<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
7p
Ugyan ma már egy okostelefonnal is csak egy fotónkba kerül, hogy befizessük a számláinkat, a magyarok még mindig a postai sorban állást favorizálják a digitális technológiák felett. Pedig a pénzintézetek is kínálnak a legtöbb esetben ingyenes, vagy közel ingyenes befizetési lehetőségeket, és még csak meg sem kell komolyabban erőltetnünk magunkat a rendezéshez. Összegyűjtöttünk néhány lehetőséget.

Hiába a digitalizáció és az e-megoldások korszaka, a magyarok több mint 60 százaléka még mindig a "sárgacsekken" történő postai befizetéssel rendezi szívesen a számláit, legalábbis a Magyar Nemzeti Bank statisztikái szerint továbbra is ezt tartják a legbiztonságosabb megoldásnak, illetve sokan érvelnek még amellett, hogy a posta nem számít fel díjat a bankkártyás rendezésnél.

Pedig már jó ideje elérhetők a hazai pénzintézeteknél is sokkal egyszerűbb és gyorsabb megoldások, amelyekkel elkerülhető a felesleges sorban állás, ám ezen a szolgáltatások népszerűsége csak nagyon lassan növekszik, holott mi sem egyszerűbb, mint hogy lefényképezem például az okostelefonommal a számlát, amelyet a banki alkalmazás egy utalássá alakít, amit csak jóvá kell hagynom - a legtöbb esetben teljesen ingyen. Lehetőségek tehát vannak, csak meg kell ismerni és ki kell használni azokat. Körbekérdeztünk éppen ezért a bankoknál, hogy milyen csekkbefizetési módokat kínálnak az ügyfeleiknek. Tessék válogatni és kipróbálni:

Raiffeisen Bank

"Az ügyfelek klasszikus banki átutalással, bank/hitelkártya használatával illetve csoportos beszedési megbízással tudnak ilyen típusú megbízásokat tenni. A költségek függenek az adott számlacsomagtól" - közölte a bank.

K&H Bank

A K&H eddigi leginnovatívabb csekkbefizetésre szolgáló módszere a mobilbankban 2016. december közepe óta elérhető csekkbefizetés funkció. A teendő nem sok: kiválasztjuk ezt a funkciót az applikációban, majd a mobiltelefon kameráját a befizetendő csekkre irányítjuk, amit az applikáció beolvas, és egy forint átutalássá alakít át. "A funkció népszerűségét jól mutatja, hogy bevezetése óta már több mint 5000 csekket fizettek be így a bank ügyfelei" - kaptuk az információt.

Szintén a hagyományos, sárga csekkes postai befizetési folyamat kiváltására szolgál a K&H ebank sárgacsekk befizetési funkciója is, ahol a postai sárgacsekkel teljesen megegyező grafikában adhatjuk meg a befizetés adatait, majd a „csekk” kitöltése után a teljesítés a kedvezményezett részére indított banki átutalással történik.

CIB Bank

A CIB Bank is kínál néhány opciót az ügyfeleinek: mobilalkalmazáson történő csekkbefizetés, a folyószámláról indított eseti átutalási megbízás, a rendszeresen befizetendő fix összegek teljesítésére alkalmas állandó átutalás vagy a változó költségek rendezésére a csoportos beszedési megbízást választhatjuk.

A bank tájékoztatása szerint a megbízások díjai folyószámlától függően eltérőek lehetnek, tehát érdemes néhány percet pepecselni a legolcsóbb megoldást kínáló opciók felkutatásával. "Érdemes a megbízásokat online indítani, mert így jelentős költséget takaríthatunk meg. Például a CIB ECO bankszámláról akciós ajánlatunk keretében 2017. december 31-ig az elektronikus csatornákon indított belföldi eseti forint átutalási megbízás tranzakciós díja, a csoportos beszedési megbízás teljesítésének díja, és az állandó átutalási és átvezetési megbízás teljesítésének díja is 0 Ft." - válaszolták.

Itt is van lehetőség számlarendezésre okostelefonon keresztül: "mobilalkalmazás segítségével ügyfeleink néhány érintéssel elintézhetik számlabefizetéseiket átutalással, de az alkalmazásban arra is van lehetőség, hogy a postai csekket okostelefonjuk kamerájával beolvassák, és a program automatikusan kitölti a fizetési adatokat. Így nem kell gépelni vagy kézileg beírogatni az adatokat, hanem egyszerűen, az automatikusan kitöltött adatok elfogadásával fizethető is a csekk." Sőt, a CIB alkalmazásában időzíthetünk is kifizetéseket későbbi időpontra: ehhez csak be kell olvasni a csekket, és beállítani azt az időpontot, amikor a megbízásnak teljesülnie kell.

OTP Bank

Természetesen az OTP is kínál "hagyományos" megoldásokat: csoportos beszedési megbízások, az eseti, vagy rendszeres átutalások működhetnek, ha számlabefizetésről van szó. Az OTPdirekt internetbank a versenytársakhoz hasonlóan szintén kínál felhasználóbarát megoldásokat: az egyszeri belföldi forint átutalás elérhető olyan felülettel is, amely grafikájában megegyezik a csekk képével, ezzel segítve az adatok megadását. Azonos összegű, ismétlődő befizetésekre lehet jó megoldás a rendszeres átutalási megbízás. A bank ugyanakkor szintén arra buzdít, hogy mindenki nézze meg, melyik számlacsomag kínálja a számára legjobb árakat.

"Elektronikus számlakezelő szolgáltatások közül már most is lehetőség van regisztrálni a Díjnet szolgáltatásra, valamint elérhető az OTP Bank megoldása, a CsekkRendező. A CsekkRendező egy olyan szolgáltatás, mellyel az OTPdirekt felületen könnyen, gyorsan, kényelmesen kiegyenlíthető a regisztrált szolgáltatók közüzemi és egyéb számlái. A fizetendő számlákról értesítést küldünk, valamint a számlaadatok is bármikor könnyen visszakereshetőek és egyszerűen áttekinthetőek. A CsekkRendező használata, a regisztráció és a számlafizetés bankkártyával díjmentes" - ismertette a szolgáltatás tulajdonságait a bank.

A fenti megoldásokon felül okostelefonnal is fizethetünk. A SmartBankban elérhető a csekk adatainak beolvasáséval a már fent ismertetett módon, azaz a telefon kamerájának segítségével, valamint hangvezérléssel is indítható átutalás korábban mentett kedvezményezetteknek.

"Ezek mellett az OTP Bank ATM-jein is kártyával kiegyenlíthetőek egyes szolgáltatók számlái. Ebben az esetben, a bankkártyánkat a szokásos módon az ATM-be behelyezve, a  „számla befizetés” menüpontot kiválasztva, az ATM felkínálja az elérhető szolgáltatók listáját (Vodafone, Telenor, TIGÁZ, ELMÜ-ÉMÁSZ, Főtáv, Díjbeszedő, Digi, UPC). A kiválasztott szolgáltatói számla ügyfélkódjának bevitele után elindítható a fizetés" - összegez az OTP.

MKB Bank

Számlabefizetésre a csoportos beszedési megbízást javasolja ügyfeleinek az MKB Bank. "Bankunk a terhelést megelőzően 5 nappal, üzenetben jelzi a számlatulajdonosnak a tranzakció időpontját és összegét. A számlák eseti átutalással is fizethetők az MKB NetBANKáron keresztül vagy az MKB mobilalkalmazással. A NetBANKár-ban természetesen sárga csekk befizető funkció is létezik." A bank azt is megosztotta lapunkkal, hogy jelenleg zajlik az igényfelmérés a sárgacsekkek mobilalkalmazáson keresztüli kifizetésére.

Sberbank

"A Sberbank ügyfelei jelenleg négyféle módon fizethetik ki számláikat a pénzintézeten keresztül" - tudatták lapunkkal. Ehhez a a hitelintézet a legnépszerűbb, „Fair” számlacsomagjának 1. kategóriájának díjaival kalkulált. Így csoportos beszedési megbízással vagy e-számla befizetésen keresztül díjmentesen, eseti vagy rendszeres átutalással pedig minimális tranzakciós és könyvelési díj mellett tudjuk rendezni a számláinkat.

Unicredit Bank

"A legegyszerűbb, legkényelmesebb és egyúttal legolcsóbb megoldás a csoportos beszedési megbízás" - javasolja ügyfeleinek a pénzintézet. "Az átutalás szintén gyors és kényelmes megoldás az igénybe vett szolgáltatások díjának kifizetéséhez – internetbankon, mobilbankon és telebankon keresztül mindenképpen". Arra azonban az Unicredit is felhívja a figyelmet, hogy mindenképp érdemes számlacsomagonként ellenőrizni, hogyan jöhetünk ki a legolcsóbban.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Ellátási gondok: a Lidl korlátozza számos termék eladását
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 13:01
Nem csak az árstopos termékekét. 
Vásárló Masszív áresés jön a benzinnél - az árstopos szinttől persze még mindig kilométerekre vagyunk
Privátbankár.hu | 2022. június 20. 10:55
A gázolaj piaci átlagára már 825 forint fölött jár, a benzin viszont sokkal olcsóbb lesz szerdától.
Vásárló Kerti támfalak építése – miből és mennyiért?
Márkázott tartalom | 2022. június 19. 09:34
Azok számára, akiknek valóban fontos az igényes, esztétikusan felállított kert, valószínűleg elképzelhetetlen az összkép a megfelelő kerti támfalak nélkül. Ezeket azonban többféle anyagból is el lehet készíteni – természetesen a felmerülő költségek is ennek fényében változnak. Viszont nem csupán a költségek változnak ilyenkor, de maga a támfal jellege is az anyag függvényében. Nézzük meg tehát, mikor és milyen kerti támfalat érdemes csináltatnunk a különféle anyagok felhasználásával? És milyen árakra számíthatunk ezek kapcsán?
Vásárló Tényleg még mindig olyan könnyű ingatlant eladni? Vagy mégsem?!
Márkázott tartalom | 2022. június 18. 10:20
Az elmúlt évek kétségtelenül azoknak kedveztek, akik ingatlant értékesítőként jelentek meg, hiszen a rendkívül magas kereslettel szemben viszonylag alacsony kínálat találkozott, aminek köszönhetően nemcsak rendkívül gyorsan, de meglepően jó áron is adhatta el ingatlanát az, aki jól hirdetett és jól árazott. De mit is jelent a jó hirdetés és a jó árazás? Mai cikkünkben ezt a kérdéskört igyekszünk körbejárni.
Vásárló Miért fogadja el a Gucci a kriptovalutákat - előretekintés a jövőre?
Márkázott tartalom | 2022. június 17. 09:38
A Gucci ügyfelei hamarosan olyan kriptovalutákkal fizethetnek majd a megvásárolt luxusdivatért, mint a Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), készpénz, Dogecoin (DOGE), shiba inu, wrapped bitcoin (WBTC), life Coin és más digitális valuták a kiválasztott amerikai üzletekben. A Gucci ügyfelei hamarosan olyan kriptovalutákkal fizethetnek majd a megvásárolt luxusdivatért, mint a Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), készpénz, Dogecoin (DOGE), shiba inu, wrapped bitcoin (WBTC), life Coin és más digitális valuták a kiválasztott amerikai üzletekben.
Vásárló Egy borbár, ahol nem lehet mellényúlni Vidd haza Magyarország borainak gyöngyszemeit az N28-ból!
PR | 2022. június 15. 10:44
A közel egy éve megnyitott N28 Wine & Kitchen bemutatkozásával két híres, magyar borászat álma vált valóra. Barta Károly – Ujvári Vivien főborász segítségével – világszínvonalú tokaji borokat készít Mádon. Szentesi József pedig a Velencei-tó északi részének vezető borásza, aki rengeteget tett az olyan ősi magyar fajták megmentéséért, mint például a csókaszőlő, a sárfehér vagy a tihanyi kék. Az ő nagy párosuk volt az alapja annak, hogy megszületett ez a különleges hely, mely azon túl, hogy a világjárt és világhírű Molnár Márk séf vezetésével álmodja meg étlapját, olyan széles választékot kínál hazai, kis pincészetek izgalmas boraiból, melyet máshol a városban nem igen találunk. Az N28 Wine and Kitchen különleges bortételeihez letisztult, szezonális fogások párosulnak, amelyeket úgy állítottak össze, hogy tökéletes harmóniában legyenek a borok adta ízélménnyel. Itt az ételeket párosítják a borokhoz és nem fordítva.
Vásárló Válasszon praktikus, dizájnos és elegáns üveg tolóajtót otthonába, irodájába!
Márkázott tartalom | 2022. június 14. 10:50
Az üveg tolóajtók gyönyörű megoldást jelentenek olyan terekben, ahol kevés a hely, a természetes fény, illetve a térérzet miatt szükség van valamilyen légies megoldásra a helyiségek elválasztására. 
Vásárló Defektet kaptál? Otthon is meg tudod javítani
Márkázott tartalom | 2022. június 14. 10:31
Hogyha sokat utazol kerékpárral, biztosan téged sem fognak elkerülni a defektek. Ezek megjavítása sokszor nagy fejtörést okozhat, de nem lehetetlen őket otthon is megoldani. Ha érdekel, hogy hogyan teheted meg mindezt, akkor tarts velünk, és megmutatjuk a lépéseket.
Vásárló Hogyan készíts köszöntőajándékot egyszerűen?
Márkázott tartalom | 2022. június 9. 20:11
Sok olyan esemény vagy ünnep van, ami alkalmat ad arra, hogy megajándékozzunk másokat. Gondolunk itt például az anyák napjára, ballagásra, névnapra, szülinapra. Ilyenkor nem feltétlenül kell kész ajándékban gondolkodunk, hiszen saját magunk is készíthetünk meglepetést.
Vásárló Az élelmiszerárstop nem több, mint egy szépségtapasz?
Privátbankár.hu | 2022. június 9. 18:02
Munkatársunk az ATV Start című műsorában beszélt a Privátbankár Árkosár legfrissebb eredményeiről.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG