvinus elképzelése az volt, hogy a két intézmény közösen, hálózatos formában működtesse az agrároktatási részeit – tehát a Corvinus három budai karát és a Szent István Egyetem három érintett karát – a mezőgazdasági és környezettudományit, a gépészmérnökit és az Ybl építéstudományi karát. Ezek így együtt tölthetnék be a közép-magyarországi agrár-felsőoktatási centrum szerepét. Az valóban felvetődött, hogy jelenleg nincsen szervezeti és jogi alapja annak, hogy két intézmény működtet egy centrumot, de mindent meg lehet teremteni és mindent ki lehet dolgozni. Ez egy úttörő dolog lehetett volna - mondta Rostoványi.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Az Aldi és a Lidl mostantól hibridhússal eteti az embereket
Privátbankár.hu | 2022. január 15. 13:06
A németországi Aldi és Lidl diszkontokban a vásárlóknak a napokban új húskészítményeket kínálnak, ami lehetővé teszi számukra, hogy egészségesebben étkezhessenek és jobban óvják a környezetet. Ezzel azonban nem kell teljesen nélkülözniük a húst sem. Mit is tartalmaznak ezek?
Vásárló Új járatot indít a Wizz Air
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 14:25
Szabad az út Moldovába.
Vásárló Olcsó húsnak híg lesz a leve? Import termékeket hozhat az árbefagyasztás
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 15:48
Már borítékolható, mit lépnek majd a kereskedők februártól, és nem biztos, hogy a vevők fognak jól járni. 
Vásárló Gulyás Gergely bejelentette: hat helyett hét termék árát rögzítik
Csabai Károly | 2022. január 13. 13:28
Még mindig maradtak tisztázandó kérdések az Orbán Viktor által tegnap bejelentett intézkedésekkel kapcsolatban.
Vásárló Élelmiszerárstopot hirdetett ki Orbán Viktor
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 17:45
Ez volt Orbán Viktor nagy bejelentése: az október közepi szintre kell visszavágni hat élelmiszer árát.
Vásárló Business, Duna, Lifestyle
PR | 2022. január 11. 13:35
A Danubius Hotel Helia szolgáltatási köre jó példája az átgondolt munka-élet egyensúlyt előtérbe helyező szemléletnek, ami sok szempontból teszi emberközelivé a Danubius Hotels XIII. kerületi, Duna-parti szállodáját.
Vásárló Megrohanták a magyarok a szállodákat, de a helyzet még nem az igazi
Privátbankár.hu | 2022. január 11. 09:02
A járvány előtti szinttől még mindig messze jár a hazai turizmus.
Vásárló Mire van szükség a CRM sikeres bevezetéséhez?
Márkázott tartalom | 2022. január 9. 12:40
Mi minden szükséges ahhoz, hogy a CRM rendszer céges bevezetése valóban sikeres legyen? Milyen lépések és feladatok szükségesek ehhez? Illetve jobb-e ezt önállóan, vagy inkább külsős segítséggel érdemes kivitelezni?
Vásárló Több mint öt holdraszálláshoz elég kilométert futott 2021-ben ez az autómegosztó flotta
Privátbankár.hu | 2022. január 8. 17:36
A 2020-as távolság közel háromszorosára, összesen 4 millió kilométerre nőtt 2021-ben a SHARE NOW budapesti autói által megtett utak hossza, ami tíz Föld-Hold távolságnak felel meg. Miközben az autómegosztó ügyfélszáma átlépte az 55 ezer főt, az üzleti célú felhasználás is megkétszereződött.
Vásárló Így csempészhetsz luxust a nappaliba egy ülőgarnitúrával!
Márkázott tartalom | 2022. január 8. 12:54
A nappali otthonunk középpontjának tekinthető, itt zajlanak a családi események, itt ültetjük le a látogatóba érkező vendégeket, valamint itt tudunk kikapcsolódni és kipihenni a hétköznapok fáradalmait is.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló