BUX
36 489.42
+1.55%
+558.00
OTP
11 210.00
+4.18%
+450.00
MOL
1 859.00
+0.05%
+1.00
RICHTER
6 820.00
+0.37%
+25.00
MTELEKOM
383.00
-0.52%
-2.00
 
2019. november 1. 16:50

Bármiben is vagyunk laikusok, nagyon jól jönnek a szakszerű tanácsok, hiszen ezek segítenek eloszlatni a kételyeinket és megtámogatnak bennünket a döntéshozatalban is. Legyen szó lakás, autó, vagy éppen számítógépvásárlásról, egy szakember segítsége mindig hasznos lehet, és segítséget nyújthat abban, hogy az igényeink és a vágyaink számára a legmegfelelőbb számítógépet vegyük meg. A cikkben olyan hasznos tanácsok kerülnek terítékre, amelyek nagyon jól jönnek, ha éppen asztali számítógépet vagy laptopot szeretnénk vásárolni.

A helyszín meghatározása

Furán hangozhat, de lényeges, hogy meghatározzuk, hogy hol is szeretnénk használni a számítógépet. Ugyanis ettől függ, hogy asztali számítógépet, vagy laptopot veszünk majd. Ha valaki csak otthoni körülmények között szeretné a gépet használni, akkor számára a legideálisabb az asztali számítógép. Ha azonban az a cél, hogy más helyszíneken is elővegyük és dolgozzunk, vagy szörföljünk a gépen, akkor mindképpen a laptop az előnyösebb választás.

A célok megfogalmazása

Számítógép vásárlás előtt nagyon lényeges, hogy tisztázzuk, mire szeretnénk használni a számítógépet. Amennyiben csak e-maileket szeretnénk megválaszolni, vagy a Facebook miatt van rá szükségünk, netalántán csakis hasznos ismeretekkel szeretnénk gazdagodni, akkor elegendő lehet egy minimális erőforrást biztosító, üzleti kategóriás, felújított laptop, vagy otthoni számítógép. Bármelyik válasz mellett is tesszük le azonban a voksunkat, lényeges, hogy SSD-vel is rendelkezzen a gép. Az SSD egy modern alkatrész, amely az adott számítógép sebességéért felel. Csakis olyan gépet érdemes vásárolni, amelyben megtalálható ez az adattároló egység.

Kitől és honnan vásároljunk?

Amennyiben nem értünk valamihez, akkor próbálunk olyan helyről és olyan személytől vásárolni – legyen szó bármiről – ahol értenek is az adott termékhez, azaz szakkereskedésből, szervízből és szakembertől szeretnénk beszerezni az adott terméket. A laptop vagy számítógép szervízben, vagy kiskereskedésben olyan szakképzett személyek segíthetnek a döntésben, amely információkat nem fogunk megkapni egy baráttól, egy ismerőstől, vagy egy sohasem látott idegentől. Nem mellesleg, garanciát sem fogunk kapni a számítógépünkhöz, és bizonyára azzal az adattal is szegényebbek leszünk, hogy mennyi idős a gép, volt –e már komolyabb baja, és jelenleg van –e valami gond vele.

Ellenben a laptop vagy számítógépszervízben, illetve a kiskereskedelemben megvásárolt gép mellé, garanciát is fogunk kapni, nem beszélve arról, hogy ezen helyek bármelyikébe vissza is tudjuk vinni a gépet, ha bármi gond adódik, és nem csak a javítással nem lesz gondunk, de hasznos tanácsokat is kaphatunk a számítógép működésével kapcsolatban.

Komplett vagy üres gép

Ez semmiképpen sem kelthet bennünk dilemmát, ha mi magunk nem konyítunk a számítógéphez. Ha valaki ért a számítógépekhez, akkor ő maga is képes lesz a gépére a különféle programokat feltelepíteni, ellenkező esetben ezt nem árt szakemberre bízni. Lehet, hogy így a számítógép vagy a laptop némileg többe fog kerülni, de nekünk már semmi dolgunk nem lesz, csak otthon bekapcsolni, és élvezni a gép adta örömöket. Egyes szervízekben vagy kiskereskedésekben akciósan is lehet komplett számítógépeket, laptokokat vásárolni. A csomagárban a helyszíni beüzemelés és a munkadíj is benne foglaltatik.

Az apró dolgok is fontosak

Ha a fenti kérdésekre megszületett a válasz, akkor már csak néhány apróságot kell megválaszolnunk, hiszen ezek is nagyon lényegesek. Számítógép, vagy laptop vásárlás előtt tudnunk kell azt is, hogy milyen nagy legyen a képernyő, milyen programokra van szükségünk, vagy éppen mennyi adat tárolására alkalmas a gép, amelyet meg szeretnénk vásárolni. Ha valaki kicsit is konyít a gépekhez, akkor saját magában is megfogalmazódnak ezek a kérdések és azokra a válaszok. Ellenkező esetben sincs gond, hiszen a PC szervízben, ilyen pl. az Arnold számítógép szervíz, vagy a -némileg drágább- laptop szakkereskedésben készséggel állnak a rendelkezésünkre, segítő kezet nyújtanak, ha a gép meghibásodik, de még az adatmentésben is a segítségünkre lesznek.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Címkék: Vásárló

Vásárló Újraindítja nemzetközi vonatait a MÁV
Privátbankár.hu | 2020. június 23. 08:53
Visszatért az utazási kedv, bár egyelőre a korábbi évekhez képest kevesebb utasra számít a vasúttársaság.
Vásárló Év végére visszarázódhat a kiskereskedelem
Valkai Nikoletta | 2020. június 18. 14:46
Döntött a kormány az idősek vásárlási sávjának eltörléséről, bár a maszk marad, de mostantól 9 és 12 óra között ismét már nem csak a 65 év felettiek vásárolhatnak az üzletekben. Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára lassú visszarendeződésre számít. Ha nem lesz a koronavírus-járványnak erős második hulláma, a hazai kiskereskedelem megúszhatja a visszaesést.
Vásárló Mégis retteghetnek a katás vállalkozások?
Privátbankár.hu | 2020. június 18. 08:25
Újra leporolták a terveket, jöhet a szigorítás 2021-től.
Vásárló Egyre meredekebben nő a tartósan betöltetlen fogorvosi praxisok száma
MTI | 2020. június 16. 08:32
A trend már 851 ezer ember kezelését érinti.
Vásárló BKK: hétfőtől újra fel lehet szállni a járművekre az első ajtónál
Privátbankár.hu / MTI | 2020. június 12. 19:11
Jegyet továbbra sem lehet venni a járművezetőnél, valamint a maszk is kötelező marad.
Vásárló Aromák különböző vizekhez
Márkázott tartalom | 2020. június 10. 14:12
Horgászatnál a víz hőmérséklete sok mindent befolyásol, többek között az ideálisan használható aroma jellegét is. 
Vásárló A belföldi turizmus már újraindult, méghozzá elég lendületesen
MTI | 2020. június 10. 13:05
A koronavírus miatt idén sokan inkább itthon oldják meg a nyaralást.
Vásárló Milyen következményei lehetnek a foghiánynak?
Márkázott tartalom | 2020. június 9. 12:35
Akár a nem megfelelő szájhigiénia, akár egy baleset következtében történik, egy fog elvesztése sosem kellemes élmény. A foghiány nem csak esztétikailag hagy kívánnivalót maga után, de fájdalommal is járhat.
Vásárló Laposodik a görbe a hipermarketekben: ennyibe kerül most egy nagybevásárlás
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2020. június 8. 19:52
Azt továbbra sem mondhatjuk, hogy olcsón meg lehet úszni a családi nagybevásárlást, de ahogy a járványgörbe, úgy az élelmiszerár-emelkedés görbéje is laposodni látszik júniusban - ez derül ki a Privátbankár.hu legfrissebb Árkosár-felmérésének eredményeiből. Az éves áremelkedés alacsonyabb, mint az elmúlt hónapokban, havi szinten pedig egy kis árcsökkenést is mértünk.
Vásárló Hol a legjobb a vízminőség a strandokon?
Privátbankár.hu / MTI | 2020. június 8. 19:22
Az Európai Unió fürdőhelyein továbbra is magas szintű a vízminőség, 95 százalékban felel meg az előírásoknak - közölte az Európai Bizottság.
hírlevél