<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
6p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Tavalyi összeállításunk után most is megpróbáltuk egy csokorba szedni az idei év legkreatívabb csempészeit. A lista összeállítása persze szubjektív választás alapján történt, de ezúttal nem csak cigicsempészeknek sikerült felkerülniük a 10-es listára. A "Leleményfaktor" segítségével pedig pontoztuk is az ügyes és kevésbé ügyes csalókat. Egy közös bennük: mindannyian lebuktak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) előtt.

10. Felesleges volt elmenekülni

Utolsó helyre küzdötte fel magát az a februári eset, amikor is az autópálya-rendőrség ellenőrizni szeretette volna egy az M3-as autópályán haladó kisteherautó kötelező biztosítását. A sofőr úgy tett, mintha lehúzódna, majd kiugrott az autóból, és elfutott. A NAV járőrei a teherautót átkutatva több mint 44 millió forint értékű cigarettát találtak a raktérben. De kár volt elfutni: a gépjármű belsejében talált iratok alapján azonosítani tudták az elkövetőt.

Leleményfaktor: 20/1

A furgon tele cigarettával. (Fotó forrása: NAV)

9. Aranyos fogások

Októberben a NAV-osok egy osztrák rendszámú autót vizsgáltak át Röszkén, az első ülések közötti könyöklő hátsó tároló rekeszében 334 grammnyi arany ékszert (karkötőket, gyűrűket, fülbevalókat, nyakláncokat, érméket) találtak. Rövid idő elteltével egy német rendszámú autót vezető török nő akadt fenn a pénzügyőrök ellenőrzésén, aki kézitáskában próbált meg 563 gramm arany ékszert bejelentés nélkül behozni az országba.

Leleményfaktor: 20/2

8. Teknősök Hongkongból

Az a cseh férfi sem volt sokkal ügyesebb, akinek autójában 12 védett teknőst találtak. A férfi Hongkongban vásárolt három vietnami szelenceteknőst, négy lapos partiteknőst és öt indiai skatulyateknőst. Az állatokat egyenként pelenkába csomagolta és repülőn Magyarországra hozta. A teknősöket a vádlott autójában közúti ellenőrzésen találták meg Komáromnál. A kihalás miatt veszélyeztetett kategóriába sorolt állatokat aztán a győri állatkertben helyezték el.

Leleményfaktor: 20/3

7. Dobd el és fuss!

Júniusi történet, amikor is a pénzügyőrök a KÖKI Terminál vasútállomás környékén figyelmesek lettek két férfire, akik a vasúti sínek felől érkezve nagy táskákat cipeltek. Amikor meglátták a hatóság embereit, azonnal eldobálták a csomagjaikat. A négy táskából megközelítőleg 7 ezer csomag, nagyjából 7 millió forintot érő adózatlan cigaretta került elő. Itt még nincs vége az ügynek, a helyszínhez közel bekapcsolt motorral állt egy kis furgon, amivel a táskákat a kijelölt helyre szállították volna. A NAV emberei a gépjárműben már nem találtak adózatlan cigarettát, csak nagy mennyiségű fekete nejlonzsákot, amit az orgazdák a cigaretta szétosztásához használtak volna.

Leleményfaktor: 20/5

6. Kutyakeksz helyett Marlboro

Közel 90 ezer doboz Marlboro cigit rejtettek azok a kartondobozok, amelyre az volt ráírva, hogy Kutyakeksz. A NAV pénzügyőrei egy budapesti bérelt raktárt ellenőrzésekor találták a 105 millió forint értékű adózatlan cigarettát, az ott tartózkodó bérlőt és a hozzá tartozó furgon sofőrjét is. A jövedéki terméket lefoglalták, és orgazdaság miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. A bírság nagyjából154 millió forint volt.

Leleményfaktor: 20/6

Halomban álló kutyakekszes dobozok - ropogtatnivaló helyett cigarettával. (Fotó forrása: NAV)

5. Tesztoszterontúltengés

Márciusban 9 millió forint értékű tesztoszteron-ampullát és -tablettát találtak a NAV-osok egy ukrán férfinál. A mikrobusz ülései alól 1900 fiola, 2800 tabletta és mintegy 500 ampulla került elő. A férfi Olaszországba szállította volna a csomagot, Záhonynál nem jutott tovább.

Leleményfaktor: 20/10

4. Tiltott megfázás

Még az év elején emelt vádat az ügyészség egy ukrán állampolgárral szemben, aki januárban nagy mennyiségű, Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert akart az országon keresztül hazájába csempészni. A férfi 61 ezer szem gyógyszert vett át a Belgrádban a megbízótól. A csempészt Röszkénél kapcsolták le a pénzügyőrök. Az autójában megtalált megfázás elleni gyógyszer, amely sem Magyarországon, sem Ukrajnában nem volt engedélyezett.

Leleményfaktor: 20/15

3. Mi a rák?

Májusban 20 védett kecskerákot találtak egy autó csomagtartójában Röszkénél, eszmei értékük egymillió forintra rúgott. A járművet vezető bolgár férfi elmondása szerint nem volt nála bejelenteni való áru, ennek ellenére a pénzügyőrök mégis belenéztek a csomagokba és a személygépkocsiba. Ekkor találták meg a csomagtartóban a poggyászok közé rejtett kartondobozokban és fekete nejlonzsákokban a rákokat. A bolgár férfi utólag elmondta, hogy az állatokat 10 euróért vásárolta magának.

Leleményfaktor: 20/16

A kecskerák. (Fotó forrása: NAV)

2. Alma helyett dohány

A pénzügyőrök a horti pihenőjénél állították meg azt a teherautót, amely az okmányok szerint almát szállított Szabolcsból Ausztriába. A rakomány átvizsgálásakor bukkantak az üres almáskonténerekre, valamint tizennégy raklapon fekete nejlonzsákokba rejtett dohányárura. Az elkövetők a kamion elejébe pakolták a cigarettát és a hátuljába az almáskonténereket, abban bízva, hogy megtéveszthetik a hatóság embereit. Nem jött be!

Leleményfaktor: 20/19

1. Szagolt az étolaj

Néhány napja Pécsett állítottak meg egy gépkocsit a pénzügyőrök, aminek ellenőrzésekor arra figyeltek fel, hogy az autó kipufogójából égett étolaj szaga áradt. A jármű átvizsgálásakor kiderült, hogy a tulajdonos egy egyedileg készített, étolajat tartalmazó, a motortérben elhelyezett plusz üzemanyagtartállyal próbálta költséghatékonyabbá tenni autójának üzemeltetését. A tulajdonos az autó átalakításával jövedéki törvénysértést követett el, az autót lefoglalták. A kreativitást ugyanakkor nem lehet kétségbe vonni, gratulálunk!

Leleményfaktor: 20/20

A megbuherált motor (Fotó forrása: NAV)

+1 Valami a cellában csörög

Ha csempészés, nem mehetünk el szó nélkül azok mellett a családtagok, barátok elől sem, akik a fogvatartottaknak próbálnak meg becsempészni ezt-azt. A hazai börtönökben már bankkártyára hasonlító, nagyon lapos telefont, valamint videotollat is találtak, amellyel mozgóképet és hangfelvételt is lehet készíteni, de olyan rádiót is, amely úgy volt átalakítva, hogy telefonálni is lehessen vele. Megérdemlik a különdíjat!

A tavalyi összeállításunkat itt találod: Tíz nagyon kreatív cigicsempész, akik mégis lebuktak >>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Melyik a mi autónk? Megdőlt a rekord a piacon
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 08:22
Csúcsot döntött a használtautó-piac forgalma 2021-ben - 819 ezer használt autó cserélt gazdát tavaly.
Vásárló MST, a magyar crypto elkezdte meghódítani a piacot
PR | 2022. január 17. 13:21
Hatalmas sikere kezd lenni a Millionstarternek a nemzetközi piacon.
Vásárló Az Aldi és a Lidl mostantól hibridhússal eteti az embereket
Privátbankár.hu | 2022. január 15. 13:06
A németországi Aldi és Lidl diszkontokban a vásárlóknak a napokban új húskészítményeket kínálnak, ami lehetővé teszi számukra, hogy egészségesebben étkezhessenek és jobban óvják a környezetet. Ezzel azonban nem kell teljesen nélkülözniük a húst sem. Mit is tartalmaznak ezek?
Vásárló Új járatot indít a Wizz Air
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 14:25
Szabad az út Moldovába.
Vásárló Olcsó húsnak híg lesz a leve? Import termékeket hozhat az árbefagyasztás
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 15:48
Már borítékolható, mit lépnek majd a kereskedők februártól, és nem biztos, hogy a vevők fognak jól járni. 
Vásárló Gulyás Gergely bejelentette: hat helyett hét termék árát rögzítik
Csabai Károly | 2022. január 13. 13:28
Még mindig maradtak tisztázandó kérdések az Orbán Viktor által tegnap bejelentett intézkedésekkel kapcsolatban.
Vásárló Élelmiszerárstopot hirdetett ki Orbán Viktor
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 17:45
Ez volt Orbán Viktor nagy bejelentése: az október közepi szintre kell visszavágni hat élelmiszer árát.
Vásárló Törölközők promóciós céllal
Márkázott tartalom | 2022. január 12. 10:21
Jól tudjuk, hogy rengeteg dolog, kütyü, ruhaféle alkalmas promóciós célra. Nem lehet ez alól kivétel a törölköző sem, hiszen egy fontos, mindennap használt tisztálkodási eszközről van szó. Lássuk, kiknek éri meg logóztatni ezt a tárgyat!
Vásárló Business, Duna, Lifestyle
PR | 2022. január 11. 13:35
A Danubius Hotel Helia szolgáltatási köre jó példája az átgondolt munka-élet egyensúlyt előtérbe helyező szemléletnek, ami sok szempontból teszi emberközelivé a Danubius Hotels XIII. kerületi, Duna-parti szállodáját.
Vásárló Fitness bringa - Hétköznapi kondi hatékonyan
Márkázott tartalom | 2022. január 11. 10:45
Problémát okoz, hogy egyszerre gyorsan és kényelmesen tekerj a városban? Jó lenne, ha nemcsak a szabadidődben, de a mindennapok során is beiktathatnád a tekerést a programfüzetedbe? Esetleg szeretnéd kényelmessé tenni a napi bicajos teljesítményed? Nos, akkor bizony ehhez szükséged lesz egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett biciklire.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló