Bérkalkulátor 2020 - második félév

 

Két kereső esetén:

 

1. kereső

 

2. kereső

 

1. Az adóék azt mutatja meg, hogy a teljes munkaerőköltségnek összesen hány százalékát vonja el az állam különböző adók és járulékok formájában.
2. Kalkulátorunk 2020-ra 161 000 forintos minimálbérrel számol.
3. A kalkulátor nem alkalmas egyéni vállalkozók adó és járulékainak kiszámítására
4. A kétgyermekes családok adókedvezménye 2020-ra gyerekenként 20 000 forint
5. Legalább középfokú, szakirányú végzettséget igénylő munkakörben, teljes munkaidőben foglalkoztatva a mindenkori garantált bérminimum a munkabér alsó határára 2020-ra 210 600 forint
6. Társas vállalkozó esetében a szociális hozzájárulási adó alapja legalább a minimálbér - középfokú végzettséget, szakképzettséget igénylő munka esetében a garantált bérminimum - 112,5 százaléka
7. Szakképzettséget nem igénylő foglalkozások az alábbiak
8. Munkaerőpiacra lépők csoportjába tartoznak az anyasági ellátásról visszatérők, a tartósan álláskeresők, a pályakezdők és az inaktívak.
9. A közfoglalkoztatási garantált bér jelenleg bruttó 106 555 forint. A közfoglalkoztatottak után a szociális hozzájárulási adó a közfoglalkoztatási garantált bér 130 százalékára vetített adó 50 százalékával csökkenthető.
10. Tanköteles gyermek, illetve közoktatási intézmény tanulója 20. életüveket betöltött tanulók, és rendszeres jövedelemmel nem rendelkeznek.
11. A szociális hozzájárulási adó (szocho) mértéke 2020 második felében 15,5 százalékra csökkent.

A kalkulátor két kereső esetén mindig a magasabbik bérnél számítja a gyermekek után járó adóalap csökkentő kedvezményt. Amennyiben az nem kerül teljes mértékben kihasználásra, akkor az alacsonyabb bérnél figyelembe veszi a fennmaradt kedvezményt.

Az adatok tájékoztató jellegűek.

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG