BUX
36 346.09
+0.72%
+261.00
OTP
10 450.00
+2.05%
+210.00
MOL
1 993.00
-1.04%
-21.00
RICHTER
6 945.00
+0.58%
+40.00
MTELEKOM
399.00
+1.14%
+4.00
 
2019. október 5. 10:52

Bár a nagyobb felújítások időszaka főleg a nyár és a tavasz, sokan a fűtésszezon elejére időzítik az ablakcserét. Ilyenkor könnyű észrevenni, mennyi meleg szökik meg az ablakokon át, a javítás pedig nem várhat. A költségek számításakor viszont egy fontos dologról meg szoktunk feledkezni: a szúnyoghálót már a téli javításkor érdemes beépíteni.

Szúnyogháló szett: a gyors megoldás

A különböző szúnyogháló szettek előnye, hogy gyorsan, akár utólag is beépíthetők. Az áruk sem fogja jelentősen megemelni az ablakcsere költségvetését, viszont már az őszi szezonban is hatalmas hasznukat vehetjük.

Az első hidegek beálltakor a rovarok általában menekülőre fogják, és valamilyen meleg helyen keresnek biztonságot. Pechünkre ez legtöbbször a lakásunk. Az elmúlt évek poloska invázióját látva nem nehéz belátni, hogy a szúnyogháló mekkora segítség lehet abban, hogy tisztán tartsuk az otthonunkat.

Milyen szúnyoghálót válasszunk?

Főként a kisebb lakások tulajdonosai idegenkednek attól, hogy szúnyoghálót szereltessenek be. Sokan tartanak attól, hogy az amúgy is kevés ablakból ezzel egyet elveszítenek: nem tudnak többet kihajolni, teregetni, szőnyeget szellőztetni azon át.

A Redőny Diszkont szúnyogháló kínálatában rolós kivitelű szúnyoghálók is kaphatók. Ezeket egy mechanika segítségével bármikor felhúzhatjuk, így az ablakot szabadon használhatjuk.

A szúnyoghálós ajtók szintén széles választékban elérhetőek. Ezek nem csak a kertes házak teraszajtóinak megfelelő kiegészítője. A panelek erkélyein is hasznát vehetjük - így sokkal könnyebb megoldani a szellőztetést.

Javítható és alakítható

A szúnyogháló javítása és szerelése ma már lényegesen egyszerűbb feladat, mint korábban volt, hiszen rengeteg praktikus szúnyogháló alkatrész készen is kapható. Sok módosítást akár saját kezűleg is elvégezhetünk.

Az ablakhoz könnyen találhatunk olyan, előre szabott ablakpárkány elemet is, amellyel szebbé tehetjük a befejezett ablakot, vagy gyorsan felújíthatjuk a régit, ha úgy döntünk, hogy saját kezünkbe vesszük az irányítást.

Rovarmentes éjszakák

Az idejekorán felszerelt szúnyogháló nem csak a poloskák támadásától, de a kora tavaszi rovarrajzástól is megvéd. A fagyok elmúltával az első apró szárnyasok hamar megjelennek. Mivel ebben az időszakban még viszonylag korán sötétedik, a lámpafény a szobába csábíthatja a repülő lényeket. Nagy könnyebbség, ha ilyenkor sem kell lemondanunk a szellőztetésről, bátran kinyithatjuk az ablakot lefekvés előtt vagy vacsora készítés után.

Ha őszre időzítettük az ablakcserét, érdemes már most gondolni a szúnyogháló beszerelésére. Ezzel a kis befektetéssel sok kellemetlenségtől kíméljük meg magunkat a tavaszi szezonban.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Címkék: Vásárló

Vásárló A budapesti plázázók fele már vissza is tért természetes élőhelyére
MTI | 2020. május 22. 07:58
Néhány hét, és visszatér a másik felük is.
Vásárló Műanyagok betiltása: megmagyarázták, miért vonta vissza a kormány a törvényjavaslatot
Valkai Nikoletta | 2020. május 20. 15:36
A szaktárca szerint a munka folytatódik az egyszer használatos műanyagok 2021-ben megkezdődő kivezetéséhez. 
Vásárló Jönnek a támogatások - mekkora összegre pályázhat, aki elektromos autót venne?
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 20. 13:36
Ötmilliárd forintos keretösszegű pályázat indul szerdán a tisztán elektromos autók és segédmotoros kerékpárok beszerzésének támogatására - jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.
Vásárló Közterületeket kaphatnak a budapesti vendéglátósok
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 19. 20:31
A fővárosi önkormányzat így segítené a vendéglátás újraindítását. 
Vásárló Váratlanul visszavonta a kormány a műanyagok betiltásáról szóló javaslatot
Privátbankár.hu | 2020. május 19. 19:48
Múlt héten nyújtották be a tervezetet az egyszer használatos műanyagok jövő évi betiltásáról, ezt most egyszer csak visszavonták. Még dolgoznak rajta. 
Vásárló Szájmaszkkal fedett citylight posztereken hirdetik a magyar árut
Márkázott tartalom | 2020. május 19. 15:55
Izgalmas, a járványhelyzetre közvetlenül reagáló plakátkampánnyal jelentkezik Budapest közterein a „Vedd a hazait! Védd a hazait!” mozgalmat elindító Magyar Termék Nonprofit Kft. Szájmaszkkal ellátott citylight posztereken hirdeti most a kezdeményezést a plakátkampányban résztvevő húsz magyar cég részvételével.
Vásárló Drágul a postai csomagküldés
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 15. 12:28
A Magyar Posta  június elsejétől átlagosan 6,1 százalékkal emeli a belföldi és a nemzetközi csomagfeladás díjszabását a költségek növekedése és a nemzetközi szállítási díjak drasztikus emelkedése miatt - közölte a társaság.  
Vásárló Elszálló árak, kígyózó sorok: ilyen lehet a repülés a koronavírus után
Privátbankár.hu | 2020. május 14. 20:01
A légiközlekedés már a pandémia előtt is macerás, kényelmetlen és drága folyamat volt, és ennél a jövőben valószínűleg csak macerásabb, kényelmetlenebb és drágább lesz.
Vásárló Karácsony Gergely bejelentette: hétvégén a gyalogosoké a pesti alsó rakpart
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 14. 15:38
A hétvégén lezárják a gépjárműforgalom elől a pesti alsó rakpartot és átadják a gyalogosoknak, kerékpárosoknak a városvezetés újranyitási politikájának részeként, bővítve a kikapcsolódásra használható közterületeket - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.
Vásárló Jövőre tényleg vége az egyszer használatos műanyagoknak Magyarországon
Valkai Nikoletta | 2020. május 13. 13:03
Egy éve tudni lehet, hogy 2021-től idehaza is be kell tiltani egyes egyszer használatos műanyagok forgalmazását. Minderről végre egy kormányrendelet és egy törvényjavaslat is napvilágot látott. 
hírlevél