<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ennyien lettek októbertől a Főgáz ügyfelei.
A Főgáz kész befogadni a szolgáltatók fogyasztóit. MTI Fotó: Illyés Tibor

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. tájékoztatása szerint zökkenőmentesen zárult le a Főgáz a Tigáz lakossági fogyasztóinak átvétele, ezzel október elsejével a társaság a teljes hazai lakosság földgázszolgáltatójává vált, 3,4 millió ügyfél ellátásáról gondoskodik.

Észre sem lehetett venni

A Főgáz a Tigáztól 1,2 millió földgázfogyasztót vett át. Az érintett fogyasztóknak nem volt teendőjük, műszaki beavatkozásra nem volt szükség. 

Megy a vezérigazgató

Távozik posztjáról Horváth Péter, az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató elnök-vezérigazgatója – írja a Népszabadság több forrásra hivatkozva. Részletek >>>

A nemzeti közműszolgáltató közölte: az átadás-átvételi folyamat a szolgáltatás minőségét, zavartalanságát és folyamatosságát nem befolyásolta, a szolgáltatók továbbra is szorosan együttműködnek.

Kiket érint a váltás?

Október 1-jétől

  • Borsod-Abaúj-Zemplén,
  • Hajdú-Bihar,
  • Heves,
  • Jász-Nagykun-Szolnok,
  • Nógrád,
  • Pest és
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lakosságát,
  • valamint a Tigáz korábbi egyetemes szolgáltatásban vételező egyéb fogyasztóit már a Főgáz látja el.

Az ügyfelek és a Főgáz között automatikusan létrejött a határozatlan idejű szerződés, a csoportos beszedési megbízások is átkerültek a Tigáztól, a szolgáltatóváltás kapcsán nem volt szükség mérőcserére, leolvasásra vagy más műszaki beavatkozásra.

Az ár marad

A szolgáltatóváltással a földgáz ára nem változott, a Tigáztól érkezők az első Főgáz-számlát legkorábban novemberben kapják kézhez, mérőállást diktálni pedig október 27. és november 9. között nyílik lehetőségük a Főgáz ügyfélszolgálati csatornáin keresztül.

A fogyasztók a Tigáztól hamarosan végszámlát kapnak, aki eddig is diktálás, vagy részszámlázás alapján fizetett, továbbra is ezekben az elszámolási módokban maradt. Az az ügyfél, aki eddig csoportos beszedési megbízással egyenlítette ki a számláit, nem fog változást tapasztalni, aki egyedileg szokta utalni a számláit, annak figyelnie kell arra, hogy a Főgáz bankszámlaszámát adja meg kedvezményezettként - hívja fel a figyelmet közleményében az ENKSZ.

A Tigáznak előre kifizetett részszámlák esetleges többletösszegét a szolgáltatóval történő elszámolás után a befizetők visszakapják, amennyiben egy felhasználási hely a Tigáztól tartozás miatt kikapcsolt felhasználási helyként került át a Főgázhoz, a felhasználó akkor kérheti majd a visszakapcsolást, ha a Tigáznál rendezte a tartozást.

Hol lehet ügyet intézni?

A Tigáz közleménye szerint az ügyfélszolgálati irodák hálózata és működése a szolgáltatóváltást követően a 2016. október 1. és december 31. közötti időszakban módosul. Debrecenben, Nyíregyházán, Szolnokon, Egerben és Salgótarjánban a Tigáz korábbi ügyfél-szolgálati irodáinak működtetését átveszi a Főgáz, a továbbiakban ezekben az irodákban intézhetők a Tigázzal és a Főgázzal kapcsolatos ügyek. Budapesten, Miskolcon és Érden a két szolgáltató ügyfélszolgálati irodái külön-külön, január 1-jétől azonban csak a Főgáz ügyfélszolgálati irodái működnek tovább.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Most éri meg önéletrajzot írni! A fiatalok adómentessége
PR | 2022. január 21. 15:55
Bombaként robbant a hír tavaly, hogy a kormány szeretné a 25 év alatti munkavállalók számára eltörölni a személyi jövedelemadót. Ez az eltörlés 2022. január elseje óta van érvényben, ezzel pedig megkönnyítik a diákmunkások és a pályakezdő fiatalok helyzetét.
Vásárló Melyik a mi autónk? Megdőlt a rekord a piacon
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 08:22
Csúcsot döntött a használtautó-piac forgalma 2021-ben - 819 ezer használt autó cserélt gazdát tavaly.
Vásárló MST, a magyar crypto elkezdte meghódítani a piacot
PR | 2022. január 17. 13:21
Hatalmas sikere kezd lenni a Millionstarternek a nemzetközi piacon.
Vásárló Az Aldi és a Lidl mostantól hibridhússal eteti az embereket
Privátbankár.hu | 2022. január 15. 13:06
A németországi Aldi és Lidl diszkontokban a vásárlóknak a napokban új húskészítményeket kínálnak, ami lehetővé teszi számukra, hogy egészségesebben étkezhessenek és jobban óvják a környezetet. Ezzel azonban nem kell teljesen nélkülözniük a húst sem. Mit is tartalmaznak ezek?
Vásárló Új járatot indít a Wizz Air
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 14:25
Szabad az út Moldovába.
Vásárló Olcsó húsnak híg lesz a leve? Import termékeket hozhat az árbefagyasztás
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 15:48
Már borítékolható, mit lépnek majd a kereskedők februártól, és nem biztos, hogy a vevők fognak jól járni. 
Vásárló Gulyás Gergely bejelentette: hat helyett hét termék árát rögzítik
Csabai Károly | 2022. január 13. 13:28
Még mindig maradtak tisztázandó kérdések az Orbán Viktor által tegnap bejelentett intézkedésekkel kapcsolatban.
Vásárló Élelmiszerárstopot hirdetett ki Orbán Viktor
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 17:45
Ez volt Orbán Viktor nagy bejelentése: az október közepi szintre kell visszavágni hat élelmiszer árát.
Vásárló Törölközők promóciós céllal
Márkázott tartalom | 2022. január 12. 10:21
Jól tudjuk, hogy rengeteg dolog, kütyü, ruhaféle alkalmas promóciós célra. Nem lehet ez alól kivétel a törölköző sem, hiszen egy fontos, mindennap használt tisztálkodási eszközről van szó. Lássuk, kiknek éri meg logóztatni ezt a tárgyat!
Vásárló Business, Duna, Lifestyle
PR | 2022. január 11. 13:35
A Danubius Hotel Helia szolgáltatási köre jó példája az átgondolt munka-élet egyensúlyt előtérbe helyező szemléletnek, ami sok szempontból teszi emberközelivé a Danubius Hotels XIII. kerületi, Duna-parti szállodáját.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló